ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

14.02.2022., ponedjeljak

15 godina zajedno

Naša priča počela je i prije službenog rješenja tadašnjeg Središnjeg državnog ureda za upravu RH koje smo simbolično dobili na dan ljubavi, na Valentinovo 2007. godine. Počela je s jednim pismom i jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji – želji za životom, iz koje je proizašla ideja i vizija koju Zaklada slijedi već 15 godina.
Ana je iz svoje bolničke sobe pismo poslala prijateljici Nataši. Pismo je u nekoliko sati pokrenulo lavinu pomoći koja se kotrlja još i danas.
Ana je pokušala prikupiti sredstva za moguće liječenje u SAD-u no bila je svjesna da do toga možda neće doći te je sa svojom obitelji, majkom Marijom i sestrom Gordanom te odjelnim liječnikom prof.dr.sc. Mirandom Mrsićem dogovorila da ako njoj ne bude potrebno liječenje u SAD-u da pokrenu Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica koji je tada brojao skromnih 156 članova i pomognu u osnivanju javne Banke krvi iz pupkovine koja danas nosi njeno ime.
Ana nas je, nažalost, prerano napustila 26. studenog 2006. godine, a njezina obitelj, prijatelji, kolege, ali i potpuni stranci koje je dotaknula svojom željom za životom, ali i za životima drugih u sličnoj situaciji organizirali su prvi koncert „Želim život“ 21.12.2006. godine na Trgu bana J. Jelačića koji je sama Ana planirala kao zahvalu svima koji su se uključili i donirali sredstva za njeno liječenje.
Nataša F., Mirta, Tonči, Tome, Medo, Maruška, Jelena, Marija, Karlo, Marina, Nataša Z., Branimira, Iva, Esma, Lana, dr. Mrsić, Igor, Snježana, Fran, Filip, Sanja, Ida, Kristina, Ana, Manda, Ana-Marija, Vjesnik, Hrvatska udruga leukemija i limfomi, Millenium promocija, kolege novinari…rijeka volontera i tvrtki koji su se uključili i pomogli da se Anina želja ostvari.
Zahvaljujući velikoj želji i viziji naše Ane i nesebičnih ljudi koji su odlučili dati djelić sebe kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije, 147 oboljelih osoba dobilo je novu priliku za život.
Hvala vam na nesebičnoj podršci od samih početaka našeg rada, hvala svima koji su na bilo koji način pomogli rad Zaklade, hvala svima vama koji ste organizirali akcije, svima vama koji upisom u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i darivanjem matičnih stanica krvi iz pupkovine povećavate šansu za ozdravljenje oboljelim osobama diljem svijeta, a najveća hvala 147 darivatelja krvotvornih matičnih stanica koji su darovali dio sebe nepoznatim osobama kako bi im dali nadu za život.


- 00:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2022 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj