život je kako kada

< rujan, 2013 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Opis bloga


Život je čudo nemjerljivo i zato se ponekad usudim zapisati sjećanja, misli, nadanja, želje, a sve to podariti svima koji su začarani čudima kao i ja. Uz poeziju često pišem priče koje su isključivo mašta tek sa malim detaljima stvarnog života. Fotografije koje stavljam na blog su moji uradci ako nije drukčije navedeno. Voljela bih da me najprije pitate ako želite što preuzeti.

A. Ž. K.

Ne
Uglavom ne komentiram komentar koji je ostavljen na moj post, niti se vraćam vidjeti da li je ostavljen komentar na moj kod drugih blogera. Zato, ako mi nešto želite reći ostaviti komentar na mom blogu, ako ne želite nije nikakav problem niti ako ne svratite.

Ako želiš nešto reći
demetra02@gmail.com

Početak
Blog je ponovo registriran 13.01.2013.

ljubav

21.09.2013., subota

A politika je....


Slušam jutros na prvom programu hrvatskog radija zanimljivu emisija o tom životnom pitanju; hoće li EU kazniti Hrvatsku zbog famoznog zakona nazvanog „lex perković“.
Osobno se ne pokušavam svrstati ni na koju stranu jer sve svoje snage usmjeravam na pronalaženje načina kako preživjeti u uvjetima kada nam stalno netko nečim prijeti. Iz godine u godinu smanjuju nam, mislim nama običnim ljudima, nama koji smo pred vratima ili smo već ušli u kategoriju ispod svakog ruba siromaštva, smanjuju nam čak i dostojanstvo umiranja. Slušam razni politički analitičari iznose svoje razmišljanje iz isto tako svojih sigurnih fotelja sa raznih fakulteta, kao što su osigurani i svi političari iznimno visokim prihodima. Razmišljam postoji li i jedan političar da pomisli na sve one od kojih uzima i u svoj džep stavlja. Kažem uzima jer ovo što nam već dva desetljeća rade je uzimanje za vlastitu dobrobit. I danas me ponovo hvata muka slušajući kako oporbena stranka zaziva prijevremene izbore kao da to ništa ne košta, a godinama su radili upravo isto ovo što vladajući rade. Svi se oni žele što duže zadržati na tronu cijedeći i zadnju kapljicu znoja svih onih u čije džepove zavlače svoje gramzive ruke. Možda bi gospodin Karamarko mogao organizirati izbore tako da svi članovi HDZ-a i njegovih partnera daruju godišnji prihod kako bi pobijedili na izborima, a svi članovi oporbe daruju isto kako bi zadržali vlast. Identičan iznos potrošenog za prijevremene izbore mogao bi se tada iz državne blagajne pretočiti u zdravstvo i ono čarobno povećanje mirovina od 0,02%. Jedini je problem što mene nitko ne sluša niti doživljava jer u politiku ne želim, a znate kako se za nju kaže….

- 10:25 - Komentari (15) - Isprintaj - #