novosti i vijesti oko nas https://blog.dnevnik.hr/fvkmlnovosti

četvrtak, 18.02.2010.

USPJEŠNA VALENTINSKA ZABAVA PITOMAČKIH RUKOMETAŠICA




Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml

PITOMAČA: Pod medijskim pokroviteljstvom Pitomog radija, u subotu 13. 2. 2010. Pitomačke rukometašice održale su Valentinsku zabavu, još jednu u tradicijskom nizu. Odazvalo im se dvjestotinjak gostiju.. Bio je to istinski kulturni događaj. Voditeljica programa Ines Giba-Jambrišak, poimence, pred pozornicu, prozvala je i pozvala sve rukometašice, Marka Živkovića predsjednika i Marka Bijuka, trenera rukometašica, čestitala na postignutim rezultatima u protekloj godini i zahvalila svim donatorima i sponzorima, koji su im omogućili rad. Duet “BEMIAN“ Gospoda Ana i Miroslav Betlehem izveli su uz gitaru ljubavne pjesme Frana Galovića: - „Jutarnji flert“, „Žena tužnog pogleda“, pjesmu „ Z drugoga brega“.
Slikar, ilustrator i pjesnik Branko Dolenec recitirao je dvije prelijepe kajkavske ljubavne pjesme. Pridružio mu se i pjesnik Ivan Picek recitacijom, svojih dviju kajkavskih također ljubavnih pjesama.

Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml

Rukovodstvo rukometašica tokom godine organiziralo je veliku likovnu koloniju. Poznati likovni umjetnici donirali su četrdesetak likovnih radova u korist Kluba. Na zabavi održali su uspješnu aukcijsku prodaju doniranih umjetničkih radova. Imali su i uspješnu tombolu, a goste su zabavljali „Licitari“.
U ime Hrvatskog rukometnog saveza prisutnima se obratio Zlatko Škrinjar, glasnogovornik istog, te donirao članovima Kluba prigodne poklone.
Zabavnu smatramo uspješnom. U ovim recesijskim vremenima pribavili smo klubu potrebna financijskih sredstava, jedinstveni su u ocjeni članovi organizacionog odbora.

Barica Mihoković

18.02.2010. u 22:22 • 0 KomentaraPrint#^

POVORKA MAŠKARA PROŠETALA PITOMAČOM




Na Valentinovo, proštenje u Pitomači i dan ljubavi, u organizaciji Općine Pitomača održana je maškarada. Centrom od Crkve do Vinogradske ulice i natrag prošetali su najrazličitiji likovi. Bilo je gusara, prinčeva, princeza, pahuljica, snjegovića, patuljaka i inih drugih. Svi su završili i toploj kino dvorani. Dočekao ih je bend „Stranice dnevnika“ prigodnom plesnom glazbom. Nakon ugrijavanja prikazan je kratak scenski prikaz „Snjeguljice i 7 patuljaka“.


Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml at 2010-02-18

Maskirani ples pratio je „Stručni žiri“ i odlučio: - Aktualna RECESIJA (na fotografiji gore) koju je osmislila i prezentirala Mirjana Kukavica, osvojila je prvo mjesto i prigodnu nagradu.

Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml

Prvo mjesto za najbolje krafne i drugo za najljepše maske pripalo je „Snjeguljici i 7 patuljaka“, Udruge žena Kladare (fotografija gore). Uz brojne građane programu je prisustvovao i Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača.

