Trogirani...
11.05.2012., petak
Čupavci
Priprema 1> Maslac istopiti i pjenasto umutiti sa šećerom, žumanjcima, mlijekom. U to dodati brašno predhodno izmješano sa pecilnim praškom.Potom dodati snijeg od bjelanjaka. Istresti na podmazani pleh i peći . Hladno izvaditi i lijepo izrezati na šnite. 2 U teču staviti sve sastojke za preliv i prokuhati. Ohladiti. 3 U preliv umakati šnitu po šnitu. Umoćene šnitu izvaditi i OSTAVITI na zraku da upije čokoladu. 4 Na kraju svaku šnitu uvaljati u kokos. Posluživanje: Po onoj “da svaki cigo svoga konja hvali “tako i ja . Dugi niz godina pravila sam čupavce na drugi način .Kada sam prvi puta jela čupavce moje ujne, a ona je stara učiteljica u Slavoniji, odrekla sam se ranijeg recepta i od tada pravim samo ove. Biskvit prozračan , ne davi dugo ostaju svježe ,vlažne , kokos bijel a ne umrljan od čokolade. Sastojci -Biskvit -5dkgmaslaca -20dkgšećera -2žumanjka -2 dclmlijeka -30 dkg brašna -1 pecilni praša -2 snijeg bjelanjka -preljev -2 dclmlijeka -25dkgšećera -7dkgmaslaca -4 štanglečokolade -1žlica kakaa -1 vrečica kokosa |