11.kolovoza 2008. ponedjeljak

Blazeni Slovenci, Tomaz i Mateja. Vidjesmo Dunja i ja da Tomaz stalno nekaj tipka i pod plenarnim zasjedanjima (joj, koja rijec, ko da smo UN:-)). A Damjan (njihov crkveni asistent) pod pauzama pise "Blog!" I to je bilo to, ostalo je obavila Dunja, za mene nedostizni znalac bloske tehnologije. Po meni sigurno ne bi bili nis citali dok vam ne bi doma ispricala, ali Dunja je druga prica. Ne casec casa, blog je otvoren i ... ta-naaa, eto nas dvije na raport
Dakle, veselo i krcato smo se u ponedjeljak ujutro nasle na Plesu da bi nas vec na check-inu zaustavile jer da, navodno, imamo prevec prtljage za vise od 10 kila. Nis, vadi krasne promotivne materijale iz turisticke zajednice iz kufera i trpaj ih u rucne torbe. Putesestvije avionom su prosle dobro i lako. Hvala Bogu, nije bilo propadanja zbog tlaka i slicnog, al zato u Lisabonu na traci za prtljagu nije bilo nasih toraba! O neeee, trc na izgubljeno-nadjeno, gdje je teta istom u racunalu nasla da se nase torbe iz Pariza di smo presjedale nisu makle. Ajd, sva sreca, kaze imaju jos dva leta taj dan, pa ce torbe dotaljigat do Fatime najkasnije do utorka za rucak. A-haa kak smo ih nasle za rucak. Da skratim dobile smo ih jutros, u srijedu. Rekose da su stigle s utorka na srijedu, nekad iza ponoci. Aj, super, nek i mi malo osjetimo muke putovanja i zakaj nema posta za putnike. Ipak su to muke prevelike kad se nemas u sta presvuc, a nemas se cime niti oprat kak spada, a naviko si na puno toga.
Za one koji namjeravaju u Fatimu, a nisu jos bili. Zaboravite duckas vulgaris tipa Konzuma, Dione i sl. Imaju se samo hrpa restorana, suvernirnica, duckasa s odjecom i obucom, slasticarnica, 2 ljekarnice (na broj) i 1 parfumerija. Pouzdana informacija, prosla mjesto uzduz i poprek trazec di da kupim sampon vulgaris i slicne higijenske potrepstine. Ee, al vam zato preporucam da uzmete Dunju sa sobom. Puna je sjajnih ideja. Rece da probamo na onu benzinsku pumpu koja je blizu naseg smjestaja. Za masne pare nasla tam neki sampon koji doma ne bi uzela da mi ga nude, neko dezinfekcijsko sredstvo i cik-cak vatu. Ehehe, veselja!
E, da, a zasto nisam uzela i dezodoran iako su na pumpi imali obilat izbor od dva komada, za razliku od ostalih vrsta higijenskih potrepstina od kojih su od svakog imali po jednu vrstu: jedna vrsta sampona, jedna vrsta tekuceg sapuna, jedna vrsta gela za tusiranje... ali DVIJE vrste dezodorana.
E pa zato sto je Vida, zagrizeni ljubitelj parfema i pomada u djuticu u Parizu kupila mali paketic razlicitih Bulgarijevih mirisa. Pa su onda dame na hodosascu i radnom posjetu Fatimi mjesto dezodorana pod pazuhe ljevale divotne mirise, sljedec prakticnu uputu Marije Antoanete da kad se nema kruha treba jest kolace! Pa to je bar jasno, kaj ne?! Je, al od danas opet mirisimo na nivee i ostalo jer su stigli bagaji!
Tolko o putu, a bice i da ste saznali i vise nego sto ste zeljeli!

13.08.2008. u 21:45 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

  kolovoz, 2008  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kolovoz 2008 (22)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Iskustvo sudjelovanja na Svjetskoj skupstini Zajednice krscanskog zivota u Fatimi od 12. do 21. kolovoza 2008.

Linkovi

www.zkz.hr
Zajednica krscanskog zivota

www.fatima2008.org
Sluzbene stranice Svjetske skupstine u Fatimi 2008.

www.cvx-clc.net
Sluzbene stranice Svjetskog ZKZ-a

www.clc-europe.org
Stranice eurospske ZKZ regije

sskz.blogspot.com
Dnevnik slovenskog ZKZ-a

clcpfatima08.multiply.com
Dnevnik filipnskog ZKZ-a