Pozdrav i u ovoj godini!

utorak, 14.03.2017.

Nakon nesto manje od 10 mjeseci vratila se i moja malenkost. Razlog? Naravno, jedan i jedini,drugi najdugovjecniji, meni osobno najzanimljiviji i najnapetiji festival na svijetu -Eurosong 2017.!
Vec prosle godine odlucio sam da ce jedino isti ostati do danjega jedina tema ovoga bloga. Pa stoga, pocnimo.

Sve je pocelo tog 14. svibnja 2016. kada je u finalnoj veceri Eurosonga 2016. pobjedu odnjela Ukrajina. Vec iduceg dana pocele su pripreme za ovogodisnje izdanje koje ce se od 9. do 13. svibnja odrzati u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu. Kijev ce inace vec 2. puta udomaciti eurosong, nakon sto ga je prvi puta ugostio 2005. nakon Ruslanine pobjede u Istanbulu godinu ranije.

Nastup na Eurosongu 2017. potvrdile su 43 zemlje. Vratili su se, nakon jedne godine pauze, Portugal i Rumunjska, dok je Bosna i Hercegovina, zbog lose financijske situacije i loseg proslogodisnjeg rezultata, odustala.
Kroz iducih par dana provesti cu vas kroz sve izabrane pjesme, a posebno cu se zadrzati na ovogodisnjem Hrvatskom predstavniku.

Eurovizijska sezona 2017. pocela je vec u prosincu 2016., sada vec tradicionalno u Albaniji, kada se svake godine kod njih odrzava Festivali di Kongres, inace Albanski nacionalni festival kojim se zadnjih godina izabire njihov predstavnik za eurosong.
Postojala je ideja o tome da vas gnjavim s informacijama za vrijeme prva dva mjeseca ove godine dok su se odrzavali nacionalni izbori ili svi nacini izbora predstavnika pojedine zemlje, ili cu vas gnjaviti s istim tek kada isti zavrse, sto ove godine pada na 13. ozujka, kada je bio zadnji rok za predaju informacija i promo materijala EBU te su svi izvodjaci i pjesme morali biti izabrani. Sto se tice izbora predstavnika, kako je prosle godine Bugarska kasnila s istim zbog problema internog izbora, ove godine se to desilo sa Armenijom, pa cemo njihovog predstavnika i pjesmu saznati tek 18. ozujka, pa cu informacije o njima ostaviti za sam kraj. Inace sam odlucio sve zemlje sudionice predstaviti abecednim redom, i to u 4 nastavka, s obzirom da se radi o 43 zemlje sto je poprilican broj za 1 post.

SLOGAN I LOGO OVOGODISNJEG EUROSONGA


Vec godinama svaki eurosong ima svoj vlastiti logo i slogan, a ove godine slogan glasi Celebrate Diversity, sto samo po sebi sve govori. Moram priznati da su mi proslogodisnji slogan i vizualni dizajn bili puno bolji, pa se stoga necu na njemu zadrzavati.



Za pocetak vam zelim svima dobrodoslicu na ovaj blog i avanturu zvanu Eurosong 2017.! Sve detaljnije informacije o istome kao i inspiracije za ovaj blog mozete naci na najvecoj regionalnoj stranici posvecenoj toj temi - eurosong.hr.


P.S. Vec danas krecemo sa predstavljanjem zemalja sudionica!


UPDATE 14.3.2017.

Na linku ispod je lista prvih 11 sudionika Eurosonga 2017.!

Prva 11estorica



Oznake: eurosong

<< Arhiva >>