FOTO GALERIJA
moje malenkosti



s/my.php?image=sljemehbs7ld2.jpg" target="_blank">Free Image Hosting at www.ImageShack.us
HBS Green dialog-Sljeme

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Sisak 2

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ivanec-Akcija Kamenolomi

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Darujmo krv

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Udruga oboljelih od karcinoma Sisak

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Novi Vinodolski

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Topusko zeleni okrugli stol

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Maksimir press

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Zvona Zagore u akciji

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Lećevica

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Od Šolte za Split

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Bedenica

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Okrugli stol o pronstituciji 2

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Hrvatska Kostajnica

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Dubrava nova ekipa

Free Image Hosting at www.ImageShack.usZagreb Pride

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Okrugli stol o pronstituciji


Dan planeta OŠ A. Cesarca

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Podjela sadnica

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Muzej policije

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Cvijetni Trg

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Sisak

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Karlovac

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Zagreb-Sigečica

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ferenščica-vraćanje parka

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Fešta nakon sadnje

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
DJ sa Jelačić Bana


Matija Gubec-Markov Trg


ZELENA LISTA - Zeleni za Zagreb by Darko Stošić

16.12.2008., utorak

Muzej policije

Muzej policije je osmi puta ove godine otvorio svoja vrata građanima.Ovaj puta prigodnom izložbom slika djelatnica i djelatnika MUP-a.Povod su nadolazeći Božićni i Novogodišnji blagdani.

- 05:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.12.2008., ponedjeljak

Izborna skupština Zelene liste

U subotu, 13.12. održana je izborna skupština Zelene liste, pridružene članice Europske zelene stranke.
Izabrani rukovodeči tim je:
Supredsjednica: Vlasta Toth
Supredsjednik: Mile Sokolić
Glavna tajnica: Lidija Gredičak
Organizacijski tajnik: Darko Stošić
Članica glavnog odbora. Vesna Kušanić
Član glavnog odbora: Krešimir Premužić
Predstavnica mladih ZL u GO: Kristina Volarić


Rekao bi da smo izabrali vraški operativno sposoban tim a oni koji su otpali u izboru nisu ništa lošiji od izabranih.Meni je posebno drago da smo nakon četiri godine dobili rukovotstvo koje nije čisto Zagrebačko a to će se još više vidjeti nakon konstituiranja Vijeća ZL koje slijedi.
Dugačak je to put od Zelenih za Zagreb do sada doista respektabilne nacionalne stranke, a toliko toga je još pred nama....



- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.12.2008., nedjelja

Završena javna rasprava o Energetskoj strategiji RH

Došao je i taj 10.12. Zadnji dan javne? rasprave o energetskoj strategiji.Zelena lista je fajn odradila u promociji zdravorazumnog riješenja.
Od Sisačke deklaracije prije godinu dana , preko peticije protiv izgradnje nuklearke koja je kulminirala međunarodnom konferencijom u Osijeku pod nazivom. Ne nuklearkama-Sunce je najbolji reaktor pa preko uličnih akcija. Napišite pismo premijeru finalizirali smo Javnom tribinom u EU domu.Uz nekoliko nastupa na televiziji i tiskovinama 9.12. održana je tiskovna konferencija u Novinarskom domu a za sam kraj 10-og smo predali tisuće potpisa i stotine pisama građana Hrvatskoj vladi.
Svi već znaju da Vlada predlaže tri scenarija kojima je zajednički naziv CRNI SCENARIJ koji gura zemlju u energetsku zavisnost o uvozu prljavih energenata.
Zelena lista pak nudi održivi scenarij koji se bazira na vlastitim mogučnostima a to je upotreba plina, bio plina, sunca, vjetra, geotermalnih voda, hidropotencijala.... ekološki prihvatljivih i energetski neograničeno obnovljivih.
Sukob je to megalomanskog lobijima sklonog pogleda i održivog decentraliziranog puta koji može samo koristiti građanima a ne pojedincima.
Šansa je to da u ovoj krizi koja se valja samo u primjeni solarne energije otvorimo 50.000 radnih mjesta. Šansa je to da odustanemo od poklanjanja brodogradilišta i pokrenemo proizvodnju vjetroelektrana koje su hit u cijelom svijetu i bilježe enormni rast proizvodnje.
Šansa je to da doista postignemo energetsku slobodu i pokrenemo gospodarstvo koristeći vlastitu pamet i industriju.



- 16:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.12.2008., ponedjeljak

Umjesto jutarnje kave.....

Jutarnji list u svojem tjednom video pregledu tjedna:


U jeku francuske inicijative u UN-u o globalnoj dekriminalizaciji homoseksualnosti, predstavnici građanske inicijative 'Potpisujem Deklaraciju', organizirali su u Hrvatskoj peticiju koja se, između ostalog, odnosi i na zabranu homoseksualnih brakova.
Kako je izjavila Neva Toelle iz Ženske mreže Hrvatske, Udruge su protiv te peticije jer se odnosi na zabranu homoseksualnih brakova i prava na obitelj te se protivi pravu žene na pobačaj. Koordinatorica Kontre Sanja Juras ustvrdila je kako Crkva u medijima iskrivljava univerzalni tekst Deklaracije o ljudskim pravima i tu Deklaraciju koristi kako bi napala prava homoseksualnih osoba na obitelj i pravo žena na abortus.


A onda za kraj, Vojislav Mazzocco u Večernjem listu (moj omiljeni novinar u ZG rubrici):
DAREŽLJIVI GRADONAČELNIK
Bandić kumčadi darovao gotovo 400.000 kuna
Autor Vojislav Mazzocco

Milan Bandić 110 je puta bio kum – zadnji put 17. djetetu Hanče i Safeta
“Kumstvo se ne odbija, o darovima se ne priča”, pod tim motom zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić u desetak godina čak 110 puta bio kum na krstitkama i vjenčanjima.

Kumstvo se ne odbija
Hvale vrijedno prihvaćanje kumstva svakome tko ga zamoli ne bi bilo problematično da nije skupih darova koje Bandić daje svojoj kumčadi. Prema pouzdanim informacijama prosječna cijena Bandićeva dara iznosi oko 3500 kuna, odnosno 500 eura. O tim iznosima ipak vrijedi pričati, ma koliko ih Bandić htio skriti, jer njegova primanja jednostavno ne mogu izdržati toliko opterećenje. Čovjek koji je u 10 godina darovao oko 55 tisuća eura ili gotovo 400.000 kuna ima plaću od samo 16 tisuća kuna, tj. nešto više od dvije tisuće eura.

Prema jednostavnoj računici proizlazi da je Bandić u zadnjih desetak godina pune dvije godine radio samo za darove na kumstvima!

Čak i kad bi mu to bili jedini izvanredni izdaci, Bandić bi takvo opterećenje teško izdržao. No, kućanstvo Bandićevih opterećeno je i velikim kreditom za stan. Iako nikad nije pokazao papire za kredit u Hypo banci, procjenjuje se da njegov kredit iznosi oko 250 tisuća eura. Moguće je da je taj iznos i veći ako se vjeruje onima koji tvrde da je Bandić zapravo vlasnik cijelog zadnjeg kata zgrade, a da mu brat Drago služi samo kao paravan.

Nezavidnu financijsku situaciju Bandićevih dodatno pogoršava to što gradonačelnikova supruga Vesna ne radi, te što mu je kći još uvijek studentica. Međutim, Milan Bandić ne pokazuje da ga toliki troškovi pretjerano opterećuju. Na rukama gotovo uvijek ima skupe satove, a prstenjak mu krasi veliki prsten od bijelog zlata s briljantom – dar od supruge za prošlu godišnjicu braka.

Bakanalije za rođendan
Pritom je svake godine, dok premijer Ivo Sanader nije predložio strogu štednju, održavao bakanalije za rođendanske proslave na kojima se znalo okupiti i više od stotinu duša.

Otplata kredita ne sprečava ga ni da svojim prijateljima za rođendane daruje skupa odijela, a ni da se kladi u astronomske iznose. Bez straha da će ugroziti egzistenciju Bandić tako s prijateljima sklapa oklade čiji se iznosi mjere tisućama eura. Kada dobije, čak ni ne zadrži novac nego ga daruje bivšim nogometašima. Očito ga ima i previše.


Gurkha od terorista spašava Bandića, Mesića i Sanadera
Autor Vojislav Mazzocco
Svaka metropola ima vlastiti avion, pa će i Zagreb kupiti jedan – rekao je sasvim ozbiljno zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prije dvije-tri godine.U međuvremenu je ipak shvatio da je u krivu i da Zagrebu ne treba letjelica, jednako kao što ne treba Londonu, Parizu, Madridu... No, nedavno je Pavle Kalinić, Bandićev priručni ekspert za terorizam, osnovao ured za hitna stanja i stavio mu se na čelo.

