La vita con magia (e con calcio)!!

26.04.2006., srijeda


26.04.2006.
Ovaj tjedan su nam treninzi bili skroz pojačani. Svi su se više trudili i cijela ekipa je u savršenoj formi. Nisam sad dugo pisala jer imam dosta obaveza. Danas smo imali blok-sat Travarstva s Gryffindoryima. Radili smo u stakleniku broj tri. Kad sam došla tamo ugledala sam najružnije biljke koje sam ikada vidjela. Nisu zapravo toliko ni nalikovale na biljke, koliko na debele, crne puževe balavce divovskih proporcija. Uspravno su stršale iz tla, lagano se migoljeći, a bile su posute mnoštvom velikih, svjetlucavih oteklina ispunjenih nekakvom tekućinom. Nakon našeg prvotnog šoka profesorica Sprout je započela: Bubugomoljice. Treba ih istiskivati. Prikupit ćete gnoj... No, Maya ju je prekinula: Mi ćemo raditi što?!? Na što je Sproutova već malo iziritirano odgovorila: Istiskivati gnoj, gospođice Courage! Taj gnoj je iznimno dragocjen stoga ga nemojte uludo rasipat. Znači, gnoj ćete prikupiti u ove boce. Navucite rukavice od zmajske kože, jer nerazrijeđeni gnoj bubugomoljica može nezgodno djelovati na kožu.

Istiskivanje bubugomoljica je bila odurna, ali istovremeno i vrlo smirujuća aktivnost. Kada bi otekline prsnule, iz njih bi izletjele znatne količine guste, žućkastozelene tekućine čiji je snažni vonj podsjećao na benzin. Tekućinu smo po uputama profesorice Sprout hvatali u bočice, a do kraja sata smo skupili i par litara.

Nakon tog predavanja smo imali još sličnih dosadnih gluposti. Dan je prošao u skroz zamagljenom stanju za mene. Bilo je tako dosadno. Čak me ni Astrid nije mogla raspoložit. U društvenoj su navečer došli Loyd, Maya i Lara po Daisy, Lisu, Amy i mene da idemo na party, ali ja sam ostala u društvenoj. Poslije su svratile i Tara, pa Sara i Nora, ali ja sam ostala sjedit u društvenoj i pisat svoje zadaće.

Na kraju smo u društvenoj ostale samo Cho i ja. Bolje sma se upoznala s njom. Ja nju inače znam samo zato što igra metloboj. Skroz je OK cura. Saznala sam da ona hoda s Cedricom iz Hufflepuffa. Uopće to nisam znala. Čudno! Alis ad mi se spava, pa idem na spavanac...

P.S. Žao mi je kaj nisam pisala, ali u školi imam strašno puno obaveza. Trpaju nas sa zadaćama i moram sad navuč pet iz matematike i prirode i nekak se izborit za četvorku iz povijesti, pa se onda ne ljutite kaj rijeđe pišem.
P.P.S. Šaljite mi bilokakve mailove na moju adresu zara6@net.hr


- 11:20 - Komentari (50) - Isprintaj - #

21.04.2006., petak


21.04.2006.
Ma da, evo mene opet. U zadnjih par dana nema previše čudnih događaja ili tak nekaj. Ali znate kaj je stvarno čudno. Lindsay se preselila u Beauxbattons. I to bez ikakvog oproštaja, biločeg. Sam je jednog dana nestala, da se tako izrazim. Ne razumijem. Mislim, ona je sad na sedmoj godini, uskoro završava. Ali u Beauxbattonsu ima osam razreda, pa će morati ići godinu dulje u školu. Ali dobro. Tara cijelo vrijeme prigovara i sad se nema više s kojom curom družit, pa se druži sam s dečkima iz svog doma.

Upravo su mi rekli da slijedeći vikend igramo protiv Gryffindora zadnju utakmicu. Mi smo sve utakmice ove sezone pobjedili. Čak i Hufflepuffe. Cedric Diggory nije igrao tu utakmicu zbog ozlijeda, pa onda smo ih i dobili tak. No, vratimo se mi na utakmicu. Gryffindori imaju sjajne igrače. Lovice su im Angelina Johannson, Alicia Spinnet i Maya Courage. Sve su na petoj godini. Lovac im je Harry Potter, dečko s treće godine, super igra. Udarači su im Fred i George Weasley. Loyd je prebačen kao zamjena. Fred i George u također na petoj godini. I kapetan i vratar je Oliver Wood. Moramo se pazit. Ali imamo sreće jer Oliver ne može igrati. Slomio je ruku. Umjesto njega igra Luna Snape. Navodno je jako dobra. Ovaj tjedan ću pojačat treninge. A naša ekipa je također briljantna. Astrid, Lisa i Daisy su lovice. Udarači su nam Vedran i Cho Chang, a ja sam tragačica. Mislite da imamo šanse pobjedit. Iskreno se nadam. A sad idemo pozvat ekipu da im objasnim planove taktike i razradimo sve... Preko proljetnih praznika sam naučila i radit odlične lupinge, duple, pa čaki trostruke. I usavršila sam Varku Vronskog. Varku vronskog može izvesti jako malo ljudi,a po njoj je najpoznatiji tragač Bugarske reprezentacije Viktor Krum. On mi je totalni uzor. Oduvijek sam se nadala da ću jednom s njim igrat.

Ali sad ću vam prestat pisat. Boli me ožiljak. Ajme, ja vama nisam rekla za ožiljak. Bila sam jako mala. Moji roditelji su bili negdje vani, a ja sam bila na čuvanju kod tete i tetka. Te je noći došao Voldemort i njih dvoje ubio, a moja teta koja je poginula u pokušaju mog spašavanja. Zbog nje sam dobila neku zaštitu i Voldemort me nije uspio ubiti. Ali vjerujem da će se Voldemort vratiti, zato me vjerojatno ožiljak i boli u zadnje vrijeme.

- 16:57 - Komentari (61) - Isprintaj - #

18.04.2006., utorak


18.04.2006.
Danas je na nastavi bilo dosadno ko i uvijek, a tom je pridonjelo i to kaj smo imali blok sat iz Povijesti magije. Lisa, Daisy, Astrid i ja smo cijeli sat pričali i pričali i samo pričali. Sat smo imali s Gryffindorima. Nakon nekog vremena i Vedran i Loyd su se uključili u razgovor. Binns je nešto mljeo o goblinskim pobunama, ali bojim se da ga nitko nije sluša. Mislim da ga neko i je slušao nakon toga bi mu ostale trajne posljedice, jer iskreno, Binnsovi satovi baš i nisu najzanimljiviji.

Cijeli dan smo pod satovima svi tak nešto pričali i niko ništa nije radio uglavnom. Još smo poslije nastave morali ići u knjižnicu, a vremena uopće nije bilo jer su u zadnji čas napravili nekakav ples u čast godišnjice Hogwartsa. Onda sam si zbog toga morala sama šivat haljinu. Na magičan način, naravno. No, vratimo se mi na knjižnicu. Mislila sam da će to biti dosadno učenje kao uvijek, ali, evo nije ispalo tako. Daisy, Lisa, Astrid, Loyd, Vedran i ja smo bili u knjižnici. Najednom su samo dotrčale Lara, Tara, Sara i Nora smijući se. Ispričale su nam kako su izbombardirale Parkinsonicu i Draca s vodenim balonima i još nešto tako. Madam Pince je bila an trenutak izašla van iz knjižnice kad su unutra ušli Parkinsonica i Draco. Svi mokri su ans pokušali napast. Ali Tara i Vedran su znali neverbalne čarolije, pa su im prije nego što su ih uspijeli napast oduzeli čarobne štapiće. Onda su ih Loyd i Astrid malo zakucali u zid, Daisy i Lisa su svaka jednom zaljebila žvaku u kosu. Normalno da im je to bio problem jer obadvoje imaju dugu kosu. Bilo je tako smiješno i za kraj smo ih Nora, Sara, Lara i ja svaka pogodile s jednim urokom. Oni su tak stajali mokri, isprebijani, a izgledali su kao da ih je i struja strefila, nasred knjižnice. Još bi se oni nekak i izvukli iz toga da onda nije madam Pince ušla u knjižnicu. Počela se derat i poslal ih ravnatelju, a mi smo si lomili rebra susprežući se od toga da ne počnemo vrištat od smijeha.

Onda je došo taj ples. Pjevale su Čudnovate sestre. Bilo je OK. Zabavno. Vedran, Astrid, Loyd, Lara, Amy, Maya, Tara, Lindsay i ja smo sjedili za tim jednim stolom i pričali. Na stolu do nas su bile Nora, Sara, Daisy, Lisa i još neki koje baš ne poznam dobro. Uglavnom svi smo si bili blizu. I tak. Pogodite kaj se onda desilo. Došo je Amor, prvo sam mislila da treba moju sestru, ali kad je došao do našeg stola pozvao me da plešem s njim. Nevjerojatno. Naravno da sam pristala. AStrid mi je samo namignula, a ja sam otišla...

- 23:11 - Komentari (72) - Isprintaj - #

17.04.2006., ponedjeljak


17.04.2006.
Vratili smo se u hogwarts s praznika. Danas ujutro nismo imali nastavu jer su profesori imali neke seminare. A znate kaj se desilo. Suspendirali su Snapea i dobili smo novog profesora iz Napitaka. Zove se profesor Morgan. Snape je suspendiran zato jer je branio Draca Malfoya i pritome istuka jednog prvašića. Moj Bože taj Malfoy je toliko slab da se ne može suočit niti s malim prvašićem. Ali još bolje. Sad nema Snapea.

Na popodnevnoj nastavi smo zbog Astrid izgubili 200 bodova. Prvo joj je McGonagallica oduzela 100 bodova. Rekla joj je da ne nosi pravu školsu pelerinu. A Astrid je nosila crne hlače, crnu jaknu, majcu s natpisom "zabranjeno plakatiranje, kapu i torbu s bedževima. Jedino nije imala pelerinu. Onda je McGonagallica počela brbljeti nešto, a Astrid ju je prestala slušat i pokazala joj svoj bedž na kojem piše "Sorry I stoped listening days ago!". Na ro je McGonagallica totalno poludila i oduzela joj 50 bodova. Nakon toga se Astrid pretvorila u zamorcva, ona je registrirani animagus i McGonagallica joj je oduzela još 50 bodova. Mislim, ono. Ovo i je Preobarzba uostalom. Za to je trebala dobiti bodove. Pitate se kako je izgubila još 100 bodova? Pa evo... Samo mala napomena, ovo se desilo prije nego je Snape bio suspendiran. Draco je zezao Astrid na hodniku i onda se ona raspalila i skurila mu obrve. Snape je naišo i oduzeo joj 30 bodova. Pošto je Astrid kipila pogodila je Snapea s crvom posred nosa i počastila ga s par lijepih izraza. Snape joj je oduzeo još 70 bodova.

To nije fer. Na treningu niko od Ravenclawa nije razgovarao s njom, samo Amy, ja i Vedran. Mislim koji su to gadovi. Ali Dracu nije bilo dosta maltretiranja za jedan dan, pa je došao na naš trening s onom Parkinsonicom i počeo nas sve vrijeđat. Astrid ga je pukla s balunom u glavu. Pogodilo je i Parkinsonicu. Pogodite di su sad njih dvoje? U bolnici im ugrađuju zubala. Ha, ha! Baš mi je drago...

Navečer, nakon večere su kod nas u društvenu došli Loyd, Maya i Lara. Loyd je cijelo vrijeme bio s Astrid, a Lara i Maya su došle k meni i Amy čavrljat. Nakon nekog vremena je Amy otišla kod Vedrana, a ostale smo samo nas tri. Onda su u društvenu ušle Lisa i Daisy koje su bile dodatno trenirale metloboj. Ja sam im to zadala. Vježbale su lupinge i slično. One su došle k meni, Mayi i Lari i uključile se u razgovor.

P.S. Odite na blog od Astrid i Loyda pogledat njihove priče.

- 12:29 - Komentari (36) - Isprintaj - #

16.04.2006., nedjelja


16.04.2006
Ovaj dnevnik nažalost nisam počela pisat početkom godine jer sam ga tek nedavno dobila. Prvo sam si mislila da bi bilo malo glupo počet pisat dnevnik sredinom travnja, ali evo me. Ili da budem preciznija, danas je 16. travnja, Uskrs. Pa, sretan vam Uskrs svima!

E, pa da počnem. Danas se moja sestra Tara sjetila da je preko ovih praznika rebala otići u muzej. Da, tako je. Ne znam da li danas muzeji uopće rade. Ona tvrdi da rade. Treba otići pogledati Muzej čarobnjačke umjetnosti i književnosti. Za Povijest magije. Ne mogu vjerovat.

Ali baš mene briga što će ona morati ići u muzej, stvar je u tome da je amma rekla da Lara i ja isto moram o ići u muzej s njom. To je zvučalo ovako: Zara, Lara, što želite ostati neobrazovane do kraja života? Mi smo ju onda pitale da li je ona ikada bila u tom muzeju. Ona je rekla obako: U moje doba je sve bilo drugačije, onda se to nije trebalo i... I tako dalje. Znači ona nije nikada bila, a mi moramo ići. To smo joj pokušale objasnit, ali ona nas nije htijela slušati. A onda se Sara dobrovoljno javila da ide. Super, sad i mlađu sestru trebamo čuvati. Kad nam je mama počela pričati o tome kak ju moramo paziti i sve to Lara i ja smo samo kolutale očima, ali to nam na žalost nije pomoglo. Znala sam da smo Lara i ja osuđene na propast s Tarom i Sarom, pa smo onda pozvale Vedrana da ide s nama. Njemu se nije dalo, za što ga by the way ne krivim, ali na kraju smo ga uspijele nagovoriti da ide.

I tako smo se nas pet uputili prema tom muzeju. Kad smo došli tamo bilo je tako dosadno. Bilo je strašno vruće. Morali smo gledati neke glupe zapise i crteže čarobnjaka praljudi. Molim vas, na šta to liči današnje obrazovanje. Samo jedan dio muzeja je bio OK. To je bio dio muzeja u kojem su bili zapisi i crteži o početcima metloboja i njegovom razvoju. Na tom je odjelu ujedino bilo i najviše ljudi. Tara je u muzeju srela Lindsay, pa su onda njih dvije zaključile da je dosta razgledavanja muzeja i da je vrijeme da odu na pivoslac. Otišle su u jedan kafić do muzeja. Lara i aj smo odmah znale da je to najlakši način da ih se svih riejšimo. Saru smo nekako uvalili Tari i Lindsay, a Lara, Vedarn i ja smo otišli dalje. Išli smo u čarobnjački lunopark.

Čarobnjački lunopark je puno drugačiji od bezjačkih. Ima puno više stavri za raditi. Tamo smo još sreli Amy i Mayu. Super! Kak su si Lara i Maya best frendice, a i ja i Amy, onda se svi puno družimo, a Vedran hoda s Amy. I tak nas je opet bilo pet ko napočetku, samo kaj sam se riješila dvije sestre. Još smo malo bili u lunoparku, a onda smo svi otišli kod Amy doma....

- 12:38 - Komentari (120) - Isprintaj - #

15.04.2006., subota


Zara's number one
Ja sam Zara Ravenclaw. Imam tri sestre; Lara, Sara i Tara. Lara mi zapravo nije prava sestra, ona mi je polusestra. Moja mama ju je rodila prije nego što se udala za mog tatu. Sve četri pohađamo Hogwarts- školu vještičarenja i čarobnjaštva. Niti jedna od njih nije u istom domu kao i ja. To baš ne kužim jer smo nas četri zadnji potomci Rowene Ravenclaw, pa bi bilo normalno da smo sve Ravenlawke. Jedino sm ja Rvenclawka. Inače sam na petoj godini i kapetanica sam svoje metlobojske ekipe. Igram na poziciji tragačice. Metamorfomagus sam. Nisam tipični Ravenclaw, uopće ne volim učiti. Kad odrastem htijela bi biti vidarica u Mungu. Najbolja prijateljica mi je Amy Watson. I naravno, zaljubljena sam...

Evo par countera...





P.S. Ne tražite me da vas ubacim u priču jer to neću napravit. Bit će previše likova. Sad sam se potrudila stavit vas što više mogu u priču. Pogledajte u boxove ko je u priči. Probat ću vas stavit još. Malo sam promjenila vaše opise tako da se sve bolje uklapa u priču.

Pozdrav!

- 15:05 - Komentari (30) - Isprintaj - #