Zelinski glasnik

13.05.2004., četvrtak


Sportske igre Zelinskih komunalaca
Izvještava: Dubravko Žilavec


U petak 30. travnja na prostoru SRC Bazen, odnosno na prostorima nogometnog igrališta, održano je tradicionalno, već četvrto po redu, sportsko druženje djelatnika Zelinskih komunalija d.d. i njihovih kooperanata. Organizator ovog hvale vrijednog druženja je Sindikat Zelinskih komunalija i predsjednik Sindikata Stjepan Pisk, koji je sve uspješno organizirao, uz svesrdnu pomoć Uprave Zelkoma.
Rezultati utakmica u kojima je iskazano «veliko umijeće» nogometanja su slijedeći:
Uprava – Radiona 2:0
Kooperanti I – Kooperanti II 5:1
Finale: Uprava – Kooperanti 1:2
Bravurozni Saša, Mato, Štef, Pero,...
Moramo priznati da je na turniru bilo nekoliko stvarno briljantnih poteza i akcija. Učestala uspješna uklizavanja kapetana Uprave Saše Severa, vrhunske bravurozne obrane, a kasnije i mudro smišljene akcije kooperanta Mate Filipovića iz kojih su postignuti sudbonosni golovi, velemajstorski prvijenac «Instalaterka» Štefa Puhelka, Perine «sigurne» reakcije na golu, direktorovi «majstorski» solo prodori i još mnogo toga uveseljavali su gledatelje.
Na kraju turnira umorni i iscrpljeni igrači zasluženo su posluženi sjajno ispečenim odojcima i janjetinom, mrzlim gemištima i pivom, a veselica je potrajala dugo u noć. Komunalce u trenucima veselja i pjesme posjetili su i zelinska gradonačelnica dr. Štefica Kamenarić-Filipović i predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Puhelek.
Sponzori, sponzori
Da bi cijeli turnir uspio pobrinuli su se i svojim donacijama pomogli i mnogobrojni sponzori:
Obavljanje usluga građevinskom mehanizacijom vlasnika Marijana Kušića iz Psarjeva Donjeg 56, tvrtka Puhelek-Zelina, Selnica Psarjevačka 24 – trgovina Instalaterko, trgovina KK Ključ iz Biškupca, tvrtka Varmont vlasnika Franje Sakmardija, Instalater centralnog grijanja, plina i vode Pejo Krajina iz Donje Zeline, Centroplast vlasnika Stjepana Šeba iz Pretoka, Žig-grad vlasnika Ivana Žigrovića iz Črečana, Građevinarstvo Franjo Antolković, izvođač građevinskih radova Damir Poldrugač iz Zeline, Kro-grad iz Črečana, instalater Ivan Cerovec iz Krečavesi, Vekra iz Sv. Ivana Zeline, Martina-trade iz Šulinca, BMB Invest iz Donje Zeline, Izbor trgovina iz Donje Zeline, Instal mont Ivan Večerin iz Sv. Helene, caffe bar Pilot, Instalacije 5M vlasnika Mate Filipovića i dobročinitelj Marinko
Crna mrlja turnira
Jedinu crnu mrlju ovom druženju utisnuli su predstavnici NK Zelina-Iskra. Naime, u sred turnira, dvojica predstavnika nogometnog kluba Trcak i Žigrović otjerali su Komunalce s glavnog igrališta napavši ih da su «seljačine i selski muži koji nemaju kaj igrati na travi». Šteta je da oni koji sebe smatraju sportskim zaljubljenicima i djelatnicima tjeraju sa sportskih terena ljude koji pune Gradski proračun iz kojeg se i financira djelovanje zelinskog nogometnog kluba. To je rečeno na zadnjoj sjednici Poglavarstva grada, na kojoj se i zelinska gradonačelnica obvezala da će ispitati cijeli slučaj i povući određene konzekvence ukoliko se dokaže samovolja predstavnika NK Zelina-Iskra.
- 05:41 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>