ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

14.02.2020., petak

13 godina Zaklade Ana Rukavina

Ljubav se dijeljenjem množi, a zahvaljujući više od 64 tisuće potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica koji su se od početka rada Zaklade Ana Rukavina prije točno trinaest godina pridružili Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih maičnih stanica kako bi pomogli potpunim stranicima, ljudima kojima je za izliječenje nužna transplantacija krvotvornih matičnih stanica, uvjerili smo se u istinitost ove izreke.
Prije nešto više od trinaest godina, na jednom pismu, i na jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji – želji za životom, proizašla je ideja i vizija koju Zaklada slijedi već trinaest godina, a na Valentinovo 2007. godine i službeno smo započeli svoj rad.
Željom za životom, ali i za životom svih koji su se našli u sličnoj, teškoj i neizvjesnoj, situaciji, Ana je poslala poruku koja je postala naša misija.
Zahvaljujući velikoj želji i viziji naše Ane i nesebičnih ljudi koji su odlučili dati djelić sebe kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije, 117 oboljelih osoba dobilo je novu priliku za život.
Na Anin rođendan, 28. ožujka 2007. godine, Zaklada je pomogla u osnivanju prve javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina pri KBC-u Zagreb te se do sada više od 15 tisuća obitelji odlučilo darovati matične stanice kako bi pomogli oboljelim osobama.
Vodeći se željom da oboljelima osiguramo što kvalitetniju liječničku skrb u domovini, Zaklada Ana Rukavina objavila je u srpnju 2014. prvi javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija te je do danas sedmero mladih liječnika dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim i europskim klinikama.
Hvala vam na nesebičnoj podršci od samih početaka našeg rada, hvala svima koji su na bilo koji način pomogli rad Zaklade, hvala svima vama koji upisom u Hrvatski registar i darivanjem matičnih stanica krvi iz pupkovine povećavate šansu za ozdravljenje oboljelim osobama diljem svijeta, a najveća hvala 117 darivatelja krvotvornih matičnih stanica koji su darovali dio sebe nepoznatim osobama kako bi im dali nadu u ozdravljenje.

Foto: Ratko Mavar

- 00:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj