| < | veljača, 2008 | > | ||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | 3 | ||||
| 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
| 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
| 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
| 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | ||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Arhiva
Uzori
Zgužvane kuharice
Toplo-hladna salata
- 14:32 -
Ispeklo pa reklo (2) -
Tisak -
# -
On/Off
|
Prvi put sam ovako nešto vidjela na jednoj od emisija Jamie Olivera. Učinilo mi se zanimljivo, ali nisam pridavala pažnju. Ubrzo nakon toga sam bila na službenom putu u sjeverozapadnoj austriji gdje smo u Kitzbuhelu za predjelo dobili upravo tu salatu. Oduševila me toliko da sam je odmah i doma napravila. Kombinirala sam iskustvo viđenog i kušanog. Ispalo je tako dobro da je to i danas mom dragom najdraži brzi obrok. U obzir dolaze salate koje su malo kompaktnijih listova, kao što su matovilac, radič, rikola ili endivija. Ja sam ovdje stavila i malo kristalke koja može proći, ali puterica mi ne paše. Dobro je imati nekoliko vrsta salata izmiješanih, ali nije problem ako je samo jedna vrsta. Dakle, očistimo, operemo i ocijedimo salatu. Nrežemo špek, pancetu, slaninu.... važno je da nije premasna, tj. da je prošarana. ![]() Špek pržimo na malo ili potpuno bez ulja da postane hrskav izvana. ![]() Odložimo prženi špek sastrane da prestane krčkati. Za to vrijeme začinimo salatu samo balzamičnim octom (aceto balsamico) jer će od špeka dobiti i slanost i masnoću. Po salati rasporedimo špek istodobno pažljivo masteći listove. Uz tu salatu prija kruh, a još bolje svježi prepečenac. ![]() Ako si pripremite salatu (opranu i očišćenu) i narežete špek, recimo dan ranije, za ovo vam jelo neće trebati više od 15 minuta. Idealno osvježenje nakon napornog radnog dana, a nećete imati ni pretjeranu količinu prljavog suđa! Dobar tek vam želi Lorna A Lorna mene zamolila da dopišem dio za vegetarijance. Ukratko: umjesto špeka u salatu nareckate dimljeni tofu, as simple as that. Sigurno jako fino. Tedica |


