srijeda, 18.04.2007.

DirectX 10 grafičke iz Nvidije



Loše vijesti za ATI, koji još nema niti jednu karticu koja podržava Directx10 u svom repertoaru. Nvidia je izdala nekoliko novih modela GeForce 8xxx grafičkih kartica cijenom prilagođenih većem broju kupaca.




Kupnja DirectX 10 kompatibilne grafičke kartice dosad je značila izdvajanje iznimno velike svoje novaca. Imajući na umu da još nema igara zasnovanih na novom DirectX 10 API-ju te da je novi API podržan jedino u novim i skupim Windowsima, Visti, to se baš i nije činilo kao pametna investicija. Te iste grafičke kartice zbog svojeg naprednog dizajna pružaju izvrsne performanse na trenutnoj generaciji računalnih igara, pa je ipak svaki entuzijast u lovu na dodatne fps-ove ipak sanjao o GeForce 8800 grafičkim karticama.

Nvidia je sada proširila svoju DirectX 10 ponudu uvođenje GeForce 8500 GT, 8600 GT i 8600 GTS grafičkih kartica. Cijene im variraju od 90 do 230 američkih dolara, sukladno cijeni regulirane su i performanse kartica. Zajednička im je podrška za novi API te Pure Video HD tehnologija koja ubrzava reprodukciju video materijala nove generacije kakav će biti izdavan na Blu-ray i HD DVD medijima.

Nove kartice zasnovane su na novom čipu, varijanti super jakog G80 kakav nalazimo u seriji 8800. Novi čip se zove G84 i snagu kartica regulira broje stream procesora. Na karticama 8800 nalazi se 128 stream procesora, kartice 8600 ih imaju 32, a 8500 16. Razlika u performansama između 8600 GT i GTS modela je u taktu GPU-a, jači GTS radi na 675 Mhz, a slabiji GT na 450 Mhz. Sve kartice dolaze sa 256 MB memorije, ali se očekuje kasnija pojava i modela sa 512 MB.

Nvidijin konkurent ATI još uvijek nije dovršio svoj DirectX 10 grafički čip.




www.nvidia.com


t-com

- 12:12 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Opis bloga


PcTrikovi

WMD Web Hosting

Besplatne Online Igre

Windows Forum

RSS Novosti

FORUM

Jutarnji List Današnje izdanje Sportske Novosti Današnje izdanje Slobodna Dalmacija Današnje izdanje






   



Učenje od malih nogu zato smo tu da zajedno saznamo i naučimo sve šta nas zanima
Današnji svijet je nemoguće zamisliti bez računala. Računala se nalaze svuda oko nas i uvelike olakšavaju naš posao, a da bi se počeli s njima koristiti potrebno je poznavati neke osnovne stvari o njima.Ovdje čemo Vam pomoći pružiti sve šta dosada niste znali o skrivenim opcijama XP ,ali im nadolazečoj Visti!Naravno biti će tu još mnogo zanimljivih stvari!!!!
Plavi ekran samo za entuzijaste kao šta smo mi post by Alen(Saint)
I naravno ako želite pitajte ako možemo pomoći tu smo ako ne prosljediti čemo Vaš upit drugima!!!No neki od postova su posuđeni od drugih forumaša i kolega tako da svi možemo sami sebi pomoći!!!!


WMD Web Hosting

Free Guestbook
Knjiga gostiju

pctrikovi@hotmail.com
Pošalji mi Mail

ARHIVA


Eto mene