Zrcalo Istine

četvrtak, 10.05.2007.

Stvoritelj

Stvoritelj osobno živio na katu ispod mene. Mnogi bi se pitali što jedna tako uzvišena osoba kao Stvoritelj radi u trošnom starom neboderu, ali je on to stvarno bio.

Svijetlo stvarao svakoga dana, pokretom ruke, i svijetlo bi kada bi stisnuo prekidač. Vodu je zemlji podario, kada god je trebalo, jednostavnim okretom slavine. I more slano, sa par zamaha soljenkom prema vodi puštenoj. Vatru ljudima tako dragu, pokretom palca, upaljačem kada god je trebalo.

Ali njegovom stvaranju nije ovdje kraj. Stvorio je i biljke i životinje, raste mu grah iz teglice male a akvarijske ribice razmnožavaju se smjelo. Alge i lišće proizvodi kisik, atmosfera se stvara i obnavlja.

I odlučio jednoga dana stvoriti nekoga na svoju sliku i priliku, zvali su se Adam i Eva, djeca njegova. Njegov ponos i sreća, najviše što može dati ovome svijetu.

Dan danas ga srećem, hoda među nama, ponosan na svoje tvorevine, sretan zbog svega.

Stvoritelj, kao i mi sami..

- 22:04 - Kritike (3)

utorak, 01.05.2007.

Prvi maj

I došao prvi maj. Praznik rada, gdje nitko ne radi. A neradnici najviše slave i goste se grahom i kruhom kojeg plaća grad a kuha vojska. Pravo veselje. Graha i igara, koncert će biti pa ce i tancat. Super.

Nekako u svemu tome mi najviše za oko zapeli sindikati. Eto jedan dan u godini da stvarno nešto rade, skupljaju se na trgu i drže govore. Da ne govorim da ih trenutačno ima više nego registriranih poduzeća. Uskoro cemo dosegnuti magicnu brojku od dva sindikata na jedno poduzeće, pa po tome smo i ispred EU-a. Još da svaki od njih radi nešto. Ali to je već drugi par opanaka.

A di otici na ovaj velebeni praznik. U Maksimir gdje vrla vojska kuha i dijeli se besplatni grah. Gdje se zapravo vidi jad i bijeda,gdje u istoj koloni stupaju ljudi kojima ce to vjerojatno taj obrok i jedini obrok sljedecih par dana i oni koji ce uzeti taj tanjur u skupome odijelu i jos skupljim cipelama i pred kamerom uzeti zlicu da se pojave u čarobnoj kutiji i čim kamera odvrti svoje riješiti se ostatka u najbliži otpadnjak. Nakon toga naravno sjesti u limunzinu i odfurat se do Okrugljaka i klopnut nešto bolje, nepcu podobnije.

Na Jarun definitivno ne, jer ono nema veze sa jezerom i sve više izgleda kao jedan bazen. A onda na taj način nam uzmu Bundek i naprave Bandek i imamo malu kopiju Jaruna. Hvala, ne hvala.

A tu su nekada bila i vjecna jezera Toplane. Za koja ovi novokomponirani Zagrepčani niti ne znaju da postoji. Nažalost tamo više nema roštiljanja, mali zeleni zabranili. Sada je to službeno nekakav prirodan rezervat ptica, zmija i inih živina. Iako ne shvaćam di su bili prije pet i deset kada smo tamo roštiljali. Životinjama bilo ok jer smo ih nahranili, nama bilo ok jer smo se mi nahranili. Svi sretni i zadovoljni.

Eto, prvi maj za kompom, uz ove retke. Sa karamfilom u cvjećarnici i čašom jamnice u ruci.

Sretan vam prvi maj.

- 12:34 - Kritike (1)

<< Arhiva >>

< svibanj, 2007  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • ....što bi se dogodilo da pogledamo u zrcalo istine..



    ...za razgovore ugodne...a nemaju veze sa temom posta...




Omiljene slike









































































































  • Image hosted by TinyPic.com