ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

27.11.2014., četvrtak

215 građana upisalo se u Registar povodom Dana otvorenih srca

Nakon Dana otvorenih srca koji organiziramo treću godinu za redom u spomen Aninog preranog odlaska, Registar je veći za 215 novih potencijalnih darivatelja matičnih stanica. Tijekom Dana otvorenih srca održanog danas, 27. studenog u prostorijama Zaklade, svi zainteresirani građani mogli su se upoznati s radom Zaklade i važnošću upisa u Registar. Buduće majke saznale su detaljnije informacije o djelovanju Banke krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“ i darivanju matičnih stanica iz pupkovine.
Naša misija kontinuiranog širenja Registra živi upravo zahvaljujući našim sugrađanima i zato hvala svima koji su nam se pridružili na Danu otvorenih srca. Svi građani koji su svojim upisom u Registar pokazali otvoreno srce i solidarnost, pomažu teško oboljelima diljem svijeta jer je naš Registar dio svjetskog. Ovom prilikom pozivamo sve naše sugrađane da se još jednom zajedno s nama vesele i plešu na koncertu „Želim život“ 19. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića.
Tradicionalni koncert „Želim život“, koji organiziramo na glavnom gradskom Trgu, i ove će godine izravno prenositi Nova TV. Ovim koncertom, koji se održava devetu godinu zaredom, želimo zahvaliti svima koji su svojim plemenitim donacijama doprinijeli razvoju Zaklade i omogućili da se Anin san ostvari. Svi građani, koji ne budu mogli sudjelovati na koncertu, mogu pomoći radu Zaklade pozivom na humanitarni broj 060 9000 koji će biti aktivan od 01. prosinca. Pozivom na humanitarni broj građani doniraju 5,00 kuna + PDV



- 21:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.11.2014., srijeda

IN MEMORIAM ANA RUKAVINA ERCEG

26. studenog obilježavamo osmu godišnjicu otkad naša draga Ana više nije s nama.
Ana i njena vizija i dalje nas motiviraju da kroz rad Zaklade Ana Rukavina pomažemo oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih hematoloških oboljenja.
2006. godine Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica brojao je skromnih 150 darivatelja, danas je taj broj zahvaljujući Zakladinim akcijama narastao na 45.822 upisanih potencijalnih darivatelja, od čega je 43.274 uzoraka tipizirano.
Zahvaljujući proširenom Registru, do danas je pružena nada u spas 43 života zbog čega smo osobito sretni i ponosni.
u spomen Aninog preranog odlaska, i ove godine organiziramo „Dan otvorenih srca“ koji će se održati u četvrtak, 27. studenog 2014. od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10, Zagreb). Pozivamo Vas da nam se pridružite i podržite akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na koju su pozvani svi građani. Akcijom „Dan otvorenih srca“ želimo podsjetiti građane na to da su matične stanice, koje svi mi u sebi nosimo, „lijek“ kojim možemo izliječiti teško oboljele u Hrvatskoj i inozemstvu.
U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upisom u Registar naši sugrađani pokazuju solidarnost prema potrebitima i potvrđuju da svojim, možda naizgled malim doprinosom, mogu spašavati živote. Važnost upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te djelovanje Banke krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“ pojasnit će i liječnici koji će tijekom cijelog dana biti dostupni i rado odgovoriti na sva pitanja.


- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.11.2014., ponedjeljak

Nagrada „Luka Ritz“ posthumno dodijeljena Luki Mihaliću

Na svečanosti dodjele Nagrade „Luka Ritz“ – Nasilje nije hrabrost održanoj jučer u Zagrebu u Staroj gradskoj vijećnici nagrade su dobili Luka Mihalić, posthumno i volonterka Barbara Rubinić.
Nagrada „Luka Ritz“ - Nasilje nije hrabrost dodjeljuje se učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola Grada Zagreba te učenicima od 1. do 4. razreda srednjih škola Grada Zagreba koji su svojim djelovanjem znatno pridonijeli afirmaciji ljudskih prava, izrazitoj toleranciji i promicanju mira, slobode i jednakosti među svojim vršnjacima.
Mladi Luka Mihalić preminuo je prošlog srpnja nakon borbe s leukemijom no unatoč teškoj bolesti želio je pomoći svima koji su se našli u sličnoj situaciji te smo na njegovu inicijativu organizirali dvije akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Prvu akciju održali smo u veljači u Lukinoj Osnovnoj školi Tituša Brezovačkog u Španskom na kojoj se upisalo 77 potencijalnih darivatelja, roditelji Lukinih školskih kolega te poznati sportaši koji su se odazvali pozivu škole i mladog Luke. Drugu akciju održali smo u Osnovnoj školi Bukovac gdje se Registru pridružilo 45 potencijalnih darivatelja.

- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.11.2014., petak

Cvit iz kamena za Anu

Učenici 4. razreda Osnovne škole Starigrad iz Starigrad Paklenice uz pomoć učiteljice Ljiljane Jović organizirali su humanitarnu radionicu pod nazivom „Cvit iz kamena za Anu“ za Zakladu Ana Rukavina.
U sklopu radionice prodavali su teglice s ljekovitim cvijetom, čuvarkućom, te su prikupljeni iznos od 300 kuna donirali Zakladi Ana Rukavina uplatom na naš žiro račun.
Od srca zahvaljujemo mladim humanitarcima 4. razreda OŠ Starigrad i učiteljici Ljiljani Jović na plemenitoj ideji i donaciji te u nastavku prilažemo fotografije s radionice koje su nam poslali.


- 15:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.11.2014., utorak

3. Dan otvorenih srca

Dragi naši, u spomen Aninog preranog odlaska, i ove godine organiziramo „Dan otvorenih srca“ koji će se održati u četvrtak, 27. studenog 2014. od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10, Zagreb). Pozivamo Vas da nam se pridružite i podržite akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na koju su pozvani svi građani. Akcijom „Dan otvorenih srca“ želimo podsjetiti građane na to da su matične stanice, koje svi mi u sebi nosimo, „lijek“ kojim možemo izliječiti teško oboljele u Hrvatskoj i inozemstvu.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upisom u Registar naši sugrađani pokazuju solidarnost prema potrebitima i potvrđuju da svojim, možda naizgled malim doprinosom, mogu spašavati živote. Važnost upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te djelovanje Banke krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“ pojasnit će i doktori koji će tijekom cijelog dana biti dostupni i rado odgovoriti na sva pitanja.

Zahvaljujući brojnim darivateljima i donatorima, tijekom 8 godina naš je Registar s početnih 150 povećan na trenutnih 45.822 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Svi potencijalni darivatelji iz Hrvatske doprinose i oboljelima diljem svijeta jer je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide). Do sada su, zahvaljujući hrvatskom Registru, za 43 osobe iz Hrvatske i inozemstva povećane šanse za život. Brojka je to kojom se ponosimo i koja nas potiče da i nadalje neumorno radimo.

Veselimo se Vašem dolasku!

- 10:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.11.2014., petak

55 studenata upisalo se u Registar

Na još jednoj akciji upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica održanoj u suradnji sa studentima danas na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu upisalo se 55 novih potencijalnih darivatelja.

Zahvaljujemo od srca Studentskom zboru ERF-a na inicijativi i pomoći u organizaciji akcije, upravi i osoblju Fakulteta na podršci i naravno svim mladim ljudima koji su se pridružili Registru i povećali šansu za ozdravljenje oboljelima.

- 13:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.11.2014., četvrtak

30 studenata i profesora pridružilo se Registru

Na akciji upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica održanoj jučer u Visokoj školi za komunikacijski menadžment „Edward Bernays“ upisalo se 30 novih potencijalnih darivatelja.

Zahvaljujemo od srca studentskoj organizaciji „Komuniciraj humanitarno“ na inicijativi i pomoći u organizaciji akcije, upravi i osoblju Fakulteta na podršci i naravno svim mladim ljudima koji su se pridružili Registru i povećali šansu za ozdravljenje oboljelima.

- 13:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.11.2014., utorak

Akcije upisa u Registar u visokoj školi „Edward Bernays“ i Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu

Dragi naši, ovaj tjedan održat ćemo još dvije akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Obje akcije održat će se u Zagrebu, prva u visokoj školi za komunikacijski menadžment „Edward Bernays“ u srijedu, 05. studenog od 16 do 18 sati. Drugu akciju održat ćemo na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj u petak, 07. studenog od 10 do 12 sati.

Akciju u visokoj školi „Edward Bernays“ (Ratkajev prolaz 8) organizirat ćemo na inicijativu i uz pomoć studentske organizacije „Komuniciraj humanitarno“ od 16 do 18 sati. Na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu (Borongajska cesta 83f) smo na inicijativu Studentskog zbora ERF-a od 10 do 12 sati.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Dođite, upišite se u Registar da povećamo šanse za ozdravljenje svim oboljelima!

- 10:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.11.2014., subota

Blagdan Svih svetih

Zapalimo danas svijeću za naše najmilije koji nisu među nama, ali su zauvijek i uvijek u našim srcima!
- 00:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj