zeleni_mozak

četvrtak, 10.04.2008.

Moja će cura biti kadet(kinja)

Ova prerada Antonijine i moje interne fore reakcija je na propagandu MORH-a (Ministarstva obrane Republike Hrvatske) o pristupanju hrvatskoj vojsci.
Besplatne knjige! Besplatan smještaj! Besplatna hrana!
I, najbolje od svega....
... najbolje od svega....
OSIGURANO RADNO MJESTO U STRUCI!

Ne, čekaj. Fulah (divno si upotrijebila aorist, Marta. Hvala. Trudim se.). Najbolje od svega je što dobiješ džeparac od 12.000 kuna godišnje tako da curi (dečku?) možeš kupiti cvijeće.
I da! Budući da su si sad Ivo i George BFF, referenduma o NATO-u neće biti tako da će svi kadeti (kadetkinje?) biti dio jedne velike proameričke obitelji koja će nam slati sinove (kćeri?) u tuđe ratove.
To ipak nije sve. Ne samo da se to kapitalističko novačenje odvija putem reklama na nacionalnoj televiziji, nego se prakticira i u školama. Svaki dan gledam u taj plakat i ne znam bih li se smijala ili plakala. Imam još jedan problem s tim plakatom. Piše ''Postani kadet hrvatske vojske''. Ako već u hrvatskom jeziku imamo 3 roda, zašto ih ne koristimo? Ili mislite da cura-djevojka-žena ne može biti vojnikinja? Da vas sad čujem, šovinisti političarski. Recite mi muški rod imenice ''prostitutka'' a da nije ''muška kurva''. In your face!

Budući da Vlada Ive Sanadera (ne znam kako da je drugačije nazovem jer Ivo Sanader iskače iz pašteta i ostavlja cijeli HDZ u sjeni svoje velike glave) ne ostavlja građanima izbor o ulasku u NATO, mi- Hrvatska, samo čekamo da odluka postane konačna.
Jer netko će nas jednom napasti, pa moramo imati pripadajuću obranu, vojsku, avione, letjelice, podmornice, kadete, oružje. Tako da možemo pobiti one mirovne aktiviste koji sigurno skrivaju mitraljez iza zastave GIVE PEACE A CHANCE. Hahahaha!!! Mene nisu zavarali! Ah, ne! Bombe na sunce, vi teroristi!

Zajedno smo jači! Od Mlečana preko Turaka, Srba i Tita do velike američke zajednice!
SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE SU NAŠI PRIJATELJI. PRIGRLIMO IH ONAKO KAKO MI ZNAMO.
Kad će to staviti na naše škole umjesto onih tričarija o Danu planeta Zemlje ili religijama svijeta ili glupostima o ravnopravnosti spolova?

HAJDE! AMERIČKE ZASTAVICE NA SUNCE! ZNAM DA IH IMATE!

Bijesna sam.
Ne možeš biti bijesna, dušo! Nisi punoljetna.
Ah, da.

Sljedeći put nastavljam s queerom. A sad odoh u Njemačku. Auf Wiedersehen!

MORH-Kadeti, naslovna

Ne znam zašto u MORH-u ne znaju pisati pasivne oblike glagola kojima je u osnovi -ije.

- 20:16 - Komentari (9) - Isprintaj - #