petak, 18.03.2011.

Oko nas.

Danas.
Jeste li ikad razmišljali o tome da budete zavedeni ? Slučajno ili namjerno, uopče nije bitno.
Jeste li ikad razmišljali o tome da se možete spetljati sa krivim ljudima, ljudima koji će vas tjerati na nešto što ne želite,a da to tada nećete znati želite li ili zapravo ne želite?

Nisam ni ja. Ne dosad. Ali danas, danas sam pročitala knjigu koja upravo o tome govori. Jesam li shvatila knjigu ? Sramim se reći, ali iskreno i nisam baš.
Kamikaze su u večini slučajeva zapravo žene. Zašto? Zato jer su one manje sumnjive, osiguranje ih manje provjerava i one uvijek mogu oružje sakriti ispod majice, glumeći trudnicu. Zanimljivo. Ali i strašno.

Zamisli da si u toj ulozi. Bez pitanja, bez da znaš želiš li to. Samo zato što si zaveden sad moraš sam sebe odriješiti tog grijeha i na taj način opravdati sebe i svoju obitelj. To ti je kao kazna koju radiš da bi ti drugi oprostili.
Hoće li ti oprostiti? Nakon što oduzmeš život sebi i tolikim ljudima. Nevinim ljudima koji su jednostavno na krivom mjestu u krivo vrijeme.

Bijele zastavice,koje nakon eksplozije vijore zrakom kao snježne pahulje .. ne, to nisu pahulje to su zastavice kojima su djeca na školskoj predstavi radosno mahala. A sada ih više nema. Sada su im se kosti odvojile od kosti, koža od tkiva, jetra od bubrega, .. sada su prah, neprepoznatljiv prah. Več pomješan sa ostalom prašinom .. neporepoznatljivo ljudsko tijelo. Hoče li ih ikad itko prepoznati? ...
A osjećaj dok je ona u tebi .. dok te pritišće sa svih strana. Kako su je samo ugurali u tebe? A crv koji ti u uho govori o tome želiš li odustati. Odustati? Ne, ti nisi kukavica, ideš dalje. Ideš do kraja jer .. sada je sve gotovo. Sada se ništa ne može učiniti. ...

Panika, samo panika oko tebe. I ustaješ ujutro znajuči da u sebi to nosiš ..i hvata te nervoza. Trčiš na wc ali ...citiram ''nervozu ne možeš israti'' ... a kad sve bude gotovo, postavljat če se pitanja: tko je prvi započeo, tko je kome jebao b .. , koliko ima stradalih, ranjenih, teže, lakše, kako će to djelovati na vladu, na državu ? ...
Na državu i vladu. To je bitno, da ..

I prilikom odlaska na putovanja koja su neke tematike. Prilikom odlaska na konferencije, susrete sa važnim osobama. Razmislite, jeli stvarno morate tamo i otići. Jer, ..samo vrijeme ako pogriješite danas. Sutra se razlika između vašeg praha i praha pjeska ..neče vidjeti.


*nadahnuto knjigom, citiranja, prepričavanje ...*


- 19:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Čovjek ima 1000 želja, dok bolestan ima samo jednu: da ozdravi. A ta se želja ne ostvaruje tako često. Zašto neki ljudi imaju privilegije, i to često oni koji imaju nekakvu moć, dok drugi, bespomoćni moraju prihvatiti činjenice ..


words.

08.11.2010. (rip)
Vrijeme
Zaustavi vrijeme, da ti kažem nešto.
Nešto što nikada prije nisam.
Zaustavi vrijeme da ti pokažem svijet.

Jer iz mojih snova, ti otišla si zauvjek,
bez pozdrava nekog, bez ijedne rijeci.
A željela nebi vidjeti tu bol, na ljudima drugim.

Zaustavi vrijeme, vrati me u prošlost.
Kad smo sretni bili, kad smo se smijali.
Zaustavi ..

Svaka tvoja rijec kao utjeha,
a sada si otišla,
Bez pozdrava ..

Zaustavi vrijeme, vrati me u prošlost,
kad smo sretni bili,kad smo se smijali
zaustavi jer jednog dana

Kad se sve u prah pretvori..
I oci kad mi tama zatvori, vrijeme kad se zaustavi,
Zaustavi..


klik.klik

Facebook
Deviantart
Flickr
Yahoo
Google


Opet.

Od mene je otišao.
Na podu me tužnu ostavio.
Opet.

Onda je došao.
Osmijeh na tren vratio.
Koliko ga volim.
Da,to je shvatio.

Jedna ga je suza u mraku izdala.
Da još uvijek moj je, to mi je šapnula.

Ali više nema dodira.
Ostaju samo riječi.

A koliko one mogu o svemu reći.
Da još te volim.
Da još me voliš.
A skupa nismo.

**

18.lipnja 2011.

04.10.2008. - 15.06.2011. --- :


layout


Designer: BallonDesign
Resources |+|