ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

30.04.2013., utorak

35 novoupisanih na akciji u Zakladi Ana Rukavina

Na akciji upisa u Registar održanoj danas u prostorijama Zaklade Ana Rukavina u Zagrebu, upisalo se 35 novih potencijalnih darivatelja i tako pružili nadu da se spasi nečiji život.
Akcijom upisa u Registar koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina, svi koji su danas dali krv za tipizaciju na taj način su povećali mogućnost da se spasi nečiji život.
Zahvaljujemo se svim mladim ljudima koji su se danas upisali u Registar te na taj način pružili šansu za ozdravljenje svim oboljelima!

- 16:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.04.2013., petak

155 novih potencijalnih darivatelja na akciji u Novoj Gradiški

Na današnjoj akciji na Korzu u Novoj Gradiški okupilo se 155 građana kako bi upisom u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica dali svoj doprinos u spašavanju ljudskih života. Akcijom upisa u Registar koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina, građanke i građani Nove Gradiške dali su svoju krv za tipizaciju i tako povećali mogućnosti da se spasi nečiji život. Akcija je organizirana u suradnji s Hrvatskom udrugom leukemija i limfomi (HULL) Slavonski Brod, uz podršku udruge Hrabro dijete te Hrvatske lige protiv raka dr. Zorislav Slović iz Nove Gradiške.

Ovim plemenitim činom građani Nove Gradiške su pokazali iznimnu građansku solidarnost jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži. Svaki građanin sudjelovanjem u akciji upisa u Registar postaje potencijalnim darivateljem koštane srži, a lijek za ove teške bolesti nalazi se u nama!
Zahvaljujemo se našim dragim organizatorima, a pogotovo svim mladim ljudima koji su se danas upisali u Registar te na taj način pružili šansu za ozdravljenje svim oboljelima!

- 20:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Akcija upisa u Registar u Zakladi Ana Rukavina

U utorak 30. travnja, od 12:00 do 15:00h, u prostorijama Zaklade Ana Rukavina u Ulici kneza Mislava 10/1, održat će se 211. akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akciju upisa organizira Zaklada Ana Rukavina u suradnji s tvrtkom dm-drogerie markt.
U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju (postupak kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti).
Svaka akcija upisa u Registar nosi poruku – lijek je u nama! Naime, svatko tko se upiše, može postati potencijalnim spasiteljem nečijeg života jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži.
Pridružite nam se u utorak u Zakladi na akciji upisa u Registar jer svaki novi potencijalni darivatelj povećava šanse za ozdravljenje oboljelima!

- 00:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.04.2013., utorak

22 nova potencijalna darivatelja u Sv. Križu Začretje

Na akciji upisa u Registar održanoj danas u Sv. Križu Začretje u tvrtki Lacuna d.o.o. upisalo se 22 novih potencijalnih darivatelja i tako pružili nadu da se spasi nečiji život.
Akciju je organizirala Zaklada Ana Rukavina u suradnji s tvrtkom Lacuna d.o.o. te se ovom prilikom zahvaljujemo ovim mladim ljudima koji su nam pomogli u organizaciji akcije i upisali se u Registar te tim plemenitim činom pokazali iznimnu građansku sloidarnost jer transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži.

- 15:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.04.2013., ponedjeljak

Akcije upisa u Registar u Sv. Križu Začretje i Novoj Gradišci

Ovaj tjedan će se održati dvije akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, prva sutra, utorak 23. travnja u Sv. Križu Začretje u tvrtki Lacuna d.o.o. od 10 do 12 sati i druga u petak, 26. travnja u Novoj Gradišci na Korzu od 13 do 16 sati.
U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).
Svaka akcija upisa u Registar nosi poruku – lijek je u nama! Naime, svatko tko se upiše, može postati potencijalnim spasiteljem nečijeg života jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži.
Pridružite nam se na 209. i 210. akciji upisa u Registar jer svaki novi potencijalni darivatelj povećava šanse za ozdravljenje oboljelima!

- 13:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.04.2013., srijeda

66 novoupisanih na akciji u dm-drogerie markt centrali u Zagrebu

Na akciji upisa u Registar održanoj jučer u dm-drogerie markt centrali u Zagrebu upisalo se 66 novih potencijalnih darivatelja i tako povećali mogućnost da se spasi nečiji život.
Akciju je organizirala Zaklada Ana Rukavina u suradnji s dm-drogerie markt-om te se ovom prilikom zahvaljujemo svima iz dm-a koji su nam pomogli u organizaciji ove akcije koji su ovim plemenitim činom pokazali iznimnu građansku solidarnost jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži.
Posebno se zahvaljujemo svim mladim ljudima koji su se upisali u Registar te postali potencijalni darivatelji koštane srži i na taj način povećali šanse za ozdravljenje svim oboljelima jer lijek za ove teške bolesti se nalazi u nama!

- 13:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.04.2013., utorak

208. akcija upisa u Registar


U centrali dm-drogerie markta u Kovinskoj 5a, danas od 13 do 15 sati će se održati akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).
Lijek je u nama – a svatko tko se upiše, može postati potencijalnim spasiteljem nečijeg života jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži.

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.04.2013., subota

150 novih potencijalnih darivatelja upisanih u Belišću i Otoku

Ovu subotu u Belišću i Otoku na 206. i 207. akciji po redu, u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 150 potencijalnih darivatelja, 85 u Belišću i 65 u Otoku te su tim činom dali svoj doprinos u spašavanju ljudskih života. Akcijom upisa u Registar koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina uz pomoć HDSSB-a u Belišću te Gradske organizacije SDP-a u Otoku, građani Belišća i Otoka su dali svoju krv za tipizaciju i tako povećali mogućnosti da se spasi nečiji život.

Ovim plemenitim činom građani Belišća i Otoka su pokazali iznimnu građansku solidarnost jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži. Svaki građanin sudjelovanjem u akciji upisa u Registar postaje potencijalnim darivateljem koštane srži, a lijek za ove teške bolesti nalazi se u nama!

Zahvaljujemo se od srca našim lokalnim organizatorima u Belišću i Otoku na lijepom dočeku i dobroj organizaciji, a pogotovo svim mladim ljudima koji su se upisali u Registar te na taj način povećali šanse za ozdravljenje svim oboljelima!

- 23:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.04.2013., utorak

Akcije upisa u Registar u Belišću i Otoku


U subotu 13. travnja, održat će se dvije akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, prva u Belišću u Parku hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata od 10 do 12 sati i druga u Otoku u Domu zdravlja – ambulanti Otok od 15 do 17 sati.
U Registar se upisati mogu sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).
Svaka akcija upisa u Registar nosi poruku – lijek je u nama! Naime, svatko tko se upiše, može postati potencijalnim spasiteljem nečijeg života jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži.
Pridružite nam se na akcijama u Slavoniji ovu subotu!

- 14:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

„Koncertom za život“ građani pomogli da se nastavi misija Zaklade Ana Rukavina

Petim „Koncertom za život“ održanim u sjećanje na Anu i maestra Vjekoslava Šuteja pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ive Josipovića i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, prijatelji Zaklade Ana Rukavina slavili su ono najdragocjenije – život! Ovogodišnjim programom koncerta sastavljenim od dinamičnih taktova salse, dirigirao je maestro Alan Bjelinski, a solistički nastupi Ricarda Luquea i Olvido Ruiz Castellanos raspjevali su brojne posjetitelje Koncertne dovorane Vatroslava Lisinskog.
U koncertnom programu „Salsa filarmónica“ uživao je i Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović kao i Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
Udruženim snagama organizatora ovoga koncerta Zagrebačke filharmonije, Zaklade Ana Rukavina, te uz medijsku podršku Nove TV, građane se nastojalo podsjetiti kako svatko od nas u sebi nosi lijek kojim može spasiti nečiji život te potaknuti nas da jedni na druge prenosimo osjećaje građanske solidarnosti i zajedništva. Tako je i prihod prikupljen prodajom karata namijenjen za daljnji rad Zaklade, kao i za razvoj javne Banke krvi iz pupkovine. Svaka obrađena i pohranjena krv u ovoj Banci direktni je transplantat matičnih stanica koja može nekome na jedinstven način spasiti život. Ne postoji drugi lijek i ne postoji način da se ovakav lijek proizvede umjetnim putem. Zato Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina nosi slogan: Novi život za novi život!
Neumornim radom Zaklade do sada je dana nada za spas 27 života. Zahvaljujući brojnim donorima i donatorima, s početnih 150 građana upisanih u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, taj je broj danas povećan na 37.831. Bolesnima i njihovim obiteljima ovi brojevi znače mnogo više, daju im novu nadu i priliku za život.

