< travanj, 2007  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Travanj 2007 (9)
Veljača 2007 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Opis bloga

O meni, super grupama i pjevačima.

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

ponedjeljak, 16.04.2007.

Biografija i Privatni život Mikea Dirnta

-puno ime: Michael Ryan Pritchard
-podrijetlo: Rodeo, California(USA)
-vrsta glazbe: punk pop, alternativni rock, punk rock
-boja očiju: plava
-prirodna boja kose: smeđa
-bračni status: Mike se oženio 2004., ali ga je žena ostavila zato što je ''provodio previše vremena u studiju''. Mike sada ima novu curu.
-djeca: Estelle Desiree(Stella), rođena u travnju 1997. (sa bivšom ženom Anastasiom)
-obitelj: Mike je bio posvojen. Njegovi posvojitelji su se rastali kada je imao 7 godina i oboje su se ponovno vjenčali. Mike ima jednu polusestru, Mylu.
-instrumenti: bas gitara, gitara, bubnjevi i palica za baseball-LOL
-drugi bendovi: Mike još uvijek svira s bendom The Frustrators. Prije je svirao još s Screeching Weasel, Crummy Musicians i Squirtgun

BIOGRAFIJA

Mikeova majka je bila ovisnica o heroinu i nedugo nakon što se rodio, dala ga je posvojiti. Posvojili su ga Indijanaka i bijeli otac. Mike ima jednu polusestru, Mylu koja je napustila kuću kad je imala 13 godina. Nedugo nakon njegovog šestog rođendana, njegovi posvojitelji su se rastali i ostavili ga razapetog između njegovog oca, bogatog kompjuterskog programera i siromašne majke koja se bori za svaki dolar. "I grew up with my mom hating the white man and loving me," rekao je. Njegova mama se kasnije ponovno udala." When I was in fourth or fifth grade, my mom stayed out all night, came home the next day with a guy, and then he moved in. I'd never meet the guy, and suddenly he's my stepdad." Kada su ga pitali da kaže nešto o maminom mužu, rekao je:" We didn't get along for years. Later on, my mom moved away and my stepdad and I got real close. He instilled a lot in me. The one thing my family did give me is blue-collar morals. But he died when I was 17." Mike je napustio kuću kad je imao 15 godina i živio je u svom kamionu, ali je iznajmio jednu sobu u Billie-jevoj kući i kasnije je živio u ilegalnoj punk zgradi. Završio je srednju školu (Pinole Valley High) 1990. i nakon njegove mature je Green Day otišao na njihovu prvu turneju. Mike skoro nije završio školu jer je izostajao iz škole zbog posla(radio je kao kuhar), a njegova mama nije htjela opravdati izostanke. Dva neopravdana izostanka su ga koštala ocjenu pa je na kraju školovanja imao loše ocjene, umjesto ocjena za koje se trudio. "I took my mom aside and I said to her, 'This is how it is. You have so much crap going on in your life, so if once every semester you ask me if I've done my homework and jump all over my case. That's not right. I haven't failed yet, have I? And I'm going to graduate if you stay off my back. The one time in your life you choose to have morals, and it's going to mess me up. Don't play mom once a year. It doesn't cut it. ''

Mike je upoznao Billie-a 1982 u kantini osnovne škole u Rodeu, nekoliko mjeseca prije nego što je umro Billie-jev otac. Osnovao je Sweet Children s Armstrongom i Alom Sobranteom (John Kiffmeyer), i kasnije Green Day 1988. Nekoliko godina prije se Mike preselio kod Billie-ja jer su mu mama i polusestra odselile iz Rodea. Mike nije htio napustiti svojeg najboljeg prijatelja i ljubav za glazbom.

PRIVATNI ŽIVOT

Mike se oženio svojom višegodišnjom curom Anastasiom 1996. i u travnju 1997. su dobili kćer, Estelle-Desiree(ona ga zove "Hero"). Sada su rastavljeni, ali su i dalje dobri prijatelji.
Mike se ponovno o¸enio 2004. i žena ga je ostavila jer je previše vremena provodio u studiju snimajući American Idiot. Sada ima curu(Brittney Cade) i pričaju da su zaručeni, ali to nije dokazano.

ZANIMLJIVI PODATCI

-Mike je djelomični vlasnik restorana Rudy's Can't Fail koji je dobio ime po pjesmi grupe The Clash(s albuma London Calling). Restoran se nalazi u Emeryvilleu, California. Emeryvillie je između Berkeleya i Oaklanda.
-Prvi džoint je pušio s maminim prijateljem.
-Napisao je melodiju za bas gitaru kada je bio pod utjecajem droge i zaboravio ju sljedeći dan.
-Vjeruje da će psi jednog dana preuzeti svijet.(dookie cover).
-Mike je sam sebe slikao za naslovnicu Nimroda.
-Mike je rođen sa srčanom manom i nekada ima napadaje panike.
-Prema ostalim članovima benda, Mike je dobar kuhar.
-Mike je jedini član Green Day-a koji je završio srednju, Tré i Billie su napustili srednju prije nego što su ju završili.
-Nastup Green Day-a u Woodstocku 1994. je bio za pamćenje: izbila je borba blatom između benda i publike; puno fanova prekrivenih blatom je bilo na pozornici pa su Mikea zamijenili za fana u zasjedi zaštitari su ga napali i izbili mu nekoliko zubi dok su ga pokušavali istjerati s pozornice.
-Mike i Billie Joe oboje nose majice na kojima piše "Chuck" na dva spota, Mike u Basketcase i Billie Joe u Redundant.
- Mike je završio fakultetske tečajeve nekoliko godina nakon srednje.
- Mike voli krafne i hotelsku kavu, i Starbucks kavu također, možda samo kavu općenito.
- Mike voli imati male paketiće krafna na turneji.
- Mike se prerušio u vampira ili, kako on kaže, u "Grofa Mikeulu", za Noć vještica 2004.

- 19:37 - Komentari (1) - Isprintaj - #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.