nedjelja, 25.02.2007.

Ako bi rado ponekad pročitali Economist (a trebali bi :-)

E da, Economist su izvrsne tjedne novine (ma što izvrsne, najbolje thumbup), čemu dovoljno svjedoči i činjenica da su jedne od rijetkih koje uspješno naplaćuju pristup svojim člancima na web-u (Wall Street Journal mi još jedino pada napamet – ovdje, jasno, mislim na poznate i priznate „globalne“ novine – kakava je situacija s lokalnim novinama, to ne znam).

Elem, u tome i jest problem što posljedično vodi do toga da Economist ima mali impact na javno mnijenje u Hrvatskoj (u Hrvatskoj ima samo 457 pretplatnika na Economist - našao podatak na njihovom websiteu !!!), što je velika šteta.
Pogotovo stoga što mislim da bi Hrvatskoj dobro došlo malo argumentirane „propagande“ u korist slobodnog tržišta, smanjivanja poreza i deregulacije poslovanja (famozni red tape – što bi mi rekli: birokracija).

A spas (barem za posjetitelje ovog bloga njami) je došao u vidu tehnologije, odnosno programčića BlogJet, i jasno, malo dobre volje od strane Zvone Radikalnog.
Sam programčić je vrlo jednostavan, ali ima dva krucijalna feature-a. Prvi je mogućnost uploadanja postova direktno iz BlogJet programa (znači, ne moraš uopće otvarati browser, ukucavati lozinku, kliknuti na Novi post, ...), a drugi, još važniji, je postojanje ugrađene ekstenzije za Firefox browser kojom je omogućeno jednostavno prebacivanje selektiranog teksta u BlogJet (čitaš tekst, naletiš na nešto zanimljivo, selektiraš to mišem, klikneš u pop-up meniju na BlogJet this, otvori ti se prozor za editiranje posta, i samo klikneš Publish i eto posta na blogu :-))))).

To je, ja bih rekao, Web 2.0 u pravom smislu te riječi.

Nažalost, dotični program se ne može iskoristiti za postanje na blog.hr namcor, pa je Zvone Radikalni stvorio svoj alter ego na adresi http://zvone-radikalni.blogspot.com

Samo po sebi je jasno da je poznavanje engleskog condition sine qua non, a evo i malog teaser-a u vidu opisa nedavnih postova:

1) Al Gore za predsjednika SAD – da li je došlo njegovo vrijeme, iako odlučno tvrdi (za sada ;-) da se nema namjeru kandidirati
2) Kako je Nancy Pelosi kao „predsjednik Sabora“ nakon pobjede Demokrata na nedavnim izborima nadmašila sva očekivanja
3) Dobre vijesti za svjetsku ekonomiju – izgleda da američki potrošači više nisu jedina „lokomotiva“
4) Economist-ov (satirični smokin) osvrt na glasine o spajanju Katoličke i Anglikanske crkve (AKO NIŠTA DRUGO, OVO MORATE PROČITATI)
5) Priča Carla Sagana „Dragon in my Garage“ – nagradno pitanje – tko/što je zmaj :-)

- 17:59 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>