ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

19.02.2016., petak

Zaklada Ana Rukavina održat će akciju upisa u Registar u suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske

Dragi naši, u petak, 26. veljače, od 17 do 19 sati u prostorijama Udruge studenata grada Splita (Ilica 54) u Zagrebu održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Ovu akciju Zaklada Ana Rukavina organizira na inicijativu i u suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske.
U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).
„Stvaramo bolji svijet“, moto je Saveza izviđača Hrvatske.
Pridružite nam se i pokušajmo zajedno stvoriti bolji svijet pomažući onima koji nas trebaju!

- 13:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.02.2016., ponedjeljak

Valentinovo za Zakladu

Dragi naši, već devetu godinu zaredom Gradsko društvo Crvenog križa Hvar organiziralo je tradicionalnu valentinovsku akciju kako bi pomogli i podržali rad Zaklade Ana Rukavina.
Prema riječima gospođe Maje Budrović, ravnateljice GDCK Hvar, svi vrtići na otoku kao i osnovne i Srednja škola te Dnevni boravak u Starom Gradu, redovito sudjeluju u ovoj lijepoj i humanoj akciji izrađujući srca, cvjetove, kapi krvi, kolače i druge predmete u znaku Zaklade.
Gospođa Budrović ističe ponos svakog djeteta, roditelja i mentora angažmanom u ovoj akciji gdje se kap dobrote pretvara u slap, a ove godine akciji su se pridružili mladi muški aktivisti CK iz Srednje škole Hvar koji su pripremili grah i pridružili se prikupljanju donacija za Zakladu.
Ove godine prikupili su oko 5 tisuća kuna, a donirat će 10 tisuća kuna, naime GDCK Hvar donirat će razliku te ukupan iznos uplatiti na žiro račun Zaklade.
Zahvaljujemo od srca GDCK Hvar, dragoj gospođi Budrović, kao i svoj djeci, roditeljima i svima koji su se uključili u ovu zaista, hvalevrijednu tradicionalnu akciju GDCK Hvara za Zakladu.
U nastavku donosimo fotografije naših dragih Hvarana i djelić atmosfere s akcije koje nam je dostavila gospođa Budrović.


- 14:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti

Dragi naši, danas se obilježava Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti kojim se želi podići svijest o djeci oboljeloj od malignih bolesti te izraziti podršku oboljeloj djeci i adolescentima kao i njihovim obiteljima.
Na ovaj dan cilj je promovirati bolje prihvaćanje i dublje razumijevanje problema i izazova s kojima se susreću oboljela djeca kao i oni koji su uspjeli pobijediti neku od ovih opakih bolesti.

Kako možete pomoći? Između ostalog, možete se upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica ukoliko ste dobrog zdravlja te između 18 i 40 godina starosti i na taj način povećati šanse za ozdravljenje djeci, ali i odraslima, oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži, kojima je potrebna transplantacija koštane srži.
Upisati se možete na nekoj od akcija koje organizira Zaklada Ana Rukavina, u Zavodu za tipizaciju tiva KBC-a Zagreb (zelena zgrada, soba br. 9, suteren) radnim danom od 8 do 14 sati te u osam transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj, http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/institucije/transfuzijski_centri.aspx
Također, budući roditelji se mogu odlučiti za darivanje matičnih stanica krvi iz pupkovine u javnu Banku krvi iz pupkovine Ana Rukavina i pomoći potrebitima, više o darivanju matičnih stanica iz pupkovine: http://www.bankakrviizpupkovineanarukavina.hr/
Malenim herojima koji se hrabro bore s bolešću, najiskrenije i od srca želimo što brži i uspješniji oporavak!

- 09:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.02.2016., nedjelja

Devet godina Zaklade Ana Rukavina

Vođena snažnom porukom koju je Ana ostavila iza sebe, na Valentinovo, prije devet godina, Zaklada Ana Rukavina i službeno je počela s radom.