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.04.2013., ponedjeljak

Humanitarna akcija za Zakladu u OŠ Luka Sesvete

Osnovna škola Luka, Sesvete organizira treću po redu humanitarnu akciju za Zakladu Ana Rukavina od 9. do 12. travnja u auli škole.
Akciju organiziraju učenici 8. G i 6. B razreda zajedno s razrednicama prof. Vladom Jagatić i prof. Ladom Duka Zupanc te ravnateljicom prof. Marinom Sobolović.
Povodom akcije, učenici će do kraja tjedna prodavati promotivne materijale Zaklade Ana Rukavina te će prikupljena sredstva uplatiti na žiro račun Zaklade.
Od srca se zahvaljujemo OŠ Luka Sesvete, svim učenicima, razrednicama i ravnateljici na ovoj plemenitoj inicijativi i akciji, a pogotovo nam je drago da se djeca i mladi od malih nogu educiraju o važnosti upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kojim se pruža šansa za život oboljelima.

- 16:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.04.2013., četvrtak

Akcija „Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine“

Akcija „Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine“ održat će se u subotu 6. travnja od 10 do 12 sati na razini cijele Hrvatske u organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a, a sav prilog će donirati Zakladi Ana Rukavina.
Forum žena SDP-a već tradicionalno organizira ovu hvalevrijednu akciju za Zakladu.
– Prepoznajući veliku važnost formiranja Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, akcija se organizira povodom obilježavanja Aninog rođendana (28. ožujka), a predstavlja doprinos Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Zakladi i njenim ciljevima – rekli su nam iz Foruma žena SDP-a.
Od srca zahvaljujemo Forumu žena SDP-a na ovoj lijepoj i plemenitoj akciji te se nadamo da će se akciji odazvati što više ljudi.
Akcija prodaje Aninih omiljenih tulipana će se održati na razini cijele Hrvatske u organizaciji Foruma žena SDP-a.

U Zagrebu ih možete kupiti na sljedećim lokacijama:

1. Trg bana Jelačića
2. Sesvete
3. Trešnjevačka tržnica
4. Tržnica Špansko
5. Tržnica Kvatrić
6. Tržnica Utrine
7. Okretište Črnomerec
8. Tržnica Dubrava
9. Tržnica Gajnice

- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.04.2013., utorak

Koncert za život u sjećanje na Anu i maestra Šuteja

Tradicionalni „Koncert za život“ u organizaciji Zagrebačke filharmonije pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Ive Josipovića i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba za Zakladu Ana Rukavina, održat će se 5. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 20 sati.
Koncert će se održati u sjećanje na našu Ana i maestra Vjekoslava Šuteja, a na programu je „Salsa filarmonica“ pod dirgentskom palicom maestra Alana Bjelinskog, uz pomoć vrhunskih latino glazbenika Ricarda Luquea i Olvide Ruiz Castellanos.
Ulaznice su u prodaji po jedinstvenoj, povoljnijoj cijeni od 50 kuna te su dostupne u online prodaji na Ulaznice.hr i na blagajni Zagrebačke filharmonije.
Sav prihod od prodaje karata namijenjen je radu Zaklade Ana Rukavina.
Nadamo se da se i ove godine vidimo u što većem broju uz vruće latino ritmove!

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2013 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj