Zrcalo Istine

nedjelja, 11.09.2005.

Njezino Veličanstvo …

Osnovni podaci o Tequili..

Kategorije:
- Blanco (White/Silver) odležala 60 dana
- Gold odležala 60 dana sa dozvoljenim dodacima umjetne boje
- Reposado sazrela u hrastovim bačvama min. 2 mjeseca
- Gran Reposado sazrela u hrastovim bačvama od 2 – 12 mjeseci
- Anejo sazrijevanje u hrastovim bačvamo preko jedne godine

Sva tequila je strogo kontrolirana i zaštićena od strane meksičke vlade. Tequila se proizvodi od biljke agava i to specifične vrste nazvane Blue Agava koja raste samo u području grada Tequila. Sve tequile se moraju destilirati u području grada Tequila i moraju sadržavati u sebi minimalno 51 % Blue Agave.

Proces Destilacije :

Glavni sastojak je biljka agava. Da bi agava sazrela potrebno je 8 – 10 godina. Žetve se vrše isključivo ručno, gdje se odstranjuju listovi agave kako bi se dobilo srce agave koje se zove PINA. Pina se stavlja u ogromne lonce pod pritiskom gdje se kuhanjem škrob pretvara u šećer koji se onda konvertira u alkohol. Kada se škrob pretvori u šećer komadi se usitnjavaju kako bi se omogućila ekstrakcija šećernog soka koji se naziva MOSTO. Nakon 40 sati sav šećer se pretvara u alkohol i on se preljeva u posudu u kojoj se dobiva tequila. Prvom destilacijom se dobiva ORDINARIO, grubi destilat od 29 % alkohola koji se zatim preljeva i redestilira. Tek nakon redestilacije se dobiva TEQUILA. Tequila ima u prosjeku 55 % alkohola.

Okus i utjecaj :

Prvo to je žestoko piće, ako ne volite žestoko nećete ga piti. Drugo specifično je za piti, sol + tequila + limun (neke vrste smeđi šećer i naranča).. kada je čovjek pijan vrlo mu je teško pogoditi taj redoslijed.. Ljudi je obožavaju ili mrze.. (čast iznimkama). Utječe na ljude kao svaki drugi alkohol, remeti centar za ravnotežu, povisuje temperaturu tijela.. sve alkoholne nuspojave. Osobno je volim povremeno piti, ipak je drugačija od ostalih alkohola, specifična. Zbog okusa a i zbog samog načina na koji se pije. Svakako probati ako niste, ako jeste onda znate o čemu je riječ i imate svoje mišljenje.

Pijte ili budite popijeni…

- 16:14 - Kritike (5)

<< Arhiva >>

< rujan, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • ....što bi se dogodilo da pogledamo u zrcalo istine..



    ...za razgovore ugodne...a nemaju veze sa temom posta...




Omiljene slike









































































































  • Image hosted by TinyPic.com