golly&bossy

ponedjeljak, 20.06.2011.

golly&bossy na Danu D - nastavljamo u revijalnom tonu

Dragi Naši,
ralje života spriječile su nas da objavimo nastavak dojmova s Dana D (klik). Ali zato smo u međuvremenu posložili dojmove i pripremili najbolje iz Dana D samo za vas i naše vjerne čitatelje.

VOLONTIRANJE
Zaboravili smo ko je ovo radi, ali ovo su fora i duhoviti plakati koji pozivaju na volontiranje. Naj nam se sviđa što nisu uopće patetični. Dakle, gurnite baku na prvo mjesto i kliknite na manju sliku da je vidite bolje!
Photobucket

Photobucket Photobucket


PRAKTIČNI SAVJETI ZA PREŽIVLJAVANJE LJETA
Dragi čitatelji, možda niste svijesni velike migracije koja se ljeti događa kod mnogih iznajmljivača. Kad vi iznajmite apartman na obali, carujete kvadratima i meškoljite se u mekim krevetima kao princeza na zrnu graška vaši domaćini su vjerojatno nabijeni u priručnim smještajima tipa garaža. Normalno, kad su iznajmili sve što imaju, uključujući i sveto trojstvo tj. vlastitu posteju, kauč i frižider. I onda spu između kosilice i starega regala, zube peru na gumu iza kuće, tuširaju se na vanjskom tušu koji usput zaliva pamidore. Naravno sve se lakše istrpi dok se broju euri, uz mudrosti kako što su: “Ma nema veze... ...lito je... ...kako su pokojni stari isto svi spali u jednu kamaru... ...i kupali se u maštilcu”.
Uglavnom, da bi se život u garaži oplemenio uz minimum ulaganja donosimo ideje sa štanda Fantastic Plastic. Plastičnih boca liti ne nedostaje, alata da se ovo sve montira isto ima dovoljno u garaži.

Kontrina koja sprečava muhe da uđu u garažu učinjena od plastičnih čepi.
Photobucket

Cviće ni samo lipo vidit nego i upija isparavanja benzinskih para u garaži i pretvara ga u kisik koji garantira krepak san.
Photobucket

Držači razni, najpogodniji za kupatilo ali mogu se stavit i u kuhinju tj. stari komin:

Photobucket Photobucket Photobucket

SPALJENA MODA

Spaljena moda je doslovno spaljena. Ali puna mudrih i praktičnih savjeta. Npr. ”Danas se može nabaviti posebno pomagalo za uklanjanje grudica s vunene odjeće, no dobro će poslužiti i nova britvica za jednokratnu uporabu. Povlačite je po odjeći vrlo lagano i oprezno.”
Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

BUMERANG

Ovo je katrida bumerang. Koja se može okrenut u pliću ili dublju katridu ili ležaljku, donji dil stola na koji se stavi daska, vješalicu itd. Još se ne prodaje, traju pregovori s drvnom industrijom reka nam je dizajner kojem smo isto zaboravili ime. ali kad se bude prodavalo, prodavat će se kompleti od 10, 20 i 30 bumeranga. Koji se onda mogu složit u ono što vam treba.
A svima nama koji imamo familiju u Australiji evo ideja što učinit sa svim onim bumerangima koji nam se vrtu po kući i koji su redovno pokvareni - nama je bi rođak doni jedan bumerang koji se ni vrati nakon što je izbačen, vjerojatno je isto u većini slučajeva.
Photobucket

A od majica i kuhinjskih krpi na australske motive (klik) mogu se učinit lipi kušinići.


Vaši

- 21:50 - Komentiraj (1) - Isprintaj - #

subota, 11.06.2011.

golly&bossy na Danu D

Dragi Naši,
na brzihen javljanje sa slikama s Dan D.
sutra detaljnije jer se gremo tušnut, a onda opet tamo na party.

Photobucket

Čipka na brokvama.
Photobucket

Photobucket

Em je roza, em je ugodna. Želimo!!!
Photobucket

Ready-made nakit. Ne želimo (previše nas podsjeća na pranje sudi)
Photobucket

Nakit na oko. Želimo!!!
Photobucket

Plakat za hipstere.
Photobucket

Bilo kuda, Kožarić svuda.
Photobucket

Stolica-bumerang. Bilo kuda, Australija svuda.
Photobucket

Golly&bossy napisani bojicama nagrađenog dizajna. Juhu.
Photobucket

Konac djelo krasi. Dakle ovo je štand Kombinata. Lajkajte ih na fejsu jer sa svakim lajkom oni grade svoj štand. A kad malo boje pogledate vidit ćete da su na štandu i golly&bossy. Naravno, jer su golly&bossy centar svemira i sve se vrti oko njih :)
Photobucket

Evo di smo točno. Na našoj genijalnoj bursi od lani koju ćemo ponovo izdat ovu godinu. Hvala Gasperu iz Kombinata koji je je dizajnira, a na kraju i izloži.
Photobucket

Kombinat podržava golle&bosse, golly&bossy podržavaju Kombinat, a ruka ruku mije. One love!

Vaši

- 22:05 - Komentiraj (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.06.2011.

Golly&bossy u Muzeju prekinutih veza i još svašta

Dragi Klingoncy,

Pored svih obaveza u Metropoli, uspili smo u tri dana pogledat četiri izložbe. U Muzeju za umjetnost i obrt pogledali smo skupa izložbu Art Deco o čemu smo već pisali, onda smo bili u Umjetničkom paviljonu pogledat izložbu Zlatka Šulentića i bili smo pogledat muzej Marton na Gornjemu gradu. Šulentićeve pejzaže bi rado imali doma i svakodnevno guštali u njegovom zagasitom kolorizmu, a sve ćikarice, pijate, zdjele i vaze iz Martona poklonili bi našoj teti Mili da do kraja života gušta u cviću i pastoralnim prizorima i da svojoj najboljoj prijateljici Emili svako jutro u drugoj šalici može servirat kafu. Međutim, od svih muzeja i galerija u kojima smo bili, najviše Nam se svidi Muzej prekinutih veza. Ali prvo da Vam rečemo kako smo došli do tamo. Bila je subota i nakon par dana paklenih vrućina, Zagreb je osvanu okupan kišom i hladniji za par stupnjeva. Obukli smo se casual, a na glavi Nam je bila megakul kapa-uspomena na dragog frenda. Izili smo kolač u Vinceka i onda se s Uspinjačom odveli na Gornji grad. Obožavamo pogled s Gornjega grada. Volimo gledat zagrebačke krovove. Volimo Zagreb posli kiše. A najviše od svega volimo sest blizu Matoša

Image and video hosting by TinyPic.

Ništa ne govorimo, ali sve se razumimo. Uživamo u simbiozi skulpture, književnosti i svakodnevnog života i ponavljamo po ko zna koji put da je Kožarić totalni maksimalist prostora. Kroz misli Nam prolazi "Utjeha kose."
Nadahnuti i produhovljeni išli smo u Muzej prekinutih veza koji je odma tu iza kantuna (ex-MSU, Palača Kulmer).

Evo ulaznica:

Image and video hosting by TinyPic

Čim smo ulizli, osjetili smo da cili prostor pozitivno vibrira. Odma smo u sebi rekli Kul. Mega. Zakon! Genijalno!!! Sigurno su izloženi predmeti u muzeju našli svoj mir i emaniraju dobru energiju i kolikogod neke priče koje pojedini eksponati prezentiraju bile teške, sve zajedno ima u sebi veliku dozu humora. Vjenčanica. Crveni kapot. Roza sexy lisice. Razbiveno ogledalo. Čizme. Halteri s komentarom da bi veza dulje trajala da ih je vlasnica češće nosila. Ljubavna pisma. Albumi s vjenčanja. Plavi drveni brodić poklonjen nakon što su par pomiri nakon tučnjave. Jestive gaćice. Jabuka. Mobitel. Perika. Auto. I još svašta. Svi smo mi Muzej prekinutih veza. Ni u jednom trenutku Nam ni dogulilo i skoro smo pročitali sve priče uz izložene predmete. Posli smo se pitali zašto Nam ni u jednom momentu nije pala koncentracija. Zato jer je sve STVARNO do BOLI, izlučeno iz stvarnog ljubavnog života i zato što apsolutno svi imamo u svojim životima bar jednu sličnu priču ili su slične priče doživile Nama bliske osobe. Na izlazu smo kupili muzejski suvenir BAD MEMORY ERASER.

Image and video hosting by TinyPic

Mislimo da je to jedan od najboljih muzejskih suvenira na svitu. Možda i najbolji. Nosi u sebi veliku dozu humora, (auto)ironije i nepodnošljive lakoće postojanja. Svidi Nam se i saketić tj. vrećica iz muzejskog dućana s prepoznatljivom ljubičastom trakom.

Image and video hosting by TinyPic

Isto kao i ulaznica. Super jednostavno i kul. I onda smo se sjetili ljubičaste majice na špaline koju Nam je poklonila prijateljica.

Image and video hosting by TinyPic

Iako se već dugo ne družimo, majicu nosimo s guštom i u njoj se lipo osjećamo jer znamo da Nam je majica kupljena s ljubavlju. A i ljubičasto je Naša omiljena boja.
Onda su krenuli iz memorije navirat predmeti koji Nas vežu za neke drage osobe s kojima više nismo u odnosima u kakvima smo bili u vrijeme kada su Nam ti predmeti dani. A dobili smo stvarno svašta. Dizajnersku stolicu. Glamurozni cvjetni aranžman na velikom bijelom koralju. Puno arta s posvetom. Fotografije. Jednu ćikaru s kraja 19. stoljeća. Ljubičastu kožnu jaketu. Zlatne rećine. Ljubavne pjesme. Uh! Ko će više nabrajat. Većina stvari koje smo dobili su maksimalno kul. Ali jedina stvar koju smo Mi ustvari htili je da Nam se pokloni Srce.
Sve te stvari ostavili smo u Prošlom životu i jedino što smo uzeli je jedna Marquezova knjiga.

Image and video hosting by TinyPic

U međuvremenu smo akvizirali jednu tratinčicu:


Image and video hosting by TinyPic

I jedan list od smokve:

Image and video hosting by TinyPic

Malo pomalo smo evoluirali i razvili u glavi (i srcu) svoj vlastiti Bad memory eraser. I kad naletimo na neku od nabrojenih stvari, uvik se razveselimo i nema nikakve tuge, ljutnje ili nostalgije.
Jer u par posljednjih životnih faza naučili smo kako su najbolje stvari u životu nematerijalne ili...pitke i jestive :).

. Čokolada s okusom naranče.
. Slaganje lego kockica i čitanje priče za laku noć.
. Nebo iznad Pičene.
. Prva jutarnja kava.
. Kava u podne u Cesarice.
. Kava sa Sandom.
. Dubokoumni razgovori s Klingoncima.
. Ushit pred ponovni susret.
. Riba na gradije.
. Frizbi s frendovima na Pržini.
. Rock and Roll na Dubovu.
. Golly&bossy.

Image and video hosting by TinyPic

Volu Vas Vašy.




.

- 16:02 - Komentiraj (3) - Isprintaj - #