ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

29.05.2015., petak

69 novih potencijalnih darivatelja u Zagrebu

Dragi naši, na dvjema akcijama upisa u Registar koje je Zaklada Ana Rukavina organizirala u Zagrebu, 28. svibnja u Osnovnoj školi Frana Galovića i 29. svibnja u Erste & Steiermärkishe banci, Registar je povećan za ukupno 69 dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Na akciji u OŠ Frana Galovića pridružilo nam se 15 građana, dok je u Erste & Steiermärkishe banci Registru pristupilo 54 zaposlenika banke.
Zahvaljujemo od srca gospođi Maji Lisski, školskoj pedagoginji OŠ Frana Galovića, gospođi Lidiji Jagić iz Erste & Steiermärkishe banke, inicijatoricama ovih akcija, kao i svim mladim ljudima koji su nam se u ova dva dana pridružili, napravili su veliku i plemenitu stvar za oboljele!



- 13:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.05.2015., utorak

56 novih potencijalnih darivatelja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu

Dragi naši, na akciji održanoj u Zagrebu, 26. svibnja, na Katoličkom bogoslovnom fakultetu hrvatski je Registar dobio 56 novih potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akciju smo održali na inicijativu Ane Krešić, studentske pravobraniteljice KBF-a i Jurice Gregurića, predsjednika Studentskog zbora KBF-a koji su na taj način htjeli pružiti podršku u liječenju od leukemije svom kolegi i prijatelju Jurici Antoliću.
Hvala mladim studentima na organizaciji ove lijepe akcije i svima koji su se odlučili pridružiti Registru i tako pomoći svima koji čekaju svog podudarnog darivatelja!


- 16:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.05.2015., ponedjeljak

Nacionalni dan darivanja i presađivanja organa i tkiva

Dragi naši, u utorak, 26. svibnja obilježava se Nacionalni dan darivanja i presađivanja organa i tkiva.
Prema podacima Hrvatske udruge Transplant, Hrvatska je među prve tri zemlje u svijetu prema broju darivatelja, ali i po broju obavljenih transplantacija.
Ono što nas posebno veseli je da je prema izvješću Svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide) za 2013. godinu Hrvatska 11. u svijetu po broju upisanih potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na 10.000 stanovnika. Hrvatski Registar tako je „prestigao“ mnoge, stanovništvom veće i ekonomski razvijenije, države svijeta poput Australije, Južne Koreje, Danske, Italije, Japana, itd.
Također, veliki uspjeh ostvarila je i javna Banka krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“ koju je Zaklada Ana Rukavina osnovala na Anin rođendan, 28. ožujka 2007. Javna Banka krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“ je, prema istom izvješću BMDW iz 2013. godine, 9. po redu među zemljama članicama Svjetskog registra po broju pohranjenih doza matičnih stanica krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika, ispred Velike Britanije, Njemačke, Kanade, Švedske, itd.
Naravno, ovaj uspjeh je postignut i zahvaljujući Vama koji ste svojim upisom i darivanjem matičnih stanica krvi iz pupkovine odlučili pomoći oboljelima te im povećati šansu za ozdravljenje. Hvala od srca i 48 darivatelja matičnih stanica i koštane srži koji su dali dio sebe kako bi spasili nečiji život!

- 13:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.05.2015., petak

25-milijunti potencijalni darivatelj upisan u Svjetski registar!

Dragi naši, s radošću Vas obavještavamo kako je u Svjetski registar (Bone Marrow Donors Worldwide), čiji je član i hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, upisan jubilarni 25-milijunti potencijalni darivatelj!
I Vi ste na značajan način pridonijeli ovoj zaista impresivnoj brojci te Vam se ovim putem od srca zahvaljujemo. Zahvaljujući darivateljima iz hrvatskog Registra, 48 osoba dobilo je ono najvrjednije - novu priliku za život.

Fotografija preuzeta s web stranice BMDW



- 14:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.05.2015., srijeda

Akcije upisa u Registar u Zagrebu

Dragi naši, sljedeći tjedan očekuju nas tri nove akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Zagrebu. U utorak, 26. svibnja od 12 do 14 sati održat ćemo akciju na Katoličko bogoslovnom fakultetu (Vlaška 38), u četvrtak, 28. svibnja od 16 do 18 sati smo u Osnovnoj školi Frana Galovića – Dugave (Školski prilaz bb) te u petak, 29. svibnja od 10 do 12 sati u Erste&Steiermärkishe banci (Ivana Lučića 2).
Akciju u utorak održat ćemo na inicijativu i uz pomoć Ane Krešić, studentske pravobraniteljice KBF-a i Jurice Gregurića, predsjednika Studentskog zbora KBF-a od 12 do 14 sati koji na taj način žele pružiti podršku u liječenju od leukemije svom kolegi i prijatelju Jurici Antoliću.
Akciju u četvrtak organiziramo uz pomoć i na inicijativu školske pedagoginje Maje Lisske od 16 do 18 sati, a na akciju u petak dolazimo na poziv i uz organizacijsku pomoć gospođe Lidije Jagić od 10 do 12 sati.
Zajedno s našim organizatorima pozivamo Vas na ove akcije upisa u Registar kako biste povećali šanse za ozdravljenje svim oboljelima koji čekaju svog podudarnog darivatelja. Dođite, možda ste to baš Vi!
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

- 14:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30 novoupisanih na akciji u UBH „PRSTEN“ u Zagrebu

Dragi naši, na akciji održanoj u Zagrebu, 19. svibnja, hrvatski je Registar dobio 30 novih potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Akciju smo održali na inicijativu i uz organizacijsku pomoć članova Foruma mladih Udruge bosanskih Hrvata „PRSTEN“ koji su htjeli pomoći oboljelom članu Udruge kojemu je za daljnje liječenje potrebna transplantacija koštane srži.
Zahvaljujemo članovima Udruge na lijepo organiziranoj akciji, mladim ljudima koji su se upisali u Registar, a njihovom članu želimo što brže i uspješnije liječenje kao i svima koji čekaju na svog podudarnog darivatelja.



- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.05.2015., četvrtak

112 Omišana upisalo se u Registar - nova akcija u Zagrebu u utorak

Dragi naši, na akciji održanoj jučer u Omišu hrvatski je Registar dobio 112 novih potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Zahvaljujemo od srca našim dragim organizatoricama gospođi Anki Mandušić i dr. Esmi Čečuk Jeličić, GDCK Omiš, dragim medicinskim sestrama koje su ustupile svoje vrijeme i pomogle da se svi upišu u Registar i naravno, prekrasnim mladim ljudima koji su pomogli da se brojka upisanih u Registar poveća i na taj način pomogne oboljelima diljem svijeta.
Sljedeću akciju održat ćemo u Zagrebu sljedeći utorak, 19. svibnja od 15 do 17 sati na inicijativu Foruma mladih Udruge bosanskih Hrvata „Prsten“ u njihovim prostorijama na adresi Ulica grada Vukovara 235.
Dođite i pridružite nam se i na ovoj akciji!


- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.05.2015., ponedjeljak

52 novoupisanih u XVI. gimnaziji i 48. transplantacija iz hrvatskog Registra!

Dragi naši, na akciji održanoj u Zagrebu, 11. svibnja, u XVI. gimnaziji, hrvatski je Registar dobio 52 novih potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Velika hvala mladoj Lauri Đurinec, maturantici XVI. gimnazije koja je inicirala ovu akciji i svim mladim ljudima, većinom učenicima trećih i četvrtih razreda, koji su nam se odlučili pridružiti i na taj način pomoći oboljelima.
Također, sretni smo što Vam možemo javiti još jednu lijepu vijest, a to je da je u travnju provedena još jedna transplantacija krvotvornih matičnih stanica od nesrodnog dobrovoljnog darivatelja!
Matične stanice iz hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica transplantirane su pacijentu u Hrvatskoj te danas brojimo 48 dobrovoljnih darivanja matičnih stanica od nesrodnih darivatelja od početka rada hrvatskog Registra.
Velika hvala svim darivateljima koji su ovim plemenitim činom pomogli oboljelima i pružili im novu priliku za život!



- 14:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

63 novih potencijalnih darivatelja u Crikvenici i akcija u Omišu

Dragi naši, na akciji održanoj u Crikvenici u petak, 08. svibnja, hrvatski je Registar dobio 63 nova potencijalna darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Zahvaljujemo gospođi Karmen Gajić i gospodinu Vedranu Antiću što su prepoznali našu misiju povećanja Registra i pomogli nam u organizaciji akcije upisa u Registar i hvala od srca građanima Crikvenice što su nam pomogli povećati šanse da teško oboljeli nađu svog podudarnog darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Također, u srijedu, 13. svibnja, od 10 do 15 sati, u prostorijama Centra za kulturu (Punta 1) u Omišu održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Ovu akciju upisa u Registar održat ćemo povodom Dana Grada Omiša na inicijativu gospođe Anke Mandušić i dr. Esme Čečuk Jeličić te uz organizacijsku pomoć Gradskog društva Crvenog križa Omiš.
Hvala Vam što se odazivate našim akcijama i vidimo se u Omišu!


- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.05.2015., četvrtak

Nova akcija u Zagrebu i 16 novoupisanih na akciji u HAJK Dobro more

Dragi naši, u ponedjeljak, 11. svibnja, od 10 do 12 sati, u prostorijama XVI. gimnazije (Križanićeva 4a) u Zagrebu održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Ovu akciju upisa u Registar organizirat ćemo na inicijativu naše drage maturantice Laure Đurinec, koja je prošle godine u veljači u XVI. gimnaziji organizirala i akciju na kojoj su se prikupljale donacije za Zakladu.
Na akciji održanoj u Zagrebu, jučer, 06. svibnja, hrvatski je Registar dobio 16 novih potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Ova je akcija održana na inicijativu i uz organizacijsku pomoć članova Hrvatskog Akademskog Jedriličarskog Kluba Dobro more.
Zahvaljujemo HAJK Dobro more što su nas pozvali i tako pomogli u proširenju Registra. Što je veći broj upisanih u Registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.
Hvala organizatorima akcije kao i svim mladim ljudima koji su se upisali u Registar na plemenitom doprinosu.


- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2015., srijeda

70 novih potencijalnih darivatelja upisanih u Registar

Dragi naši, na akciji održanoj u Zagrebu, jučer, 5. svibnja, hrvatski je Registar dobio 70 novih potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Ova je akcija održana na inicijativu i uz organizacijsku pomoć Foruma mladih SDP-a Zagreb.
Zahvaljujemo od srca Forumu mladih SDP-a Zagreb što su prepoznali našu misiju proširenja Registra kako bi što veći broj teško oboljelih dobio priliku za život, kao i svim mladim ljudima koji su nam se jučer pridružili.


- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2015 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj