Za naše nade

04.07.2008., petak

Znam!!!

Danas sam se ponovno uvjerila da će moj mužić biti najbolji otac na svijetu!

Čekali smo, u nemiloj nam čekaonici, u bolnici za kontrolu. Bezazleno, ali morali smo trošiti dragocjeno vrijeme na glupe boleštine! U laganoj depri radi stiskavca koji nam se, eto, ponovno dešava ovih zadnjih mjesec dana, prisiljena gledati bolesne ljude u čekaonici hitnog prijema, izašli smo na klupu da si MM popuši jednu i da se maknemo od "ružne" svakodnevnice u bolnici!
nije pogled neki, ali osvježenje je stiglo u obliku jednog krasnog laganog pljuska. Kao melem na ranu ovom sparnom vremenu!
Sjedimo i gledamo kombi hitne pomoći! Misli su nam - tko zna gdje! Moje uglavnom kako opet prolazi vrijeme u nešto što se mora, a ne što se želi!
No dobro- vele stari ljudi - što se mora nije teško!

U susret nam dolazi još veće osvježenje! Deda i baka, iz tko zna kojih nemilih razloga, guraju kolica u kojima je -slobodna procjena- dvogodišnjak!
Bebač bez brige sa osmjehom na licu! Tako nevino djetešce , kao sunčeko na obzoru nakon kišnog i tmurnog dana! Sjedimo nas dvoje tako na klupi, a mališa priča, samo njemu shvatljivu priču! Odmah nam je nestala svjest o tome gdje smo, u čekaonici, među bolesnim i jadnim ljudima kojima je njihov problem najveći!
Dečkić nas je pogledao i s velikim plavim okicama pokazao osmjeh!
Naravno naša reakcija je bila - uzvratni osmjeh. I počelo je nesvjesno kreveljenje!
Osmjeh ja, osmjeh beba, osmjeh MM, namig, krevelj, ... ! Tih nekoliko minuta igranja osmjesima podiglo nam je raspoloženje, a MM sav pekmezast, s pojačanim sjajem u očima veli: "Gle kak je veseli i bezbrižan! Namignuo sam mu i on se tak slatko nasmijao! Joj kak se ja raspekmezim!cerek"

Te plave okice MM, koje su se zasjajile na dječji osmjeh, neću nikad zaboraviti! Taj sjaj i u trenutku zaboravljena sva bol radi dječjeg osmjeha- nema ljepšeg osjećaja!

Uskoro su svi koji su sjedili na klupi imali osmjeh na licu, radi bezbrižnog djetešca koje je u prolazu, na nekoliko minuta odtpuhnulo svojim osmjehom sve brige ovog svijeta!

Jedva čekam osmjeh naše bebe!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.