ponedjeljak, 11.02.2008.

KRETENI na sve strane :-))))))

Najprije jedan disclaimer – došlo mi nekako fino večeras, pa san zamličija tri čaše ćaćinog crnog vina (a za aperitiv „malo“ ćaćine domaće orahovice ;-) tako da ovaj post ide iz šuba, po „osjećaju za feeling“ ;-)))

A o kojim se kretenima radi ???

A majke ti irudove, ima ih koliko god oćeš ...

Krenuti ćemo od jednih koji Vam možda i nisu zapeli za oko, ali su mene uboli ka kopljen. A dotični kreteni su francuski taksisti !!! Koji su, naravno, jer što bi drugo ta neradnička francuska banda radila, KRENULI U ŠTRAJK !!!

Zašto ???

Jel' im smanjilo plaće možda ?
Jesu li im povećali poreze ili davanja ?
Jesu li im možda pogoršali uvjete rada ?

Ma jok malac, ništa od toga. Jedino što se desilo je da je Sarkozyeva vlada odlučila malo liberalizirati tržište taxi usluga u Francuskoj. Pa su planirali učiniti lakšim da čovjek postane taksist. Ono, znate, malo konkurencije, da bude više taksista, pa da možda bude i bolja usluga i niže cijene.

Na što su se francuski taksisti (inače, primjerci vrste cretino ala franse par exellance) odlučili štrajkati !!!!

Jer, zamisli, kako bi to bilo da sad netko drugi dođe i samo tako postane taksist !!!??? I njemu uzima kruv od usta !!!!??? A oni se fino ušemili, malo se radi, konkurencije nema, lipo se zarađuje i sad bi tamo neki Sarkozy njima taj lipi život ukinuo ! A sve „samo“ zato da Francuzi imaju bolje tržište taxi usluga !!!

Ma što on misli, koji je on faktor (da ne kažem k...c ;-).

I oni u štrajk ...

Kako je to završilo, moram priznati da nisam čuo, ali je evidentno da Sarkozy NEĆE USPJETI !!! Jebati ga, nije on Margaret Thatcher !!! Mislim, možda bi on i bio, ali kad „nema sreće“ da mu se desi Falklandski rat pa da mu rejting među stanovništvom zbog „uspješne vojno redarstvene akcije“ skoči na 80 % !!!! A ko zna, možda bi mu mogla malo Angela pomoći pa da Nijemci onako fore radi, pošalju koju tenkovsku diviziju na Francusku, čisto da može Sarkozy zajašiti nacionalni osjećaj, pa da onda na valovima dobrog rejtinga provede nekakve liberalizacijske reforme koje su za Francusku nužne ... (iako, ako uzmemo u obzir povijest, pitanje je kako bi se proveli Franzuci protiv tih par njemačkih tenkovskih divizija ;-)))) Lako moguće bi i do Pariza došle ...

Ali, nešto mi govori da je to ipak long shot tako da će Sarkozy usprkos svin onim lipim i pametnim stvarima koje je napisao u svojoj knjizi „Testimony“ (a kojom sam se oduševio kad sam je pročitao) ipak popušiti foru.

Jebati ga, Francuzi su to ...

Ali dobro, nije Francuzima ni tako loše – radni tjedan od 35 sati, kvalitetno zdravstvo, udobni i točni vlakovi, ... nema se što njih žaliti ...

Ajmo mi malo na domaće kretene ...

I znan što vam je sad palo na pamet !!! Ma kladin se u iljadu kuna da znan :-). Davor Butković i lažni intervju. Ali, nema tu kretenizma – to više spada u onu „vidi mama, kakav sam ja idiot“. Imate na pollitika.com više nego jedan članak, pa uživajte ...

A titulu domaćeg kretena je večeras ponio ni manje ni više nego Ivica Pančić !!!

Koji traži MILANOVIĆEVU OSTAVKU !!!!

A majke ti irudove, viđaj njega što se nakostriješijo :-). Žali se on da „kako to nema političke analize razloga neuspjeha SDP-a na izborima“ !!!!??? I dalje ubada: „Na djelu je sanaderizacija SDP-a“ !!!!

A majke ti irudove, eli ima iti jedan donekle pametan čovik u ovoj državi kome NIJE JASNO koji je razlog neuspjeha SDP-a na izborima (a što je lipo vako malo s 0,5 u krvi kucati post – sve riči lete same od sebe ;-).

