22

srijeda

siječanj

2014

Niko nije savršen 2.dil ( ilitiga zašto ne triba njegovat dobrosusjecke odnose)


Sidila san na balkonu laganini ispijajući kavicu i pogledala na sat.
-Aj Bise dosta je, izlazi iz zamrzivača, već se petnaest minuta lađaš, dobit ćeš upalu mozga…
-A jbt- pojavi se prija na vratima cvokoćući zubima -da iman mozga sigurno bi je dobila.
Pogledala san u nju. Nos i usta su joj bili ljubičasti ka balancana, a po skijaškim cvikama i pramenčićima koji su stršali ispod vunene kape se uvatilo inja…
-Ja mislin da bi ova slija mogla uspit, sidaj brže - rekla san joj, škljocajući šta fotoaparatom, šta mobitelom, dok je Bise istovremeno škljocala zubima.
Rekla san jon da se sama uvalila u to i da sad mora durat.
Mislin, al' se morala onoj snobovičkoj susidi falit da ide na skijanje, pa se sad mora skrivat kod mene sedan dana i ne smi noson provirit vani.
-Hebenti globalno zatopljenje, opet je prija počela grintat, pa di baš ove zime nigdi nema sniga.
Već dva dana smo fotošopirale njene slije sa skijanja.Lako je nać slije skijališta i kućica u snigu di se skijaši vide iz daljine, al sad kad nigdi nema sniga, tribalo se dobro pomučit. A usput je tribalo i učinit koju sliju di se Bise vidi i na blizu, ka korpus deliktus.
I ofkorz stavit na Fejs, jer ako nešto nije na Fejsu, ka da se nije ni dogodilo.
Ona naravski nije bila zadovoljna kako je ispala na slijama i rekla je da ako još jednom stavi glavu u zamrzivač, da bi stvarno mogla zaradit kakvu upalu, u najmanju ruku upalu angine i to one pektoris.
Ja san joj rekla da se drugi put pofali susidi da ide na skijanje u Finsku, jer da tamo uvik ima sniga, i da bi onda mogle fotošopirat sliju s didom mrazom il barenko s Rudolfon, da bi nam bilo jednostavnije.
E to je onda priji dalo ideju da bi umisto slija di joj vise mosuri sa face, mogle napravit koju ka npr. iz finske saune, pa da joj slije djeluju senzualno i orošene.
I da odma pustim vrilu vodu u banju, a ona će se zamotat u veliki šugaman i parit će ka da je aman taman iz saune…
Ja san joj onda rekla da bi bilo najbolje da se itne priko kade i slomi ruku ili nogu, il da joj to mogu i ja, pa da kaže da je imala strmophizd na skijanju.
Jer ka ono,to je najbolji dokaz, al' ako to ne uspije, da možemo nać slija od priklanjskog kijameta, kad je pola grada bilo u gipsu,pa da može birat di oće da jon bude gips.
Rekla je da će tu ideju uzet u razmatranje, ako joj slije iz banja ne budu po guštu i išla pustit vrilu vodu u kadu.U to se sitila da je malo izblidila od lita, i dobila koje kilo,pa da neće baš dobro izgledat u kupaćem i pitala me jel imam kvarc lampu da se malo potamni, il ako nemam bil mogla skoknit do dućančića uzet joj kremu za samozatamnjenje, jer da tako bolje izgleda na slijama.
Rekla san da nemam lampu osim stolne, al imam susida za kojeg mislim da možebitno ima let lampu, pa da joj mogu s time pomoć a usput bi se njome mogla bokun i depilirat jer da su jon noge ka u dikobraza.
Onda je ona rekla da ja u stvari nemam pojma i da je to naturalluk i sexy i da se to ove zime nosi, i da je to tako toplije,al' u stvari da je u celibatu i zarekla se da dok ne nađe pravog tipa, neće se depilirat, i da ga u stvari još nije našla i ako ovako nastavi da ne zna bil joj bolje pomogla kosilica ili let lampa.
Da ne padne u totalnu depru, pošla san do dućana po kremu za samozatamnjenje , al sam joj isto rekla da noge zamota u šugaman sa logotipon onog hotela, u kojen je bila prije par godina i šta mi ga je poklonila ka suvenir.
Dok san se ja vratila iz dućana, prija se sitila da je susidi rekla da će za Valentinovo na Bali, pa se sad misli bi li odma napravila slije i za Bali, kad će se već samozatamnit.
Dok se ona natrackala i isprovavala duck face za Face, počela je padat kiša, pa je fotosešn, za koji se odlučila da bi ipak bija najbolji na balkonu mora odgodit, da jon se ne bi isprala boja.
Tako smo sad sidile u tinelu, pijuckale kavu i lamentirale o globalnom zatopljenju, fumadama, miru u svijetu i državnoj ekonomiji.
I baš nam je nekako palo napamet da bi bilo lipo negdi otputovat, pa makar i na Bali.
Ja san joj rekla da bi ja ipak radije negdi po našoj Europi, jer smo tu ka i doma. Osim toga ionako moram napravit novu osobnu, a sa starom ne moš nigdi, nego samo do Međugorja.
Prija je rekla da i ona ima staru,al da je neće minjat dok joj ne istekne, jer da neće lopovima punit proračun.
Ja san rekla da je meni to manji trošak,jer da ko će još produživat i putovnicu, koja je vjerojatno istekla, ko zna kad.
-Aaajmeee!- vrisnila je prija i skočila sa kauča, da smo se pripale i keruša i ja.
Namah sam pomislila da joj je pitura od samozatamnjenja koja joj se cidila sa čela ušla u oko, jer je počela skakat i vikat po tinelu, a za njoj je počela trčat keruša i lajat, pa san onda i ja u znak solidarnosti počela ajmekat i vikat da šta jon je.
-Aaajmeee, putovniiicaa!- vikala je prija i lipo se vidilo da se zaškarpunila i priko one boje.
Ja san joj pokušavala objasnit da mi ne triba putovnica, jer nisam mislila putovat na Bali,a ni po Evropi odma sutra, a i dok se mi odlučimo putovat da ćemo već uć u onaj Šengenski sporazum, ako već i nismo, al me ona uopće nije slušala.
Samo je i dalje skakala po tinelu,vikala da joj triba njena putovnica, a ne moja i brisala pituru koja joj se cidila sa čela u oči.
Onda san joj rekla da joj ne triba putovnica za bit kod mene, da joj ne triba ni osobna, al ako ima Vizu da je možemo odma ić peglat.
Onda se malkice sabrala i sila.
-Slušaj, meni triba moja putovnica oooodmaaaa, jer ću inače morat ostat kod tebe zauviiik!
Nisam znala zašto bi tribala kod mene doživotno priselit, al mi je namah došlo da samoinicijativno zaajmečem i počnem skakat po tinelu, al me prija štopala pogledon.
Onda mi je sve lipo natanane pojasnila:Jel ona na skijanju? Je.
Jel to svi znaju? Znaju.
Jel ona ima slije sa skijanja? Ima.
Jel ona osoba koja pomaže susidima i njeguje dobrosusjecke odnose? Je.
Oće li joj susida Zdenka kojoj je ostavila ključ, doć zalivat cviće? Oće.
Oće li Zdenka vidit putovnicu koju je ona ostavila doma na stolu? Oće.
Oće li pomislit da se u gepeku šverca priko grane? Neće.
Oće li joj odma sve bit jasno? Oće.
Oće li to ona svima rastrubit? Naravski da oćeee!
Jel triba onda njegovat dobrosusjecke odnose? Naravski da ne triba!01

srijeda

siječanj

2014

NITKO NIJE SAVRŠEN...

Taman san zamisila tisto za orahnjaču kad mi je zabrenča telefon.
Eeej, di si…pita moja prija ka i obično.
Taman san zinila replicirat ka i uvik: A jbt di ću bit kad me zoveš na kućni - kad me je dramska napetost u njenom glasu brenzala.
-Jesi doma, ja bi sad došla kod tebe…stvar je ozbiljna, bil me mogla udomit na par dana?
Namah me je prisiklo i nisan je niti stigla upitat da šta jon se dogodilo, kad je ona nastavila šapjat u slušalicu: -Evo me za pet minuta kod tebe, sve ću ti objasnit- i po običaju je poklopila slušalicu prije nego li san i rič izustila.
Skroz me je snervala i već mi je pet najcrnjih scenarija prošlo kroz glavu.Onda san zaključila da najbolje da nastavin radit orahnjaču koja će se vjerojatno i ispeć dok ona dođe za 'svojih' pet minuta.
Razvaljala san tisto lazanjuron i taman pošla stavit nadjev, kad san sinjala da mi je kvasac krenija o svom poslu priko čikare, po stolu.
Nisan bila sigurna kakva bi bila bezkvasna orahnjača, pa san razmisila tisto i dodala zaboravljeni kvasac naknadno.
Računam, svi dobri sastojci su unutra,valjda će nešto ispast.
Za svaki slučaj san odlučila napravit i bajaderu, da bar nešto sigurno uspije.
Sve sam zamisila i taman tila razmeljat po škrovadi, kad san ubrala da nisam dodala 8 rebaraca čokolade u drugi dil smjese.Uvik sebi govorin da kad nešto pođe naopako, triba stat il' odustat, al' avaj, ja nisan takav tip.
Čokoladu koju san mislila prelit ka glazuru dodala sam u smjesu.
Malo je bilo mljecavo, al bajadera se more jest i žličicon, pa šta sad…
Mislila san se da koji bi kolač još mogla napravit, kad mi je udrilo zvonit i lupat na vrata.
-Aj otvaraj, ebate ja san, aj brže…
Sekundarno san otvorila vrata, kad ono prija s kuferon, putnom boršom i par kesa u rukama.
Projurila je kraj mene,obaturnila me ramenom, pričepila kerušu kuferom i bacila se na kauč.
Naravski da ništa nisan tribala pitat, jer je ona počela sama govorit.
-A jbt, ma znaš ti šta mi se dogodilo? Znaš ti onu moju našćapljenu susidu s petog kata? Ma u stvari, nije ni bitno jel je znaš…
Šoma, nikidan ja u liftu, a ona i njen muž ulaze i nose jelku od tri metra.Naravski, da nisu mogli imat manju, snobovi,da bi li snobovi.Jedva je ugurali u lift.
A ja ti nisan mogla izdržat, jerbo znan kakvi su muktaši i škrtičine pa san ih priupitala da al oni više ne slave Božić.Ka ono, tek sad prid novu godinu donose jelku.I da su je sigurno negdi našli za male pare, ilitiga za đabe.
Ma isto mi je zeru bilo čudno šta oni s jelkon idu doli, a ne gori, al brži jezik od pameti…
-Ma kakvi- moja će ti susidica -slavili smo mi Božić, al za novogodišnji doček idemo u Austriju i ostat ćemo na skijanju desetak dana. Pa,evo nosimo bacit jelku jer će se osušit dok se vratimo doma, a gospođa Katica šta nam čisti po kući je išla u posjet rodbini, pa tako…
I onda me još nako milo upita da di ću ja za novu i jel idem i ja negdi na skijanje.Al, ako ću bit doma ka i svake godine, bil im mogla koji put zalit cviće, da će mi ostavit ključ.
Aaa, a meni je namah pa mrak na oči, pa san rekla da iden i ja u Švarcvald za novu, i da ću ostat svega sedan dana, jer mi frajer ne može ostavit firmu bez nadzora na duže vrime,a sređuju i neke godišnje obračune i revizije,al da mi je reka da će mi to nadoknadit za koji misec, pa da ćemo ić za Valentinovo na Bali 15 dana.
E onda je začepila, jer nju muž nikad nigdi ne vodi za Valentinovo.
I eto, to ti je to…
Meni je to bila zbunjoza skroz-naskroz i ništa je nisan kontala,osin da je niko ne gonja i ne priti smrću.
-Asti tebe, ti baš ništa ne razumiš, nastavila mi je prija objašnjavat jer san ja samo mavala glavon livo-desno, rukama gori-doli i otvarala-zatvarala usta.
-A jbt, sad kad san jon rekla da neću ni ja bit doma za Novu, morala san i ja poć bacit svoj borić. Bila san u čeki na ponistrici cili dan i kad san vidila da se njih dvoje vraćaju doma, ja lipo hopa, uzmen svoj borić i s njim kraj kontejnera.
Eee, i tu je ispa zajeb…jerbo san naletila na susidu s trećeg kata, koja mi se ponudila zalivat cviće ka šta će i njima i rekla da jon slobodno ostavin ključ.
Ebate i dobrosusjecki odnosi i bakalar šta san joj odnila na Badnjak…
Jel me sad kontaš,a? Jel vidiš sad da moran negdi emigrirat na tjedan dana…a di ću, ako neću kod tebe.-
Došlo mi se afanat dok san je slušala.Skoro pa nekoliko puta.Al štaš sad, štatigaje tutigaje.
Stavila san pred priju moju vlastoručnu bajaderu da nam malko podigne cukar, misleći se bi li uz nju servirala žličicu ili slamku.
A ondak me je prija upitala da kakav mi je to vonj iz kužine…
Asti, zaboravila na orahnjaču! Ofskroz da je bila napola karbonizirana.Dok je prija vrtila glavom i tsctsctsc mrmorila, ja sam laganini pokušavala sastrugat gornji sloj i sve kamuflirat cukron u prahu.
Prija mi je malkice dala kulinarskih savjeta,s naglaskom na pravljenje kolača,kad je meni nešto palo na pamet.
-A slušaj drag'ce…ti si ono itnila svoj borić kraj kontejnera, jel?
-E,jesan. Pa jesan li ti lipo ispričala cilu štoriju..
-A jel ti ono, imaš plastiju od bora?
Prija se zabuljila u me pogledom ka da sam baš ja obznanila: Zemlja nije ravna ploča!
Ae, a šta ćeš, niko nije savršen!27

petak

prosinac

2013

Sritno vam bilo!


U Novoj, nek vam sve od ruke ide lako,
(al vaja vam se za to snać' , nega kako!)
Redovitu plaću onome šta radi,
ko posal nema, nek' kapulu sadi…
Uz luk i vodu, di š veće sriće,
kad krenu šoldi, bit će ih na vriće…
Manje kredita i manje stresa,
zdravlja puno, jubavi do nebesa…
Sami nadopišite šta bi još tili,
a dotad sritni i veseli bili!
komentiraj (8) * ispiši * #

03

utorak

prosinac

2013

NASLOV JE NA KRAJU

Taman san ispijala kahvicu u miru božjem kad mi je zazvonija telefon.
Eeej,di si vikala mi je prija u slušalicu,ka i obično…Evo me kod tebe za par minuti, stavi kavu….
Nastavila sam pit kavu i om,om,om-at. Znala san da će doć za uru i više,taman dok ommeditiram šta imam.
Nisan je čula i vidila danima, nije se javljala na telefon, i prosto san bila već malo zabrinuta…
Uletila je u kuću ka tajfunica, ka i uvik. Priskočila kerušu i bacila se na kauč.I nije prestajala govorit.
-A jes vidila ovi referedun,a? Sve san ti ja pratila,uzela san par dana godišnjeg, da mi ne bi šta il kogod promaka… Lipo iz prikrajka da vidin kako će se ko očitovat, da ne bilo zaheba poslin, ka ono, nisan ja bidna znala…
I na kartu san vodila bilješke, sve ko je za i koje protiv. A, neće mi niko više moć prodat ćvarke pod bubrige…
Uvik je gledan malo ka ebete, kad mi tako počne s pričon, jer nikad ne zna šta misli i šta mi ustvari oće reć.
Onda mi je uvik najbolje mučat i pustit je da lanprda.
Mavala mi je s kartušinon prid noson, sve je bilo išarano crvenon i plavon kemiskom.
-Vidi,an…upirala je prston u kartu. Vidi ovog seronju,psmtr…
Muva ženske po fejsu, govori da mu je žena glupa ka tava i da šnjon nema ništa,nego živu ka brat i sestra i da će jon lansirat odjeb…
A vidi,viiidiii! Potpisa je ZA! I još je lajka onu Markićku…
A vidi ovoga, vidiii! Oni smišni mali šta san zbog njega visila po cile dane u teretani i ošušila se skoro ka suva šljiva….
On je PROTIV! Ma znala san ja odma da tu nešto ne štima čin nije tija sa mnon na kavu…
Ja san je i dalje malko gledala u čudu,a ona je vrtila po svojon kartušini i vas se bila zaškarpunila…
-A vidi ovoga…
Donila san čašu vode i cukra, za svaki slučaj i stavila joj na stolić.
I jedan Persen pride. I čekala da uvati zraka.
I čekala…
-Ma vidiš ti to, počne ona, ja san uvik bila za ljucka prava, i neman ništa protiv nikoga, al kad bi se opet udavala, ja bi se radije udala za štagod muška, nego za žensko.
Ja san klimala glavušon ka u znak odobravanja.
-Ofsroz -rekla san joj, i ja isto.Evo naprimjer, ti si meni najbolja prija al majketimile nikad se ne bi udala za te…
-A, jel…a šta meni fali? Prija je uzdigla obrvu i ka malo me ispitivačko-šticasto pogledala.
-Ma mislim, bi odma da san muško, al nisan i šta si još ono tila reć…. brzinski san se škapulala.
- I neman ništa protiv gejeva,a jbt, svako zgodno muško koje pogledaš je gej.Al,ma evo,reci pravo, svaki treći brak je razveden,il ljudi žive nako na divljaka,a oni bi se tili ženit… ma nek se žene,razvode,dilu imovinu,imaju jubavnike, pišu predbračne ugovore, uostalon, šta bi njima bilo bolje nego nama.
Opet san klimala glavušon,jerbo prija to najbolje zna.Dvaput se udavala i razvodila, al uvik govori da viruje u onu pravu jubav i da je negdi sigurno čeka treća-sreća,pa makar i u staračkon domu. Al da bi je ona isto rado doživila prije dentjerizacije,inkontinencije i demencije…
-I viš sad,nastavila je prija,šta se tiče muškića koji bi nan preostali, isto mi je dalo zercu mislit…
-Jel,a šta? - baš sam bila kurjožasta.
-Ma znaš ti da ja ne generaliziram, i da ne mislin da su svi muški isti, jer da se tu i tamo nađe i koji šta vridi…al vidi opcija…I tu prija izvuče papir i lapiš i počme čitat naglas:

1.Dinaroidno-balkanski tip,
pravo muško, pater Don familijans, brine o materi, nejačadi,autu,balotama,jubavnici,ženi.
Donese sve šta mu ostane iz kladijonice.
Tu i tamo zalopati ženu.
Nediljon se ispovidi i pričesti.

2.Urbano-južnoslavenski tip,
mačo mužjak (ima i lajt varijanta)
isto muško,brine za jubavnicu,ženu,nejačad,bivšu ženu ( u vidu visine sporadične alimentacije).
Opali koju trisku il smisti ženu u kakvu ustanovicu.
Ne ispovida se i nikome ne polaže račune, osim tu i tamo Uskoku.

3. Nit pirka nit kanjac tip,
nit smrdi nit miriše.
Use, podase i sve za se.

4.Polugej icokej tip,
brine o kući,nejačadi,garderobi, jubavniku, ploćicama na
trbuju, lipo miriše.
Kad radi pola plaće donese doma, pola ostavi u teretani.

5. Maca papučarica tip,
brine o ženi,nejačadi,štajezaručak i teve daljincu.

6.Nije s ove planete tip,
( izmišljeni lik )

Prija je pogledala u me značajno…
-A šta kažeš? Jesan li šta zaboravila napisat, reci…
-Jesi. Naslov. " Šta renferendum učini od čovika ".08

