ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

26.09.2016., ponedjeljak

64. transplantacija iz hrvatskog Registra!

Dragi naši, jedna lijepa vijest za početak tjedna stiže nam iz hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica - u rujnu je provedena još jedna transplantacija krvotvornih matičnih stanica!
Prema Izvješću hrvatskog Registra, u rujnu je provedena transplantacija za pacijenta u Hrvatskoj te su tako od početka rada Zaklade Ana Rukavina do danas izdana čak 64 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente.
64 darivatelja za hrvatske i inozemne pacijente neprocjenjivi su oboljelima koji su čekali svog podudarnog darivatelja i zato Vas pozivamo da se upišete i onima koji čekaju svog podudarnog darivatelja povećate šansu za ozdravljenje.
Misli su nam uz transplantirane osobe kojima od srca želimo uspješan oporavak!
Od srca hvala svim darivateljima koji su se odazvali pozivu iz Registra i svima Vama koji se svakodnevno upisujete u Registar i time povećavate šansu oboljelima za pronalazak podudarnog darivatelja.

- 11:39 - Komentari (1) - Isprintaj - #

23.09.2016., petak

Tjedan filantropije

Dragi naši, povodom prvog Tjedna filantropije u Hrvatskoj, Zaklada Ana Rukavina će sutra, 24. rujna, sudjelovati na predstavljanju zaklada članica Hrvatskog foruma zaklada ZaDobroBIT u Zagrebu (Park Zrinjevac).
Organizatori Tjedna filantropije su Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj, sa suorganizatorima Regionalnom zakladom za lokalni razvoj Zamah iz Zagreba, Slagalicom – zaklada za razvoj lokalne zajednice, Osijek, Zakladom Kajo Dadić iz Splita i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Pula.
Želja organizatora je zajedničkim naporima dodatno senzibilizirati hrvatsku javnost za potrebu postojanja i rada zaklada u našoj zemlji.
Možete nam se pridružiti od 10 do 14 sati na našem štandu te se informirati o radu Zaklade Ana Rukavina, upisu u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te mogućnostima darivanja matičnih stanica krvi iz pupkovine u javnu Banku krvi iz pupkovine Ana Rukavina pri KBC-u Zagreb.
Program prvog Tjedna filantropije možete vidjeti ovdje.

Čekamo Vas!

- 12:03 - Komentari (2) - Isprintaj - #

22.09.2016., četvrtak

In Memoriam: Selma Mijatović

Naša draga, dugogodišnja članica Upravnog odbora Zaklade Ana Rukavina, gospođa Selma Mijatović preminula je jučer, 21. rujna, u 64. godini nakon duge i teške borbe s bolešću.
Ovom prilikom izražavamo iskrenu sućut obitelji gospođe Mijatović.
Gospođa Mijatović bila je članica Upravnog odbora Zaklade Ana Rukavina u dva mandata, od 2007. godine do kraja prošle, 2015. godine te dugogodišnja glavna urednica zdravstvenog časopisa „Doktor u kući“.
Njen doprinos uspjesima Zaklade nemjerljiv je, njena velika ljubav prema Zakladi neopisiva, a naša tuga za prekrasnom osobom kakva je bila, beskrajna.
Draga Selma, počivala u miru.

- 12:02 - Komentari (3) - Isprintaj - #

21.09.2016., srijeda

Svjetski dan kronične mijeloične leukemije

Dragi naši, 22. rujna obilježava se Svjetski dan kronične mijeloične leukemije.
Povodom obilježavanja Svjetskog dana KML-a, Hrvatska udruga leukemija i limfomi i njen Klub KML pozivaju na predavanja koja će se održati u Zagrebu;
„Kronična mijeloična leukemija nekad i sad: Priča o uspjehu ciljane terapije“ prof. dr.sc. Borisa Labara te „Život nakon dijagnoze KML-a“ g. Dražena Vinceka.
Više o samom programu te mjestu i vremenu održavanja predavanja možete saznati na HULL-ovim stranicama.

- 13:51 - Komentari (1) - Isprintaj - #

16.09.2016., petak

Svjetski dan darivatelja koštane srži

Mirjana, Marijan, Jelena, Dražen, Dean, Elvis, Dario, Kristina, Snježana, Hrvoje, Ivica, Karolina, Lada, Dubravka, Darja, Ivana, Franjo, Dražen, Ana, Petra, Petar, Tomislav...to je samo dio heroina i heroja hrvatskog Registra.
63 ih je od početka rada Zaklade i svojim hrabrim i nesebičnim činom pružili su novu priliku za živote 63 obitelji.
17. rujna slavimo njihov dan, Svjetski dan darivatelja koštane srži.
Od srca zahvaljujemo svima njima na plemenitosti i hrabrosti koja nas inspirira da budemo još bolji.

Ako ste i Vi jedan/na od njih, potičemo Vas da podijelite s nama Vaše iskustvo kako biste i druge potaknuli na dobro djelo.
Povodom obilježavanja Svjetskog dana darivatelja, podsjećamo Vas na pismo darivatelja koje nas je nedavno dirnulo:

„Gospođo Marija, dopustite da vam nešto priznam, jutros mi je srce zaigralo kad sam na "vašem" blogu pročitao vijest da je tokom srpnja izvršena 63. transplantacija iz hrvatskog Registra.
Vijest bi bila lijepa sama po sebi, no meni je još značajnija jer sam upravo ja taj 63. darivatelj. Neobičan je to osjećaj, u svakom slučaju izuzetno lijep.
A sve to ne bi bilo moguće da nije bilo vaše Ane i svih vas koji ste pokrenuli zakladu i Registru dali prijeko potreban vjetar u leđa. Duboko me dirnula Anina priča i kad ste, čini mi se, u ožujku 2008. došli u moj grad i organizirali akciju prikupljanja uzoraka za tipizaciju tkiva, nisam ni trenutka oklijevao, želio sam to učiniti za Anu, mada je nisam imao prilike osobno upoznati, Njezina me energija i volja za životom potaknula da i sam u tome sudjelujem.
Nakon punih osam godina došao je poziv s Rebra i kad su mi rekli da bih upravo ja mogao biti idealan donor za jednog pacijenta, opet nisam ni trenutka dvojio - s radošću sam pristao, želio sam napraviti sve što je potrebno i pokušati spasiti jedan život.
Uglavnom, sav postupak je prošao izuzetno dobro, 26. srpnja smo uspješno izvršili leukoferezu i prikupili više nego dovoljan broj matičnih stanica.
Zašto vam pišem? Ne da bih se hvalio, već da bi vam - zahvalio. Za mene su prethodna dva mjeseca bila izuzetno emotivna i čitav taj proces, od prvog poziva preko čitavog postupka davanja, pa sve do današnjeg dana, bio je i meni na neki način, put iscjeljenja, put u kojem sam počeo više razmišljati o životu, vrijeme u kojem sam se uspio osloboditi nekih zabluda i prihvatiti mnoge stvari na potpuno novi način.“



- 13:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2016., srijeda

Svjetski dan svjesnosti o limfomima

Dragi naši, 15. rujna, obilježava se Svjetski dan svjesnosti o limfomima.
Kako Hrvatska udruge leukemija i limfomi navodi u svom priopćenju, limfomi su zloćudni tumori koji nastaju iz stanica sustava zaduženog za obranu organizma te spadaju u 10 najčešćih zloćudnih tumora.
Svjetski dan svjesnosti o limfomima (World Lymphoma Awareness Day – WLAD) – od 2004. godine svake se godine obilježava u cijelome svijetu i posvećen je podizanju svjesnosti o ovim zloćudnim tumorima u smislu prepoznavanja simptoma, ranog dijagnosticiranja i liječenja.
Osobama koje se bore protiv ove zloćudne bolesti želimo puno snage i uspješan oporavak, a ako i Vi želite pomoći, možete se upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te im povećati šanse za oporavak.
Više informacija možete naći klikom na ovaj link ili nam se pridružiti na sutrašnjoj akciji u Slavonskom Brodu.

- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.09.2016., petak

Akcija upisa u Registar u Slavonskom Brodu

Dragi naši, u četvrtak, 15. rujna, od 10 do 12 sati, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod (Ante Starčevića 13), održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcija će se održati na inicijativu Udruge „Slap“ iz Slavonskog Broda. Udruga „Slap“ je dobrotvorna-humanitarna udruga koja prije svega okuplja roditelje i članove obitelji djece oboljele malignih i rijetkih bolesti te im je želja i ovom akcijom osvijestiti sugrađane o važnosti pomaganja oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljima.

Podsjećamo da se u Registar mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upisom u Registar povećavate šanse za pronalaskom podudarnog darivatelja osoba kojima je za ozdravljenje potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica ili koštane srži.