U dvi riči, razlog je „pozitivna kampanja“ !!!!

Sjećam se ja kako je to bilo: „Nećemo mi negativnosti, mi ćemo brijati pozitivu“. „Mi ćemo pričati o našim planovima, a nećemo izbornu utrku svesti na gađenje protivnika“.

A protivnik ti HDZ !!!!

Verona, Bechtel, Kalmetina, KIM, Brodosplit, satovi (eeeeeeeeeeeeee – este vidli kako je NAGLO premijerova imovinska kartica skočila za 1,5 milijuna „pokretnina“ ;-)))) A bemti kurbu prasicu silno san se razveselija to vidit !

Jerbo, sad je to, znate, sve legalno i sad nema više što ko našem premijeru izdrkavati se na njegove satove jer eno ih, lipo su popisani u imovinskoj kartici.

A ODAKLE MALAC !!!!!!!!???????? ODAKLE !!!!!????

A koga boli k...c, glavno da su oni na popisu (a moram primjetiti kako smo mi valjda JEDINA država na svitu di MINISTAR FINANCIJA živi u OBITELJSKOJ kući- valjda mu mama još dan danas kuva ručak - i ima Hyundaya starog xy godina !!!!)

Nego, vratimo se mi našem Pančiću koji se silno nasekiro što NEMA POLTIČKE ANALIZE UZROKA PORAZA !!!!

A bogati, ko da bi ti to nešto pomoglo i ko da bi to nešto promijenilo ...

Isprazila mi se čaša, iden napuniti novu .... Eh, kakva je to kuća u kojoj nema whiskeya :-(((((. Al' nećemo se žaliti, Cognac Napoleon isto može proći, a posli večeri nekako i paše ;-)

Nego, di smo mi ono stali ?

Aha, politička analiza ...

Dakle, Pančić oće smijeniti Milanovića !!!

Sto mu debeljuškastih praščića !!!!

Mislim, malac, to je, da se razumijemo, njegovo sasvim regularno pravo ! Čak štoviše, to dosta govori i o demokratičnosti u SDPu (zamisli da se nađe neki malac u HDZu da to isto kaže za dr Ivu, recimo zato što nam država ide u k...c pa da se traži njegova politička odgovornost – e taj bi dugo bija živ – i politički i bukvalno ;-)))

Ali, s druge strane, to je ipak malo blesavo ... Ne bih štel ići tako daleko da kažem da je neko iz HDZ-a platio Pančiću da takve trkeljarije priča, ali da mi baš nije jasno o čemen se ovdje radi, to moram priznati !

A možda je i alkohol kriv ;-))))

Umjesto da prče i karaju i guze i gaze HDZ zbog svih sranja koja su u ovoj državi izašla na vidjelo nakon izbora – oni će se svađati ko će biti predsjednik SDP-a :-)))))

Ahhhh ...

Što reći ...

Jel bi možda Mato tija tu poziciju ? Željka možda ? Ivica himself ? Ili bi možda Tonino tija malo okušati slasti pridsjednikovanja ...

Ne znam, ali znan da od ovakve oporbe .. kako bi to reka .. ponestalo mi riči .. da se malo napijen pa me možda pukne inspiracija ..

Uf, grez je malo ovaj konjak, mora se priznati. Nije to ko nekad kad se u studentskim danima drmao „mirogojček“ (za neupućene, Badelov konjak !) koji se kupovao za 22 kune na pijaci na Trešnjevci !! Dva konjaka, dvi votke Troike, zericu soka (ako dođu i komadi na tulum ;-) i drmaj miško ... Sad je to ipak malo drugovačije ...

Eh, odlete misli a SDP čeka završnu misao ...

I kad bolje razmislim, nema je ...

Jedno je sigurno – ova država je u sasvim pristojnoj banani (usprkos mazanja očiju svekolikom pučanstvu raznim „Gruntovnicama“, „Dijagnozama“, i inim cirkuskim predstavama za male ribe dok velike slobodno plivaju) a kako ćemo mi iz te banane ...

A nikako, to nam je sudbina ...

Što bi narod lipo reko' : mo'š se jebati ... :-))))))))

A sad iden objaviti ovaj post prije nego što se pridomislin ...

- 21:11 - Komentari (18) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>