Potiho, bez pompi, ali i bez ijedne prinove za koju bi se reklo da je pojačanje, pripreme su započeli i nogometaši Zagreba, njih 25. A na zadovoljstvo trenera Miroslava Blaževića, već su prve vježbe pokazale da nitko nije došao bez predpriprema, pa ni pouzdani vratar Dragan Stojkić.
"Vježbanju je prethodilo vaganje, a Stojkić je došao s idealnom kilažom. Za razliku od starta jesenskih priprema, kad se pojavio s devet kilograma viška", govori Blažević, ističući kako su i svi ostali igrači očigledno odmor proveli aktivno, što se može protumačiti na način da je Zagreb kao klub igračima uspio usaditi osnovne elemente sportske kulture, među koju spada i kultura prehrane.
Osim Ibričića i Mehmedagića, koji su još na oporavku u Daruvarskim toplicama, u Zagrebovu trenažnom centru u Veslačkoj pojavila su se tri vratara Stojkić, Škorić i Perković te igrači Labudović, Ivanković, Vrdoljak, Nadarević, Čunčić, Bjelobradić, Markotić, Mikulić, Mujdža, Čutura, Pejić, Lajtman, Brkić, Grgić, Oršolić, Parlov, Mandžukić, Jurendić, Lovrek, Roskan te, dakako, Čustić i Karabogdan, koji su dobili slobodne ruke da promijene sredinu.
Vježbao je i 23-godišnji Marko Panza iz vodećeg trećeligaša Vrapča, inače uporabljiv za vezni red i na boku. Njegova višednevna provjera treba pokazati je li igrač za klub kao što je Zagreb, kojem je središnji cilj osvajanje trećeg mjesta, čime bi, ako već ne izravno, kroz Intertoto kup izborio plasman u Europu.
"Realni sam optimist kad govorim o trećem mjestu, a najopasniji nam je suparnik Rijeka. No, posebno će zanimljivo biti vidjeti kako će se Zagreb s isključivo vlastitim kadrom nositi s bogatunima Dinamom i Hajdukom, pored kojih je gotovo nemoguće doći do nešto vrjednijeg igrača iz Hrvatske. Vrijeme će pokazati koliko je ispravna naša orijentacija na stvaranju vlastitih igrača. Zapravo, ni nemamo drugog izbora", istaknuo je Blažević.
Zagreb će sve dane do odlaska u Tursku 21. siječnja provesti na svojoj umjetnoj travi, a prvu utakmicu, 16. siječnja u Veslačkoj, planira igrati protiv juniorskog sastava.
Preuzeto sa Vjesnik.hr
|