subota

lipanj

2013

Đenperići,kingsajze i marketing...-Eheeeej,okupljaj babinjak večeras, imam ideju za bizmis! Nema da omane –drečala mi je prija iz slušalice.
-Eeee,oću al si napokon smislila u šta ćeš uložit lovušu?
-Jesan,ne mogu sad pričat,sve ćeš čut večeras,ciaooooo!
-Ciaoooo i tebi,vikala sam u gluvu slušalicu.
Uvatila san se pograbljat po kući,dok ne dođu, sve se misleći šta jon je to palo na pamet.Zvučala mi je skroz veselo,za razliku od prošlih dana.
Već se babinjak sastajao tričetiri puta, poradi njenog problema, al konstruktivnog rješenja ni za lik. Prije bi se bili usaglasili u Saboru.
E,a šta je bilo na stvari…Nakon pustih godina bračnog suživota,dok je prija sama brinila o kući,dici,računima, užoj i široj familiji,muž je činija kobigazna biznis i gonja ženske po svitu.
Ma nije ona berlava,al kad god bi mu rekla,kako ga nikad nema doma,lipo bi jon reka da je to takvi biznis, i da se ona njanci mrve u biznis ne razumi, a njemu se ne da objašnjavat. Dašta da je njoj sve to dozvizdilo, pa je rekla sebi: jedna raspušćenica više-manje, i lansirala odjeb.
E onda je on reka da kad je to već tako,da šta on tu može,a jerbo je on jedan karakter i mačo tip, a ne seronja prodat će dil didovine i dat joj neku lovušu.Al pod uvjeton,da je ona uloži u bizmis i pokrene kakvu firmu.Nek se lova oplođuje, pa nek ona i dica imaju od čega komotno živit. Al on bi eto volija i to da firma nosi njegovo ime,il štagod njemu u spomen, da dica znaju da in je to sve ćaća omogućija.
E,to je bio vrhunac dramskog zapleta.Oko toga smo vijećale danima.
Ona je rekla da jedini biznis u koji se ona razumi je rintanje po kući.I da bi mogla otvorit firmu Rintan po kućama d o o .Al da neće iz principa.Mi smo se s time namah složile.
I eto…Sad smo je čekale,vas nestpljive.
Uletila je u kuću s kesama, ka da je poplava izbacila, ne pristajući govorit.
-Nekidan san nešto čeprkala po internetu,pa mi je naletila neka slija, pa san se sitila šta je Mare nekidan pričala i dobila san ideju! Ma baš mi se posložilo!
Iz kesa je počela vadit vunu raznih boja i pletaće igle,a mi smo je gledale ka čudo.Čekale smo da udahne zraka,pa da uletimo s pitanjima.
Dobacila je svakoj po klupko i rekla da će joj se firma bavit - pletenjem!
Za početak čista exluziva, unikatno,dok ne ispita tržište,a onda će dalje vidit.
Našla je ona žene koje znaju plest, i koje su zainteresirane,a kad krene posal,onda će nabavit i kakve strojeve da poveća proizvodnju…a radit će i po narudžbi…
-Čekaj, stani- graknile smo istovremeno i uspile je zaustavit.
-Šta ćeš plest :bičve,šalove,kape…?
-Ma kakve bičve? Đenperiće … Za onu stvar.
-Koju stvar? Mi smo se gledale u zbunjozi,al se ona nije dala zbunit…
-Kako koju? Pa onu – mušku.
-Čekaj,ti misliš plest naku…
-Ajme,ne zovi to tako…to mi zvuči bokun prosto, moran smislit neko finije ime…al ,Mare mi je dala ideju,kad je nikidan rekla da joj se muž smrza ka nika stvar na utakmici. Zato će se lipo plest đenperići. Može bit i litnja varijanta od konca… i prodavat će se ka ludo…Ma vidila san ja to na internetu,žene su to i prije plele…Al ovi naši će bit posebni…navijački, s amblemčićima, u kolurama klubova…
Mi smo skoro popadale sa katriga ,krstile se i desnom i livon, a jedna je itnila klupko vune i srušila mi vazu s cvićem.
-Ti si pomanitala skroz…
-A jeste primitivne,ka prvo…pa šta je loše u tome…prid utakmice će ić ka ludo…ka drugo jel moj bivši muž daje početni kapital,po uvjetom da je firma njemu na spomena,pa će evo bit, a ka treće, ti ćeš Mare dobit prvi đenperić za muža,jer si mi ti dala ideju…
Mare je malo minjala kolure i bokunić se upotila i rekla je da ne zna baš da bi joj to muž svatija ka iskaz ljubavi prema voljenom klubu, i prije bi to skroz krivo protumačija…Možda, da je od kakvog protivničkog kluba,aj još bi nekako i prošlo,jer se uvik vata tamo doli i viče nabijen vas, i slične šlagvorte koji njoj idu na živce…
Na to se prija od biznisa malko zamislila i rekla da ni to nije loša ideja, i da će porazmislit,a u tom slučaju Maru gibiraju dva đenperića za muža,jedan od voljenog kluba,a drugi od mrskog mu protivnika,pa da ih minja ovisno o raspoloženju…
E,tu se Mare više nije mogla škapulat.
Onda se jedna prija sitila pa je biznismenku upitala da kako će ispitat tržište, i u kojim će veličinama radit te đenperiće? Ka, ne moš to u nekoj univerzalnoj veličini.I šta da ako npr. pokloniš frajeru takav đenperić, a on skuži da je small size veličina…Astigamalogamiša, jel se more onda reć da je sto posto neka tvornička greška?
Sve smo se zabuljile u nju i čekale,šta će na to reć.Malo se i ona zabuljila u nas,a onda nan je vako rekla: Astiga koje pitanje, naravski da će se radit u raznim veličinama! Na onoj najmanjoj će pisat extra grosse,na slijedećoj XXL,a treća će bit king size! Marketing,ženske moje…to vam je marketing!


Image and video hosting by TinyPic

<< Arhiva >>