< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    19.02.2008., utorak
    Toplo-hladna salata

    Prvi put sam ovako nešto vidjela na jednoj od emisija Jamie Olivera. Učinilo mi se zanimljivo, ali nisam pridavala pažnju.
    Ubrzo nakon toga sam bila na službenom putu u sjeverozapadnoj austriji gdje smo u Kitzbuhelu za predjelo dobili upravo tu salatu. Oduševila me toliko da sam je odmah i doma napravila. Kombinirala sam iskustvo viđenog i kušanog.
    Ispalo je tako dobro da je to i danas mom dragom najdraži brzi obrok.

    U obzir dolaze salate koje su malo kompaktnijih listova, kao što su matovilac, radič, rikola ili endivija. Ja sam ovdje stavila i malo kristalke koja može proći, ali puterica mi ne paše. Dobro je imati nekoliko vrsta salata izmiješanih, ali nije problem ako je samo jedna vrsta.

    Dakle, očistimo, operemo i ocijedimo salatu.
    Nrežemo špek, pancetu, slaninu.... važno je da nije premasna, tj. da je prošarana.

    Photobucket

    Špek pržimo na malo ili potpuno bez ulja da postane hrskav izvana.

    Photobucket

    Odložimo prženi špek sastrane da prestane krčkati.
    Za to vrijeme začinimo salatu samo balzamičnim octom (aceto balsamico) jer će od špeka dobiti i slanost i masnoću.
    Po salati rasporedimo špek istodobno pažljivo masteći listove.
    Uz tu salatu prija kruh, a još bolje svježi prepečenac.

    Photobucket

    Ako si pripremite salatu (opranu i očišćenu) i narežete špek, recimo dan ranije, za ovo vam jelo neće trebati više od 15 minuta.
    Idealno osvježenje nakon napornog radnog dana, a nećete imati ni pretjeranu količinu prljavog suđa!

    Dobar tek vam želi Lorna

    A Lorna mene zamolila da dopišem dio za vegetarijance. Ukratko: umjesto špeka u salatu nareckate dimljeni tofu, as simple as that. Sigurno jako fino.
    Tedica
    - 14:32 - Ispeklo pa reklo (2) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>

    Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se