Nakon što je Kalinićev ured dokazao svoju vrijednost uspješnom akcijom tiskanja letaka i još uspješnijom pokaznom vježbom rješavanja talačke krize, shvatili su da im nedostaje samo vozilo. Listajući kataloge pronašli su baš ono što im treba – Gurkhu.
Američko oklopljeno vozilo, teško više od osam tona, trebalo bi služiti gradonačelniku pogodi li Zagreb kakva katastrofa – potres, poplava, nuklearni, kemijski ili biološki napad.
4,5 kune po glavi
Namjere li se teroristi na glavni grad Hrvatske, iz Gurkhe će Bandić i Kalinić upravljati situacijom.
Kako oklopnjak može potegnuti i do 150 kilometara na sat, a sredstva za zaustavljanje te mrcine ima samo Hrvatska vojska, Gurkha može, ustreba li, poslužiti i za efikasan bijeg pred DORH-om. Zadovoljstvo u spoznaji da se gradonačelniku ništa neće dogoditi ma kakva mu se nevolja sručila na glavu, Zagrepčani će platiti četiri milijuna kuna, odnosno po 4,5 kune dat će baš svaki stanovnik metropole. Doprinos će dati i one dvije trećine Zagrepčana – njih gotovo 600 tisuća – za koje nema mjesta u skloništima. O skloništima brine upravo Kalinić i njegova ekipa iz ureda za hitna stanja.
– Ako katastrofa pogodi područje veće od samog Zagreba, oklopnjak će biti na raspolaganju predsjedniku i premijeru – velikodušno je rekao Kalinić.
Tašti ljudi
To što premijer i predsjednik na raspolaganju imaju svu tehniku Hrvatske vojske, kojoj Zagreb uza svu svoju prepotenciju i bogatstvo ipak ne može konkurirati, Kaliniću nije palo na pamet. No, pravi razlog za kupnju Gurkhe ne treba tražiti u strahu od katastrofe, nego u taštini. Kalinić je čuo da neki već imaju takvo vozilo pa je sebi i Bandiću morao priskribiti novu igračku.
– U posljednja tri mjeseca u Hrvatsku su privatnici uvezli 27 sličnih blindiranih vozila. Zašto ga onda i Zagreb ne bi imao? – rekao je Kalinić odbivši reći tko je to kupio oklopnjake i zašto, te na kraju otkud mu takva informacija.

A kako komentirati? Komentara nemam....

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.12.2008., nedjelja

Mladi Zelene liste u akciji

Subota, 11h-06.12. 2008, More se prije dan - dva izdiglo za metar i više te poplavilo dalmaciju, rijeke se izljevaju, kritično je još kod Siska kiša pada ko sumanuta.Samo budale se pitaju zašto Zeleni obilježavaju međunarodni dan prosvjeda protiv klimatskih promjena i prave se da je sve normalno.12 stupnjeva,poplave,pljuskovi i izdizanje mora su uobičajene pojave koje stoljećima najavljuju božić...Snijeg i hladnoča su praznovjerne legende iz davnina.

Mladi Zelene liste u uličnoj akciji:


- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.12.2008., petak

KLIMA SE MIJENJA, JADRANSKO MORE RASTE...

klimatske promjene
DJELUJMO NA VRIJEME !
Global Day of Action
International Demonstrations on Climate Change
Subota, 6. prosinca 2008.
Klimatske promjene jedan su od ključnih problema, s kojima se čovječanstvo suočava u 21. stoljeću.
Industrijalizirane zemlje, u koje i Hrvatska spada, moraju drastično smanjiti emisije stakleničkih plinova.
Barack Obama, novoizabrani predsjednik SAD, kaže da emisije moraju biti smanjene za 80 posto do 2050. godine. Europska unija razmišlja na isti način.
U Hrvatskoj, nažalost, vlast i stručnjaci još razmišljaju kao da je sve po starom.
DJELUJMO SADA!
Cvjetni trg – Bogovićeva – Gajeva – Trg bana Jelačića – Cvjetni trg
subota, 6. prosinca 2008., 11:00 – 12:00

PRIDRUŽI NAM SE!

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.12.2008., četvrtak

Dan borbe proti klimatskih promjena & Blackmore s Night u Zagrebu

Uz Dan prosvijeda protiv klimatskih promjena doista mi je zadovoljstvo najaviti koncert Blackmore' s Night.Konačno, 28.01.2009 g. - Zagreb će pohoditi band koji godi mojoj duši.Jedan od največih gitarista hard rock-a R. Blackmore (Deep Purple, Rainbow)zadnjih desetak godina djeluje u savršenom bandu sa svojom (nedavno zakonskom) ženom N. Night u grupi Blackmores Night.
Vesela je to družina, a spotovi su dokaz da su pripadnici Global green pokreta:




Da doista ima DP vatre u bandu evo jedan spot meni drag:


- 09:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Jučer, danas, sutra i prekosutra....

Jučer je održana Javna tribina o energetskoj strategiji Hrvatske u organizaciji Zelene liste.Što reći? Može biti krivo svima koji nisu došli-uvodničari su bili doista odlični.Struka je to koja potvrđuje ono što ZL odavno tvrdi.Izuzetni nastupi; prof.dr.sc Miljenka Šunića (predsjednika Hrvatske udruge za plin), mr.sc Roberta Fabera (dipl.ing. elektrotehnike), dr.sc.Ljubomira Majdančića (predsjednika Hrvatske stručne udruge za sunčevu energiju)
kao i našeg Zorana Oštrića (novinara,filozofa, tajnika ZL, pacifista, aktivista itd.) doista su pokazali da energetska strategija Hrvatske nema veze sa pameti.Nadam se da će ZL moći objaviti prezentacije koju su iznešene na svojem Webu kako bi bile dostupne javnosti.Napomenu bi još, da su, u publici bili i ljudi. koji se problematikom energije bave cijeli život kao i neki mladi koji kroz "FER" izuzetno rade.
Zaključak koji sam ja izvukao (a imao sam ga i prije): Energetska strategija Hrvatske ne donosi energetsku samostalnost, već se bazira na uvozu energenata (ugljen,nuklearno gorivo) i mada Hrvatska ima velike prednosti u korištenju obnovljivih izvora energije (solari,vjetar,geotermalna energija,plin,bio masa) cijela strategija je usmjerena na podržavanje lobija u svrhu profita u projekte koji nas stavljaju u još veću energetsku ovisnost.


A sada najava.
Svi već znaju za 05.12.2008.g prosvijed.Evo plakata:
prosvijed 5.12.08

Najava 2:
Zelena lista obilježit će 6, prosinca, Svjetski dan akcije protiv klimatskih promjena, koji se obilježava u cijelom svijetu (http://www.globalclimatecampaign.org/), događanjem (performance) na području pješačke zone u središtu Zagreba, između 11 i 12 sati.Zelena lista obilježavala je ovaj dan, kao članica međunarodne mreže Global Climate Campaign, i 2006. i 2007. godine, prigodnim događanjima u Zagrebu i u Sisku.

11:00 Cvjetni trg
11:15 Bogovićeva - kod skulpture "Prizemljeno Sunce"
11:30 Gajeva - ispred hotela "Dubrovnik"
11:45 Trg bana Jelačića
12:00 Cvjetni trg

U 12:00 na Cvjetnom trgu bit će tiskovna konferencija

Radi se o performanceu u kojim će Mladi Zelene liste obučeni u prsluke za spašavanje noseći maketu broda i veslajući kroz grad upozoriti na Klimatske promjene koje ,eto, svijedoci smo ovih dana, pokazuju svoje lice dizanjem mora na Jadranu.

- 06:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.12.2008., utorak

Jedina javna rasprava o Energetskoj strategiji RH

tribina

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ANKETE





Treba li smijeniti Bandića ?
Da
Ne
  
Free polls from Pollhost.com



Koliko bi stranke trebale imati članova?
Potpuno je nebitno.
Minimalno 10.
Minimalno 100
Minimalno 300
Barem 1000
Najmanje 5000
10 000 i više
Jednog predsjednika i jednog tajnika
Ovisi dali je regionalna,lokalna ili nacionalna.
Nisu bitni članovi već program i načela
  
Free polls from Pollhost.com


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kako riješiti Sisak ?
Zatvoriti INA rafineriju
Razriješiti ministrricu Zaštite okoliša
Blokirati pristupe rafineriji do ugradnje filtera i uređaja za odsumporavanje
Svako onečišćenje naplatiti u korist građana sa milion kuna
Promjeniti vlast na izborima
Prestati koristiti fosilna goriva
Organizirati masovni prosvjed u Zagrebu sa zahtjevom za hitno riješenje
Poništiti privatzaciju zbog neispunjenja obveza
Prodati Rolex-e i kupiti filtere
Reinvestirati dobit u modernizaciju
Prekinuti proizvodnju na tri tjedna nakon svakog prekoračenja u kakvoči zraka
  
Free polls from Pollhost.com