DUH JEDINSTVA

07.06.2011., utorak

Osho o Dhammapada Sutri - budnost je način života

Osho - Vi ste živi samo u omjeru u kojem ste svjesni. (Budna svjest) je razlika između smrti i života. Vi niste živi samo zato što dišete, nisi živ samo zato što tvoje srce kuca. Fiziološki možeš biti živ u bolnici, bez svijesti.

Tvoje će srce ići na premlaćivanje i biti češ u mogućnosti disati. Možeš biti održavan u tako mehaničkim gabaritima da će ostati živ godinama - u smislu disanja i lupanja srca i te kruženja krvi

Tu su sada mnogi ljudi širom svijeta u razvijenim zemljama koji samo vegetiraju jer napredne tehnologije je napravili su moguće za svoju smrt kako bi je odgoditi na neodređeno vrijeme - godinama, stoljećima, možete biti živi Ako je to život, onda možete biti živi. Ali to nije život.,. Dovoljno je da vegetiraš nije život.

Bude imaju različite definicije. Njihova definicija se sastoji od svijesti. Oni neće reći da ste živi jer možete disati, ne kažeu da ste živi, jer krv cirkulira, kažu da ste živi, ako ste budni. Dakle, osim za probuđene nitko nije zapravo živ. Većinom su leševi - hodaju, razgovaraju, događaju im se stvari - .To mogu i roboti

Budnost je način da se ŽIVOTA, kaže Buddha. Postanite više budan i postat ćete postati više živi. I život je Bog - nema drugog Boga. Stoga Buddha govori o životu i svijesti. Život je cilj i svijest,vrsta metodologije, tehnika to postići!!.

Image and video hosting by TinyPic

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.