Zrcalo Istine

srijeda, 03.08.2005.

Dicsworld

Dakle opet knjige, i to Svijet Diska. Neviđena ironija i humor. Vjerujem da su gotovo svi pročitali barem neko djelo ovog sjajnog autora ( Terry Pratchett). Njegove knjige će vas od početka do kraja nasmijavati, neke rečenice čete dva puta pročitati kako su koncipirane, smijati se i ne vjerovati da tako nešto postoji. Mnoge situacije iz stvarnog života su savršeno ismijane.

Na prvi pogled, otvorite prvu stranicu i prasnete u smijeh, jer su nabrojane glavne uloge.

(U glavnim ulogama: Tri Vještice, te kraljevi, bodeži, krune, oluje, patuljci, mačke, utvare, majmuni, lupeži demoni, šume, prijestolonasljednici, dvorske lude, sprave za mučenje, trolovi, okretne bine, sveopće veselje i različite uzbune i prolomi.)

Nakon toga dolazi se do početka, uvoda, gdje se objašnjava da velika zvjezdana kornjača Velika A´Tuin pliva svemirom, noseći na leđima četiri divovska slona koji pak na svojim leđima podupiru cijelu masu Svijeta Diska.

Meni najdraži lik je Smrt ( u Svijetu Diska muškog spola), nije onakva kakvom je ostali zamišljaju, već Smrt koja mrzi dosadne partije šaha i koja jedva da može koga preplašiti. Unatoč glasinama , Smrt nije okrutan – samo je strašno, strašno dobar u svome poslu.

U djelima se pojavljuju mnogi likovi koji su u najmanju ruku čudni. Vještice, leteći sagovi, svakojake vragolije vrađbine, magija od koje se moraš smijati, sveprisutni duhovi, čarobnjaci, Ricewind najsmotaniji čarobnjak na svijetu koji uvijek uspije spasiti svijet i njegova Prtljaga (torba živo biče).

Uglavnom ako niste pročitajte obavezno. Zabava zagarantirana.

Stvari koje pokušavaju izgledati poput drugih stvari doista izgledaju volje od izvornika
(Terry Pratchett ; Vile Suđenice)

- 00:03 - Kritike (6)

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2005 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • ....što bi se dogodilo da pogledamo u zrcalo istine..



    ...za razgovore ugodne...a nemaju veze sa temom posta...




Omiljene slike









































































































  • Image hosted by TinyPic.com