Za sve Vas koji niste u mogućnosti pridružiti nam se na ovoj akciji u nastavku stavljamo link na popis transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj u kojima je trajno omogućen upis.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.09.2016., srijeda

Akcija upisa u Registar u Bistri

Dragi naši, u utorak, 13. rujna, od 15 do 17 sati, u prostorijama Kulturnog centra Bistra (Bistranska 98), održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Ovu akciju upisa u Registar Zaklada organizira na inicijativu Općinske organizacije SDP-a Bistra.
Zahvaljujemo organizatorima na inicijativi i pozivu te podsjećamo da se u Registar mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Vidimo se u Bistri!
- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.09.2016., ponedjeljak

Dodjela sredstava za stručno usavršavanje Zaklade Ana Rukavina – odabrana liječnica

Dragi naši, ovim putem želimo Vam predstaviti rezultate drugog javnog natječaja za stručno usavršavanje jednog liječnika na Georgetown Universityju u Washingtonu objavljenog u lipnju 2016. godine. Upravni odbor Zaklade Ana Rukavina odlučio je da će sredstva za stručno usavršavanje dodijeliti kandidatkinji dr. Ani Zelić Kerep iz Kliničkog bolničkog centra Zagreb, specijalizantici hematologije.
Upravni odbor Zaklade odabrao je dr. Zelić Kerep na prijedlog Stručnog vijeća u sastavu prof. dr. sc. Boris Labar, prof. dr. sc. Ivan Đikić, prof. dr.sc. Steven Živko Pavletić, prof. dr. sc. Srđan Verstovšek te prof. dr.sc. Mirando Mrsić dr. med. (predsjednik Vijeća).
Dr. Zelić Kerep zadovoljila je sve uvjete natječaja te je mišljenje Stručnog vijeća Zaklade da se radi o vrijednoj mladoj osobi koja je do sada, tijekom studiranja i kratko na specijalizaciji, postigla zavidnu razinu što se ogleda u prosjeku ocjena i broju publikacija.
Zaključuju kako se radi o mladoj liječnici predanoj struci, koja s puno želje i htijenja pristupa budućim izazovima.
Zbog svega navedenog, drago nam je da će upravo dr. Zelić Kerep dobiti priliku za jednogodišnje usavršavanje na prestižnom američkom sveučilištu te pomoći u ostvarenju još jednog Zakladinog cilja – nakon povratka omogućiti oboljelim osobama u domovini što bolju zdravstvenu skrb.
Kako je Georgetown University jedna od najvećih i najpriznatijih institucija koja se bavi proučavanjem tumora i predstavlja centar izvrsnosti, vjerujemo da je ovo veliki korak prema ostvarenju tog cilja.

Od srca čestitamo dr. Zelić Kerep!

- 10:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.09.2016., petak

Okrugli stol: Nacionalni konsenzus za zdravlje – (Ne)moguća misija?

Dragi naši, u utorak, 6. rujna s početkom u 18 sati u prostorijama Novinarskog doma u Zagrebu (Perkovčeva 2) održat će se Okrugli stol na temu „Nacionalni konsenzus za zdravlje – (NE)MOGUĆA MISIJA?“ na kojem će jedna od uvodnih predavača biti i Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.
Gospođa Rukavina predstavit će rad Zaklade Ana Rukavina u uvodnom dijelu programa „Najbolje prakse hrvatskog zdravstva - primjeri konsenzusa u zdravstvu u Hrvatskoj“.
Okrugli stol održat će se u organizaciji Leadership and Management of Health Services Poslijediplomskog studija Menadžmenta u zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Sekcijom za farmaceutski menadžment i farmakoekonomiku Hrvatskog farmaceutskog društva.
Ako želite sudjelovati možete se javiti na e-mail: office1@farmaceut.org ili broj: 01 4872 849 s obzirom da je broj mjesta ograničen.

- 13:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.09.2016., četvrtak

Više od 50 tisuća tipiziranih uzoraka u hrvatskom Registru!

Dragi naši, s radošću vas obavještavamo o novih 1200 tipiziranih uzoraka u kolovozu čime je broj tipiziranih uzoraka sada prešao brojku od 50 tisuća!
Uzorci su se tipizirali na tri lokusa: HLA-A, HLA-B i HLA-DRB1 te je sada broj tipiziranih potencijalnih darivatelja 50 124.
Od srca velika hvala svima Vama koji ste se upisali u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kako bi pomogli oboljelima diljem svijeta, kao i svim našim organizatorima akcija u cijeloj Hrvatskoj koji su pomogli da se približimo ovoj lijepoj brojci koja tako puno znači oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljima.

- 12:44 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj