špilja Reed Flute

13.10.2018.



Pećina Reed Flute (ludi Yan) je najveća i najimpresivnija prirodna pećina u Guilinu, Kina. Ova pećina je dobila ime po trstiki koja raste u ovoj regiji, a od koje ljudi prave frule. Pećina je služila kao utočište za mnoge ljude tokom Drugog svjetskog rata, a danas je jedna od najpoznatijih turističkih lokacija u regiji.

Unutar pećine nalazi se spektakularni svijet različitih formacija stalaktita i stijena, obasjanih prekrasnim bojama umjetne rasvjete. Reed Flute pećina će sigurno impresionirati svakog posjetioca i dokazati zašto je upravo ona najzanimljivija atrakcija Guilina više od 1.200 godina. Ime je dobila po trstiki koja raste u toj regiji te se od nje prave frule. Različite je formacije stalaktitai stijana, osvjetljena je i umjernom rasvjetom.



Kako je nastala špilja reed flaute?

Kao i svaka krška topografija, špilja reed flaute posljedica je milijuna godina erozije vode koja nosi sloj vapnenačke podloge na površini zemlje. Kao pukotine formirane u vapnenačkim stjenkama, voda je teče u ove pukotine, stvarajući sustave odvodnje koji su konačno postali punoljetni špilovi, kao što je Reed Flute Cave, koja je nastala prije 180 milijuna godina.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.