Prije nešto više od devet godina, na jednom pismu, i na jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji – želji za životom, proizašla je ideja i vizija koju Zaklada slijedi već devet godina.
Željom za životom, ali i za životom svih koji su se našli u sličnoj, teškoj i neizvjesnoj situaciji, naša Ana je poslala poruku koja je postala naša misija.
Do početka rada Zaklade, hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, brojao je skromnih 150 članova, većinom članova obitelji oboljelih.
Danas je taj broj, velikim trudom Zaklade, porastao na više od 50.000 potencijalnih darivatelja, a ono na što smo osobito ponosni je da je od početka rada Zaklade do danas obavljeno 58 transplantacija matičnih stanica zahvaljujući darivateljima iz hrvatskog Registra čime je 58 osoba dobilo priliku za život.
Na Anin rođendan, 28. ožujka 2007. godine, Zaklada je pomogla u osnivanju prve javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina pri KBC-u Zagreb te je do sada više od 12 tisuća mladih majki plemenitom činom odlučilo darovati matične stanice krvi iz pupkovine. Sretni smo i ponosni što je iz hrvatskog Registra do danas u svjetski pohranjeno 2.897 doza krvi iz pupkovine koje su darovale mlade majke i njihove male prinove kako bi pomogle onima kojima je to najpotrebnije.
Hvala Vam što ste uz nas sve ove godine, hvala svima koji su na bilo koji način pomogli rad Zaklade, a najveća hvala svima koji upisom u Registar i darivanjem matičnih stanica krvi iz pupkovine pomažu oboljelima povećavajući im priliku za ozdravljenje.


- 06:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.02.2016., četvrtak

Podravka pokazala veliko srce: 84 zaposlenika pridružilo se Registru

Dragi naši, na akciji održanoj u srijedu, 10. veljače u središnjici Podravke u Koprivnici, hrvatski je Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica dobio 84 nova potencijalna darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Akciju u Podravci održali smo na inicijativu zaposlenika i njihove Udruge PULS (Podravkina udruga volontera) koji su toplim dočekom, pozitivnom atmosferom i velikim odazivom pokazali da su tvrtka sa srcem koja je odvojila vrijeme za oboljele u Hrvatskoj i svijetu.

- 10:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.02.2016., subota

21 posjetitelj Festivala maslina pridružio se Registru

Dragi naši, na današnjoj akciji održanoj u Zagrebu u sklopu 1. Festivala maslina na Zagrebačkom velesajmu, hrvatski je Registar dobio 21 novog potencijalnog darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Osim izložbenog dijela gdje su mogli degustirati maslinova ulja iz maslinika naše lijepe obale, zainteresirani građani mogli su se informirati i pridružiti Registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Zahvaljujemo organizatorima 1. Festivala maslina, Zagrebačkom maslinarskom institutu i Udruzi branitelja Domovinskog rata Zagrebačkog velesajma, kao i inicijatorima akcije, gospođi Biserki Palfi i gospodinu Krunoslavu Kovačeviću što su nas pozvali.
Svima Vama koji ste nam se danas pridružili i tako povećali šanse za ozdravljenje obljelima diljem svijeta, od srca velika hvala!
- 19:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.02.2016., četvrtak

Međunarodni dan borbe protiv raka

Dragi naši, danas se obilježava Međunarodni dan borbe protiv raka kako bi se podigla svijest o oboljenjima od raka, njegovoj prevenciji, dijagnosticiranju i liječenju.
Svi koji žele mogu pomoći i upisom u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica već ove subote, 6. veljače na Festivalu maslina na Zagrebačkom velesajmu od 15 do 17 sati. Za one koji nisu u mogućnosti pridružiti nam se u subotu, više o ostalim mogućnostima upisa možete vidjeti ovdje: http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/cesta_pitanja/pitanja.aspx#1
ili http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/institucije/transfuzijski_centri.aspx
Upisom u Registar povećavate šansu za ozdravljenje svim oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži.
Naše misli su s oboljelima i njihovim obiteljima, od srca im želimo puno snage za borbu i što uspješniji oporavak!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj