FOTO GALERIJA
moje malenkosti



s/my.php?image=sljemehbs7ld2.jpg" target="_blank">Free Image Hosting at www.ImageShack.us
HBS Green dialog-Sljeme

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Sisak 2

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ivanec-Akcija Kamenolomi

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Darujmo krv

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Udruga oboljelih od karcinoma Sisak

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Novi Vinodolski

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Topusko zeleni okrugli stol

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Maksimir press

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Zvona Zagore u akciji

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Lećevica

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Od Šolte za Split

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Bedenica

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Okrugli stol o pronstituciji 2

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Hrvatska Kostajnica

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Dubrava nova ekipa

Free Image Hosting at www.ImageShack.usZagreb Pride

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Okrugli stol o pronstituciji


Dan planeta OŠ A. Cesarca

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Podjela sadnica

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Muzej policije

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Cvijetni Trg

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Sisak

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Karlovac

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Zagreb-Sigečica

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ferenščica-vraćanje parka

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Fešta nakon sadnje

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
DJ sa Jelačić Bana


Matija Gubec-Markov Trg


ZELENA LISTA - Zeleni za Zagreb by Darko Stošić

31.08.2007., petak

Ankete

Analiza Pulsove ankete kao i drugih u tom biznisu pune medije stoga prenosim članak Jutarnjeg sa mojim komentarom u istom.
P.S.Anketa na mom blogu je iz manjeg uzorka ali govori nešta drugo...Ha,ha, i to je javno mijenje...
ZAGREB - SDP se pod vodstvom Zorana Milanovića ustabilio na vrhu ljestvice popularnosti - četvrti mjesec zaredom u anketi koju za HTV provodi Puls SDP je najjača stranka.

U najnovijem istraživanju Pulsa za kolovoz, SDP je, nepuna tri mjeseca prije izbora, u prednosti pred HDZ-om za pet posto. O SDP-ovoj trenutnoj premoći još više govori podatak da bi lista socijaldemokrata, prema Pulsovu istraživanju, bila prva u osam izbornih jedinica, dok bi HDZ poveo svega u dvije.

SDP je tako uspio uzdrmati vladajuću stranku i preuzeti vodeću poziciju i u nekim dojučerašnjim utvrdama HDZ-a poput osječke izborne jedinice u kojoj je HDZ glasova stajao razlaz s Glavašem, te karlovačke izborne jedinice.

SDP je preuzeo vodstvo i u južnodalmatinskoj izbornoj jedinici koju predvodi Ivo Sanader. SDP koji u toj jedinici vodi Željka Antunović, prema Pulsovu istraživanju, osvaja šest mandata, a HDZ mandat manje.

Kao prva lista u većini izbornih jedinica SDP bi tako “zaradio” još poneki mandat i u preračunu glasova u mandate D’Hondtovom metodom pa bi, da su izbori provedeni zadnjih dana kolovoza, SDP osvojio 56 mandata u Saboru a HDZ 42.

Na trećem mjestu je koalicija HSS-HSLS koja osvaja 9 posto glasova, dok po osam posto dobivaju HSU i HSP. Već drugi mjesec rejting HNS-a je svega 5 posto, dakle na samoj granici izbornog praga.
SDP dobiva izbore ni kriv ni dužan. Jutros gledam vijesti iz gospodarstva, i mislim si nezaposlenost je na oko 14%, prošle godine u srpnju je bilo više od 15, a godinu prije više od 16, industrijska proizvodnja raste 9% turistička sezona nikad bolja, deficit proračuna nikad manji, javni dug pao sa 49% bdp-a na 44% bdp-a, provjerim malo bolje kad ono po terminologiji svjetske banke. i mislim si mora da je nošto dobro napravljeno u ovoj državi u zadnje vrijeme... a kad tamo... najbolje kotira stranka iza koje doslovce ne stoji niti jedan broj osim negativnoga, koja je u 4 godine bivanja u oporbi samo javnost zabavljala satovima, vozačima, rehabilitacijom vojske ndh... ma neka HDZ izgubi izbore, mogli su bolje i biti bolji od SDP-a nije opravdanje, samo mi nije jasno kako nitko nije primjetio vrijedne Ružu Tomašić, Tončija Tadića, pa ako Hoćete Čačića i Čehoka, Kajina, nego stranka koja doslovno ništa osim što je promjenila predsjednika nije učinila. Jedini koji nešto tu vrijedi je naš gradonačelnik, kojega, baš kao i HDZ stalno za nešto prozivaju, to je zato što čovjek radi, a tko radi taj i griješi.

bosankaxxy | Senzen | 31.8.2007 09:18:03
To je OK - odlući kome vjeruješ da će to ispuniti, a na slijedećim izborima kazniti zbog neispinjavanja tvojih očekivanja. I na tak naćin odlućuješ o njihovom djelovanju, a birati zato kaj se neko proglašava domoljubom i nudi na tom principu "novu Hrvatsku" (neovisnu o EU, svijetu,...(nebuloze i unaprijed znamo da su to muljaže i laži - prolazi . Đapić, Glavaš - sad kad su probali vlast vide da nisu bogovi i ono kaj su nudili su samo vjetrenjače) Ispričavam se onima koji njima vjeruju, ali oni bi isto tako trebali shvatiti, da te zablude o "radim što zamislim" bez utjecaja "okoline" u kojoj živiš (mislim na svijet) je iluzija i tisuću puta dokazana - pa i sa socijalizmom.

izbore treba masovno bojkotirati! | adrijana | 31.8.2007 09:12:49
Masovno!!Tako da prisilimo medije da daju prostor nekim drugim opcijama!Jer ne vrijede niti SDP,niti HDZ,niti HSS(+ prirepak HSLSa)! Bljak!!Hrvatska treba potpuno nove ljude!!

ankete | darkostosic | 31.8.2007 09:05:49
I ja imam iskustva sa Pulsom.Moj odabir je bila Zelena Lista koje eto nigdje nema kao i ostalih registriranih stranaka...Ankete definitivno naručuju "velike" stranke pa ostalih stotinjak nema nigdje osim u registru političkih stranaka.Zelena Lista eto već tri godine vrijedno radi ima svoje vijećnike u lokalnim upravama, uživa potporu Evropskih srodnih stranaka, svojim programskim načelima razlikuje se od postojeće velike ponude ali eto nema je nigdje u anketama.Nezavisno ispitivanje javnosti bi svakako trebalo biti nezavisno a ne da stalno nameče (navija) iste.Kao što se istraživanja rade na uzorku od slučajno odabranih građana i stranke koje su nabrojene u anketi mogle bi svaki puta biti odabrane na isti način iz registra političkih stranaka HR.Stoga predlažem agencijama da svaki tjedan odaberu ždrijebom 15 stranaka iz registra, pa kad iscrpe sve stranke registrirane u Hrvatskoj da krenu u drugi krug sa pobjednicima (recimo prvih pet) kako bi uoči izbora imali realne rezultate koji nikome ne štete ali i nerazumno ne potižu rejting platišama. Darko zeleni

Amremic | Senzen | 31.8.2007 08:57:04
Komentar ti ja pravi. Ak su spomenuli prvo SDP onda znaći da budu svi glasali za SDP i da nitko nezna za druge stranke. Nažalost to se zove podmetanje i uskogrudnost

programi, | bosankaxxy | 31.8.2007 08:46:07
sve stranke u Hrvatskoj imaju dobre i kvalitetne programe,samo još kad bi imali dobre i kvalitetne ljude koji bi provodili te programe ili bar 50% od tih programa.

Nazvali su me iz Pulsa ! | Amremic | 31.8.2007 08:28:23
Pitali za koga ću glasovati. Pitao sam koje stranke imaju na popisu. Prvo su pročitali SDP, zatim ostale. Pitao sam ih gdje im je na popisu "Jedino Hrvatska". Rekli su da je nema, da se za nju može glasdovati samo pod "ostale".