Barica Mihoković

18.02.2010. u 22:19 • 0 KomentaraPrint#^

DVD Otrovanec - za Antunovo obilježava 80.godišnjicu

NA SKUPŠTINI ODLUČILI - ZA ANTUNOVO OBILJEŽAVAJU 80.GODIŠNJICU DVD-a


Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml

OTROVANEC: - u prisutstvu gostiju Zdravka Dijakovića, dožupana Virovitičko-podravske županije, Mirka Pavlekovića, predsjednika općinskog vijeća Pitomača i izaslanika načelnika, Željka Živka zastupnika VZO Pitomača, Antuna Ingule, tajnika MO sela Otrovanec, Vlatka Tkalčeca tajnika NK Otrovanec, Franje Kožarića predsjednika KUD Otrovanca i predstavnika brojnih DVD-a održana je 80. Izvještajna godišnja skupština domicilnog DVD Otrovanec. Osnovani su 1930. godine. Izvještaj o radu podnio je Dario Rakitničan, zapovjednik DVD-a. Iznio je da društvo broji 70 vatrogasaca. Od tog broja trideset je odraslih i četrdesetero djece i mladeži. Imaju 18 ispitanih vatrogasaca, jednoga vatrogasca I klase, dva dočasnika, dva dočasnika I klase, jednog časnika, osamnaest pomažućih članova, šest priučenih i dva počasna člana. Od opreme imaju traktorsku cisternu. U protekloj godini imali su 3 intervencije. Sudjelovali su u natjecanju stare vatrogasne šprice na konjsku zapregu u Velikoj Črešnjevici. Četiri ekipe slali su na Općinsko natjecanje u Kladare. Imali su i M „A“ ekipu na županijskom natjecanju u Svetom Đurđu. Na Godišnjoj izvještajnoj skupštini jednoglasno su odlučili: NA ANTUNOVO 13. 6. 2010. OBILJEŽITI ĆE 80. GODIŠNJICU RADA I POSTOJANJA. Kažu „Jantunovo – Antun Padovanski, svetec Otrovanski“. U pripreme uz vatrogasce biti će uključeni Mjesni odbor i svi mještani sela. Vatrogasci sa svima dobro surađuju.
Mirko Pavleković informirao je da Općina za vatrogastvo sa 4 velika stožerna društva i 8 domicilnih ukupno izdvaja 210.000,00, što je nedovoljno. Uz to, u ovoj VZO 80. godišnjicu ove godine obilježava i stožerno društvo Kladare. Kaže, općina više ne može izdvojiti.
Željko Živko, ispred VZO pohvalio je rad Društva i predložio im da u sklopu obilježavanja 80. godišnjice organiziraju i vatrogasnu vježbu. Franjo Kožarić predsjednik KUD-a Otrovanec rekao je da će svi članovi KUD-a biti uključeni u pripreme za proslavu.

Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml

Zdravko Dijaković, dožupan, pohvalio je brojnost mladih vatrogasaca i naglasio da je vatrogastvo VZO Pitomača, županijska perjanica, te obećao da će se založiti za dostojanstveno obilježavanje visoke obljetnice. Usprkos recesije županija je povećala sredstva za vatrogastvo, ali su stvarne potrebe prevelike. Očekuje da će poboljšanje uslijediti nakon izmjene postojećeg Zakona o vatrogastvu. Nezamislivo je bez dobrovoljnog vatrogastva, nosioca zaštite od požara, čuvara kulture i običaja, rekao je Zdravko Dijaković. Podršci su se priključili Vladimir Tkalčec ispred NK i Baletić Andrija oboje iz Otrovanca, Alojz Lach, predsjednik DVD-a Turnašice, predstavnik DVD-a Virje, predstavnici DVD-a Stari Gradac, DVD-a Grabrovnica i drugi. Na kraju svima se zahvalio predsjednik Ivica – Ladišić Hanzir. Slijedilo je zajedničko druženje.

Barica Mihoković

18.02.2010. u 22:10 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 09.02.2010.

PRIPREME ZA PRVU SKUPNU IZLOŽBU I „VIDOVSKI LIKO-FEST“

Image Hosted by ImageShack.us
FOTO:Barica Mihoković


PITOMAČA: U prosincu protekle godine na poticaj Inicijativnog odbora, dana 11. 12. 2009. održana je Osnivačka skupština Likovnog kluba „Duga„ Pitomača. U srijedu 4. 2. 2010. godine tridesetero prisutnih likovnjaka pod predsjedavanjem Stjepana Ivanca, održalo je Prvu godišnju skupštinu. Svi zainteresirani popunili su zahtjeve za članstvo, priložili fotografije i preslike osobnih iskaznica. Skupština je donijela opširan i vrlo ambiciozan plan rada za 2010. godinu. Odlučili su, već sada, početi pripreme za Prvu skupnu izložbu autorskih radova članstva, koju će organizirati za Dane općine Pitomača – za Vidovo.
U kućici Turističke zajednice Pitomača, i prostoru oko nje osmislit će prodajnu izložbu pitomačkih suvenira, minijatura, slika i drugih uradaka članstva, pod nazivom „VIDOVSKI LIKO – FEST“.
Svake godine će organizirati GODIŠNJU IZLOŽBU likovnih radova članstva 11. 12. za dan osnutka kluba. Plan rada će detaljno, analogno financijskim mogućnostima, razraditi Predsjedništvo kluba sa predsjednikom Stjepanom Ivancem i članovima: Želimirom Kukavicom, Zlatom Šokec, Žarkom Giba, i Marijanom Rešetar.
Planiraju likovne kolonije za odrasle, likovne radionice za djecu i odrasle, organiziranje izložaba, radionice osnove keramike, suradnju s dugim klubovima, Općinskom upravom, Turističkom zajednicom, širom društvenom zajednicom i još mnogo toga. Vjeruju da će već sada sa troje akademska slikara, a kontaktiraju sa još dvoje zainteresiranih, troje profesionalaca i sve brojnim likovnim članstvom ostvarivati planirano, biti poticajni i uspješni u radu LK „Duga“ Pitomača.

Barica Mihoković

09.02.2010. u 10:05 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 08.02.2010.

ZAVRŠILA LOVNA SEZONA 2009/2010. GODINA

Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml at 2010-02-08

PITOMAČA: - U nedjelju 31. 1. 2010. lovci Lovačke udruge "Fazan" Pitomača skupnim lovom na visoku divljač završili su lovnu sezonu. U lov odazvala su se 34 člana udruge. Lovili su divlje svinje u Bilogori u predjelu Rogušta i Mali Jarak.
Palo je 6 komada divljih svinja. Sve su bili nazimci. Uspješni strijelci su bili: (redom na slici) Damir Erhatić, Tomislav Andročec, Ivan Alić, Željko Strahonija, Darko Pavleković i Branko Buri.

Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml at 2010-02-08

Dan ranije u subotu bili su u lovu na sitnu divljač. Ostvarili su planirani odstrel sitne i krupne divljači. Ugođaj je bio pravi snježni, zimski. Slijedi zatišje, do slijedeće lovne sezone, izjavili su lovnik Darko Pavleković i predsjednik LU „Fazan“ Pitomača Damir Erhatić.

Barica Mihoković

08.02.2010. u 13:28 • 0 KomentaraPrint#^

TURNAŠIČKA DJECA I MLADEŽ IZVELI VATROGASNI PROGRAM

Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml at 2010-02-08

TURNAŠICA. - Gospođa Sandra Nemet, je vatrogasna časnica II klase, i pjesnikinja. Najdraže i najčešće teme su joj vatrogastvo. Dio svog pjesničkog opusa uvježbala je s djecom i mladeži Dobrovoljnog vatrogasnog društva Turnašica. Kulturno umjetnički program sastojao se od šesnaest, dijelom skupnih i dijelom pojedinačnih recitacija. Izveli su ih u sklopu Godišnje izvještajne skupštine DVD 31.1. 2010. godine.

Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml at 2010-02-08

Izvođači djeca i mladež, njih sedamnaestero zaslužnih za burni pljesak prisutnih na Skupštini bili su: Andrej Abramović, Josip Nemet, Mario Tkalčec, Marko Oslovčan, Marko Plivalić, Petra Kovač, Robert Veličan, Dario Plivalić, Marija Vuković, Josip Padović, Marino Krapac, Ivan Klinčić, Ivan Mikša, Marino Podgorac, Antonio Kovač, Luka Vuković i Nikolina Štolar.
Barica Mihoković

08.02.2010. u 13:24 • 0 KomentaraPrint#^

14. OŽUJKA SEMINAR I MEĐUNARODNO NATJECANJE U ZELINI

Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml at 2010-02-08

TURNAŠICA: - Dogovori - Stjepan Berulec trener muške "A" ekipe DVD-a Paukovca, državnih prvaka na Olimpijadi u Ostravi i Milana Majetića, predsjednika VZ Virovitičko-podravske županije o povremenim, neobveznim treninzima muške "A" ekipe DVD Turnašica dali su prve uočljive rezultate. Na Godišnjoj izvještajnoj skupštini DVD-a Turnašice 30. siječnja o. g. gospodin Stjepan Berulec s tim u svezi je rekao: - Dana 5. siječnja 2010. godine, održan je u Križu, u organizaciji DVD-a Johovec 1. ZIMSKI KUP sa zadatkom: spojiti usisne cijevi, povezati ih užetom i spojiti na agregat. Natjecanje je atraktivno. Traje kratko. Međusobni rezultati su blizu, što daje posebnu draž. Razlike su sekunda i pola do dvije sekunde. Usprkos snježnoj mećavi i izuzetno loših vremenskih uvjeta odazvalo se dvadeset sedam ekipa u 4 četiri kategorije. U muškoj "A" kategoriji bila je najveća zastupljenost. Nastupilo je 17 ekipa. Jedna od njih bila je muška "A" ekipa DVD-a Turnašica. Osvojili su treće mjesto. Bilo je to veliko iznenađenje za same turnašićane, ali i za ostale prisutne. Posebno, jer većini Turnašica nije bila poznata. Oni su svugdje imali dobre rezultate, ali ne i vrhunski nivo. Osobno nisam bio previše iznenađen. Sjećate se, kod prvog susreta rekao sam da ova ekipa ima potencijala. Ovdje sam bio mjesec dana ranije početkom prosinca. Napravili smo jak, žestok i dugotrajan trening. Dečki su bili bez dovoljne kondicije, ali su pokazali izuzetnu volju. Locirao sam slabija mjesta u ekipi i predložio način kako da se to napravi brže i bolje. Dio ekipe uzeo je sporni dio opreme doma. Dečki su trenirali, popravili sporno, u korist ekipe. Puno rade i točno znaju kako treba raditi za vrhunski rezultat. Nisam čudotvorac. Ne o meni, o njima ovisi uspjeh. Talent u sportu je vrlo bitan, ali daleko najvažniji dio je rad. Kad znaš kako radnju treba izvesti, treba je ponavljati, ponavljati i ponavljati, jer ponavljanje je majka znanja. Tako se dođe u sferu automatizma. Potom ostaje psiha. Svi rezultati u sportu dolaze iz glave. Često netko ne mora biti ni fizički ni tehnički najbolji, ali ako je psihički najjači, pobjednik je. Ova mlada ekipa ima budućnost. Zapovjednik DVD Turnašice ima autoritet nad ekipom, građen na način da ga poštuju. To je bitan uvjet da se može kvalitetno raditi. Sportske analize pokazuju da na treningu treba raditi najmanje 120 %, da bi natjecanje bilo 100%. Na natjecanju prisutan je pritisak od rezultata i prisutnosti sudaca. Treba imati snage i mogućnosti otrpjeti oboje. Kad se natječete i netko prije vas napravi dobar rezultat, morate biti jaki da možete izdržati pritisak rezultata. Sve su to elementi vrijednosti ekipe. Puno razgovaram i puno vremena posvećujem psihičkom radu s njima. U Križu muška "A" ekipa DVD-a Paukovca napravila je rezultat 2,5 sekundi i bila ispred svih u prvoj vježbi. Drugu vježbu napravili smo za publiku. Međutim dogodio nam se kiks. Nismo uspjeli spojiti cijevi, pa smo ponovili spajanje i još bili brži od svoje prve vježbe. Napravili smo najbolji rezultat natjecanja. Turnašička ekipa ima lijepu budućnost. Tri mjeseca treninga je premalo. Najteže je ponavljati radnje koje idu lošije, ali baš to je nužno. Prevaga je postizanja vrhunskog rezultata. Dobro je da su se dečki pojavili na natjecanju. Pohvalno je što su napravili odličan rezultat. Treće mjesto nije mala stvar.

Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml at 2010-02-08

Uz to vam želim reći da Hrvatska vatrogasna zajednica u Zelini organizira 14. ožujka 2010. godine seminar pod nazivom: - Kako mlade uvesti u natjecateljsko vatrogastvo. Zastupljene će biti vrlo interesantne teme. Predavati će petero kompetentnih predavača. Prvu temu – natjecateljsko vatrogastvo u RH obraditi će HVZ. Druga tema će biti – Kako mlade uvesti u natjecateljsko vatrogastvo, treća tema: - Priprema olimpijske ekipe mladeži, četvrta tema: - Priprema olimpijske ekipe seniora, usput to će biti moje područje i peta tema: - Marketing u vatrogastvu. U sklopu toga biti će međunarodno natjecanje u spajanju usisnih vodova. Biti će to najprije seminar i potom natjecateljski dio. Na natjecanje najavilo je dolazak pet najkvalitetnijih ekipa iz Slovenije. Dolaze nam prvaci sa Olimpijade u Ostrvi, žene "A", žene "B", muški "B", dvije ekipe iz Novog Mesta i jedna iz Kebelja. Očekujemo ekipu Eichena iz Njemačke i jednu ekipa iz Austrije. Biti će to međunarodno natjecanje pod nazivom –MEMORIJAL MILANA PAŽIĆA. Posvećeno je čovjeku - zelinčanu umrlom 1984. godine, koji je bio 47 godina predsjednik DVD-a Zelina i dugogodišnji predsjednik nekadašnje Prigorsko-moslavačko-posavsko-slavonske vatrogasne Županije. Očekujem da će na tom Međunarodnom turniru jedni od natjecatelja biti i prijatelji, muška "A" ekipa iz Turnašice - rekao je gospodin Stjepan Berulec u Turnašci.

Barica Mihoković









08.02.2010. u 13:13 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             

Studeni 2010 (4)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (7)
Kolovoz 2010 (6)
Srpanj 2010 (8)
Lipanj 2010 (10)
Svibanj 2010 (10)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (19)
Veljača 2010 (7)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (5)
Studeni 2009 (6)
Listopad 2009 (6)
Rujan 2009 (4)
Kolovoz 2009 (2)
Lipanj 2009 (4)
Svibanj 2009 (3)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Veljača 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (1)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (6)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (11)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Novosti i vijesti kao i zanimljivosti vezane uz Pitomaču i okolicu koje nisu u direktnoj vezi s aktivnostima Foto video kluba "Mirko Lauš" a prikupljaju ih članovi FVK, objavljujemo na ovom blogu koji se veže uz fvkml.blog.hr kao osnovni blog našeg kluba.

Linkovi

Foto video klub "Mirko Lauš"

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr