srijeda, 11.04.2007.

FreeRAM XP Pro



U moru ili bolje , nazovimo to, u oceanu programa, što korisnih, što beskorisnih, vi ste baš odabrali program koji zadovoljava vaše potrebe. Naizgled, većina programa koje ste odabrali rade savršeno. No, jeste li ste se ikada zapitali što ti programi zapravo rade u pozadini vašeg sustava !?

Ako mislite da sve je sve savršeno, vjerojatno se varate.

Većina ljudi koji su u napisali aplikaciju tipa “Hello World” se drži za programere neviđenih razmjera. No, vode li ti “programeri” računa o tome kako će vaš sustav raditi nakon zatvaranja njihovog programa? Naravno da ne!

Tu nam u pomoć uskače program pod nazivom FreeRAM XP Pro. Na prvi pogled, program ne izgleda kao nešto što će nam riješiti probleme s radnom memorijom, koju su nam tzv. programeri “ukrali” pokretanjem njihove aplikacije, no vjerujte nakon detaljnog testiranja, uvjerio sam se da je navedeni program najjači u svojoj konkurenciji.

Ne krasi ga divno sučelje, koje me podsjeća na već stari Windows 95 ili čak Windows 3.1, ali sama duša programa će nam pokazati nešto sasvim drugo.

Test
FreeRAM XP Pro, kako sam već naveo, vjerojatno je (po mom skromnom mišljenju) najbolji program za oslobađanje radne memorije Vašeg sustava.

Program sam testirao na računalu, nazovimo optimalnih performasi, 512 MB RAM-a, 3.2 GHz P4 procesor.


Prije testiranja sam pokrenuo podosta aplikacija, Microsoft Word 2007, Paint Shop Pro 10, Opera 9.10, Windows Live Mail Desktop, itd.., plus 30-ak uključenih radnih servisa. Znači, pokušao sam što je više moguće opteretiti radnu memoriju prije testiranja.

Slika prikazuje stanje RAM-a prije pokušaja oslobađanja memorije s ovim programom.




Od 512 MB-a sam imao 247 MB slobodne memorije, ostalo je “uhvatio” system.

Klikom na gumb “Go” sam se kao prvo jako iznenadio u brzini procesa pokušaja oslobađanja memorije. Nevjerojatno brzo, samo dvije sekunde su mu bile potrebne za kompletan proces. No, iznenađenju ni tu nije bio kraj: Pogledajte rezultat na slijedećoj slici. Dobili smo 61 MB više.




Rezultat se možda i ne čini perfektan, ali uzmimo u obzir da smo imali otvorene navedene aplikacije, koje su nam “ukrale” dosta memorije.

Sigurno će se mnogi od vas sada zapitati: “Što se događa s otvorenim aplikacijama? Je li je program njima oduzeo RAM”? NE!

Otvorene aplikacije su i dalje besprijekorno radile, bez trzanja i čekanja nekih operacija.

Opis
--------------------------------------------------------------------------------

FreeRAM XP Pro uključuje automatski monitoring i optimizaciju memorije, detaljna tray podrška, vrlo brza operacija oslobađanja memorije s uključenom stop opcijom. Jednostavan, a čak i atraktivan GUI. Informacije u realnom vremenu, koje uključuju izvještaje i dijagnostičke alate. Inteligentna mogućnost prikaza postotka slobodne i zauzete memorije, kako u samom programu tako i u sistemskom trayu. Optimizira i defragmentira memoriju bez usporavanja systema. FreeRAM XP Pro posjeduje takozvanu “Global Memory Compression” tehnologiju, koja u trenutku oslobadja memoriju za razliku od drugih programa ove namjene. FreeRAM XP Pro je dizajniran tako da svim korisnicima, bilo da su početnici ili eksperti omogući jednostavnu uporabu.
link

Dodao: Franjo Boras




- 19:12 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Opis bloga


PcTrikovi

WMD Web Hosting

Besplatne Online Igre

Windows Forum

RSS Novosti

FORUM

Jutarnji List Današnje izdanje Sportske Novosti Današnje izdanje Slobodna Dalmacija Današnje izdanje






   



Učenje od malih nogu zato smo tu da zajedno saznamo i naučimo sve šta nas zanima
Današnji svijet je nemoguće zamisliti bez računala. Računala se nalaze svuda oko nas i uvelike olakšavaju naš posao, a da bi se počeli s njima koristiti potrebno je poznavati neke osnovne stvari o njima.Ovdje čemo Vam pomoći pružiti sve šta dosada niste znali o skrivenim opcijama XP ,ali im nadolazečoj Visti!Naravno biti će tu još mnogo zanimljivih stvari!!!!
Plavi ekran samo za entuzijaste kao šta smo mi post by Alen(Saint)
I naravno ako želite pitajte ako možemo pomoći tu smo ako ne prosljediti čemo Vaš upit drugima!!!No neki od postova su posuđeni od drugih forumaša i kolega tako da svi možemo sami sebi pomoći!!!!


WMD Web Hosting

Free Guestbook
Knjiga gostiju

pctrikovi@hotmail.com
Pošalji mi Mail

ARHIVA


Eto mene