čvor2.76 | Senzen | 31.8.2007 08:20:40
Ne bih o kojoj ulici ali interesantno bi bilo kad bi se komentiralo o programima, pa makar se i kritiziralo - ali o programima i najveći problem je kaj se ne govorio o programima već o domoljubnosti i tko je veći domoljub a nema većeg domoljuna koji gradi Hrvatsku i osigurava budučnost novim naraštajima.A ovo je samo samoreklamiranje i mućenje ( mutež) i laž.

| čvor2.76 | 31.8.2007 08:00:17
Dobro je franjo rekao "stoka sitnih zuba", jer dođe Sanader i obeća penzićima po 100-200kn i eto njih, obeća trudnicama punu plaču i eto i trudnica ili otvori koju cesticu, a Mile ode u kozari bok i obeća vodu i kanalizaciju, asfaltira koju ulicu i eto ti glasova. Ma tko još glasa za programe stranaka. Kampanja se ne vodi sa vlastitim programima nego isključivo "nemojte za njih oni su loši"

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vijest dana...

Kako prenosi Večernji užasna stvar se desila našem gradonačelniku...Evo teksta:

Regije Zagreb

31.08.2007 00:43

AMATER Jučer u 8 sati policiji prijavljena provala u Bužanovoj ulici
Provalnik Bandiću nije uspio ukrasti golf

Gradonačelnik Milan Bandić zamalo je ostao bez automobila – golfa TDI! Iz garaže zgrade na uglu Bužanove i Rusanove ulice, gdje Bandić stanuje, pokušao ga je ukrasti nepoznati lopov. U policiji su nam rekli da je “prikladnim alatom provalnik razbio vjetrobran i ušao u automobil”.
Po tragovima se učini da je gradonačelnikov golf pokušao pokrenuti, ali mu to nije uspjelo.

– Tragamo za počiniteljem – rekli su nam kratko u zagrebačkoj policiji. Vrijeme pokušaja krađe još nije točnije navedeno od onoga da je auto ukraden od 29. kolovoza u 9 sati do 30. kolovoza u 8 sati.

Nedjelo je policiji prijavio neimenovani građanin. Kad smo Bandića upitali o provali, preporučio je samo da pogledamo u policijski zapisnik. (ipš)

Ma dali je moguće da je došao svoj svome?

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.08.2007., četvrtak

Ferenščica- nema više nogometa...

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Tjekom dana i zadnji dio livade u devastiranom parku raskopan je po sredini.Ovaj dio je na svojoj sočnoj travi koristio generacijama za odigravanje malonogometnih susreta.Sječam se nekih mališana iz osamdesetih koji su ovdje sa roditeljima po prvi puta šutnuli loptu a sada imaju svoju djecu koja na žalost to više nemogu činiti.
Pitam se samo što će to Zrinjavac ovdje izgraditi? Dali je to staza, bočalište, pista za modne revije ili ...? Naime , još uvijek službeni projekt ili ti nacrt izgleda parka nismo vidjeli. Zelena Lista ima viječnika u četvrti Pešća-Žitnjak koji je odrastao uz taj park a bio je i vođa inicijative za očuvanja istog, no kao viječnik, ne može do dana današnjeg doći do projekta milion i kusur kuna vrijednog projekta.

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.08.2007., utorak

Ogulin pozelenio

Free Image Hosting at www.ImageShack.us" 23.08. u Ogulinu osnovana je podružnica Zelene Liste.Mlada ekipa izabrala je Andreja Brozovića ,mladog učitelja iz osnovne škole, za predsjednika . Stoga mi je veliko zadovoljstvo poželjeti im uspjeh u radu....Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.08.2007., ponedjeljak

Galjufova...

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Srijeda, 29. kolovoza 2007.

Ovaj utorak zajedno sa predstavnicima devastirane Galjufove ulice u kojoj je Milan bez dozvole razorio još jedan dio grada, na očitovanju oko radova u poglavarstvu bili su i predstavnici Zelene Liste koji od početka pokušavaju pomoći...
--------------------------------------------------------------------------------
Evo teksta iz Vijesnika;



Galjufova svakako postaje dvosmjerna ulica
Desetero stanara Galjufove se, uz potporu Zelene liste, u utorak, u Poglavarstvu, očitovalo o budućem izgledu svoje ulice. Oni su zahtjevali da ulica ostane slijepa, da se poštuje žalbeni rok od 15 dana i mirovanje radova u tom razdoblju, a uputili su i kritiku gradskoj vlasti zbog neplanskog trošenja proračuna na nelegalno probijanje ulice bez lokacijske i građevinske dozvole. No, sastanak nije urodio plodom. Probijanje Galjufove na Vlašku će se nastaviti čim stignu lokacijska i građevinska dozvola. Vlasta Toth, predstavnica Zelene liste, prisustvovala je sastanku u Poglavarstvu, na kojem je utvrđeno da će lokacijska dozvola biti izdana 3., a građevinska 20. rujna. Predstavnici gradske vlasti izjavili su da probijanje ulice uopće nije upitno te se pozivaju na GUP iz 2003. prema kojemu je Galjufova ulica predviđena kao dvosmjerna, iako se GUP od tada mijenjao tri puta, dodala je Toth.
Stanari će na nastavak radova odgovoriti novim žalbama. Mirna Lipovac, stanarka Galjufove, rekla je da je ipak utvrđena bespravna gradnja, vrijeme će pokazati koliko je buduće raskrižje nepregledno i opasno, a tada ćemo »samo moći svjedočiti nemilim događanjima«, napomenula je Lipovac. Stanari su iznenađeni i novom procedurom očitovanja (morali su predočiti vlasnički list ili kupoprodajni ugovor, a dosad je bila dovoljna osobna karta) smatraju to još jednim zanemarivanjem njihova prava glasa.
Jasmina Kekić

- 06:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.08.2007., nedjelja

Slike govore same

Nastavno na jučerašnji tekst oko parka i izjava o radovima i zemlji eto foto dokumentacije.
Važno za poantu priće je da su drugovi u fakturi odrapili 120 i nešto tisuća kuma za skidanje 20 cm sloja zemlje i trave koje nije učinjeno, kao što se vidi iz slika, već su nasuli savršenu zemlju, što se također vidi, za otprilike istu cifru.Dakle ovo dovoženje i razgrtanje košta nas građane cca. 250.000 kuna (slovima : dvijestopedesettisućakuna)! Pozdrav Holdingu,pozdrav Zrinjevcu.Milane mi te volimo!
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.08.2007., subota

VJESNIK
HRVATSKI POLITIČKI DNEVNIK

Petak,
17. kolovoza 2007.


Prava zemlja ili obično grumenje?
Zrinjevac će park na Ferenčici urediti za milijun kuna, dok Zeleni smatraju da se to može učiniti za 150 tisuća
Uređivanje parka između Ivekovićeve i Ivanićgradske ulice posvađalo je Stranku zelenih i tvrtku »Zrinjevac«, zaduženu za radove. Cijena od milijun kuna podigla je mnogo prašine pa se postavlja pitanje je li to previše novca za uređenje jednog parka.
Park je devastiran 2003. u pokušaju gradnje stambeno-poslovne zgrade na livadi, zaustavljene odlučnom akcijom stanovnika Ferenčice. Jame je tada zatrpana, zemlja poravnata, a trava pokošena. Kvart je dobio vrijedan zeleni prostor, idealan za novi park. Za njegovo uređenje izdvojen je novac iz malih komunalnih akcija.
»Na rubnim dijelovima parka trebalo je zamijeniti stare klupe i dodati sprave za dječju igru. Jeftinom i jednostavnom intervencijom mjesto je moglo biti obnovljeno i ostala bi zelena livada s hladovinom po cijelom obodu«, istakli su Zeleni.
Međutim, gradska četvrt je pravna osoba i svom radu ovisi o Službi za mjesnu samoupravu pri Poglavarstvu, od kojega je zatražena procjena troškova za najnužnije uređenje parka. Služba za mjesnu samoupravu obratila se Holdingu, a on svojoj tvrtki Zrinjevac. U Zrinjevcu to smatraju normalnim rješenjem, ali Zeleni nisu zadovoljni. »Smatram da Zagreb zaslužuje kvalitetne parkove, koje bi trebala obavljati neka univerzalna tvrtka«, rekao je Igor Toljan, direktor podružnice Zrinjevac koji se za milijun kuna obvezao ukloniti zemlju sa svih pet tisuća četvornih metara površine parka u dubini 20 centimetara, a zatim nanijeti zdravu zemlju, iščupati stabla i živicu, zasaditi novo raslinje. Isto tako, betonirati prostor za dječje igralište i postaviti antitraumatsku gumenu podlogu, postaviti nove klupe, sprave za igranje, koševe za smeće i dva stola za stolni tenis. Zrinjevac se također obvezao na održavanje.
»Park izgleda strašno! Ta zdrava zemlja, o kojoj se priča, obično grumenje, dovezeno s nekog gradilišta. Hladovine nema nigdje, a preskupe klupe postavljene su na sredinu parka. Sva očekivanja mogla su se ispuniti i za 150 tisuća kuna, a ostalih 900 tisuća moglo je dobro doći četvrti Peščenica«, nezadovoljan je Darko Stošić, član glavnog odbora Stranke zelenih.
Toljan odgovara da je zemlja dovezena s deponija Zrinjevca, prošla je fizikalnu i kemijsku analizu te pokazuje dobre osobine. Uređenje parka još nije dovršeno, za jesen je predviđena sadnja i izvedba travnjaka.
Sanja Torbica
VJESNIK d.d.


HRVATSKI POLITIČKI DNEVNIK • 10 000 Zagreb, Slavonska avenija 4 • CENTRALA: telefoni 61 66 666 i 36 41 111 • UREDNIŠTVO: 61 61 680 i 61 61 682, telefaks 61 61 650 i 61 61 602

Pišite na: vjesnik@vjesnik.hr • robot • marketing@vjesnik.hr • pretplata@vjesnik.hr
Pokude, pohvale, sugestije i upite tehničke prirode šaljite na webmaster@vjesnik.hr

© Vjesnik d.d. - All Rights Reserved.

Hvala Vjesniku

- 19:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moj heroj


- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.08.2007., utorak

NI STO DANA...

thumbupOd 16-og idem sa blogom dalje, toliko toga se desilo - no opet sam on line, konačno....
Pozivam sve Zagrepčane na javnu raspravu o GUP-u, sačuvajmo svoj grad...
Pratite web Zelenih za Zagreb i Zelene Liste, a za dan dva raspalit ću svoja viđenja o svemu i svačemu....
Darko zeleni

- 21:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ANKETE





Treba li smijeniti Bandića ?
Da
Ne
  
Free polls from Pollhost.com



Koliko bi stranke trebale imati članova?
Potpuno je nebitno.
Minimalno 10.
Minimalno 100
Minimalno 300
Barem 1000
Najmanje 5000
10 000 i više
Jednog predsjednika i jednog tajnika
Ovisi dali je regionalna,lokalna ili nacionalna.
Nisu bitni članovi već program i načela
  
Free polls from Pollhost.com


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kako riješiti Sisak ?
Zatvoriti INA rafineriju
Razriješiti ministrricu Zaštite okoliša
Blokirati pristupe rafineriji do ugradnje filtera i uređaja za odsumporavanje
Svako onečišćenje naplatiti u korist građana sa milion kuna
Promjeniti vlast na izborima
Prestati koristiti fosilna goriva
Organizirati masovni prosvjed u Zagrebu sa zahtjevom za hitno riješenje
Poništiti privatzaciju zbog neispunjenja obveza
Prodati Rolex-e i kupiti filtere
Reinvestirati dobit u modernizaciju
Prekinuti proizvodnju na tri tjedna nakon svakog prekoračenja u kakvoči zraka
  
Free polls from Pollhost.com