Zdravlje i lepota

08.11.2010., ponedjeljak

Depilacija - metode i tehnike

Protiv dlaka nije lako. Neko ima više dlaka, neko manje, ali uglavnom ih proklinjemo, pogotovu kad su žene u pitanju. Osim kada je u pitanju glava, pripadnice lepseg pola ih ne podnose ni na jednom drugom mestu. Radi toga, depilacija je danas obaveza, a kako cemo je raditi odlucujemo mi.

Cilj ovog clanka je pojasnjenje najcescih vidova depilacije, ukljucujuci njihove prednosti i mane.

Brijanje
Prednost kod ove metode je jer je lagano. Pena ili gel prilikom brijanja su obavezni. Pazuh ili noge su najpogodniji za brijanje. Potrdite se da zilet menjate na svakih 4-6 brijanja. Nedostatak brijanja je brzina rasta dlacica pa je potrebno postupak brijanja ponavljati na svaka 2-3 dana.

Cupanje pincetom
Ogromna prednost ove tehnike je vrlo sporo vreme rasta. Posle obavljene depilacije, cak 2-3 nedelje nije potrebno ponovo se depilirati. Pincetu najscesce koristimo za depilaciju lica i obrva, eventualno pazuha. Ono sto je problem je potrebno vreme kao i jacina bola, jer moramo cupati svaku dlaku pojedinacno.

Koriscenje voska
Prednost ove tehnike je što daje dugotrajnije rezultate. Ukoliko se depilirate pravilno, skoro i da se ne oseca bol. Nedostatak je prilicno komplikovana procedura kao i sto se mora cekati da dlake porastu bar pola centimetara.

Kreme za depilaciju
Ova metoda depilacije uklanja dlacice potkozno pa je potrebno vise od 7 dana kako bi ponovo izrasle. Jos jedna prednost je sto se krema moze koristiti na bilo kom delu vaseg tela. Pozeljno je da se posavetujete sa dermatologom jer su moguce alergijske reakcije. Takodje, sve kreme su jako neprijatnog mirisa.

Koriscenje elektricnog epilatora
Dobra stvar kod depilacije na ovaj nacin jeste velika brzina kao i efikasnost jer je proces potrebno ponavljati tek na svakih dvadesetak dana. Takodje je i ekonomican metod jer ulaganja u sledecih par godina nece biti. Ono sto je negativno kod elektricnog epilatora je jer dosta boli.

Depilacija elektrolizom
Prdnost depilacije elektrolizom je jer je prilicno efikasna i posle nekoliko poseta kozmetickom salonu dlake poptuno prestaju da rastu. Cena je naravno i najveca mana.

Laser
Prednost lasera sto daje trajne rezultate ali je, ponovo, cena i veliki problem.
- 16:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2010  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi