ponedjeljak, 26.06.2006.

Izbjeći nevjeru?

Nevjera se nikad ne događa planirano. Rijetko je netko napravi svjesno i namjerno, a kada dođe do situacije u kojoj bi se mogla dogoditi već je kasno za povlačenje. Nevjera se može spriječiti samo ako unaprijed mislite o njoj i ne dopuštate je uopće kao opciju.
Kako da je izbjegnem? E, možda imam par savjeta u vezi toga, a možda i vi znate pokoji, pa podijelite..
Postavite čvrste zidove – to ne znači da kod kuće sve prozore trebate pozatvarati, ali čuvajte svoju privatnost, posebno od onih koji bi je mogli ugroziti. Za njih podignite visoke zidove!

Važno je shvatiti da je i posao «opasna zona». Nikako nemojte uvijek ići na pauzu ili piće poslije posla samo s jednom istom osobom. Posebno, ako poslovno putujete, nemojte se sa suradnikom nalaziti u sobi. Sve što trebate dogovorite u baru ili restoranu.

Izbjegavajte emocionalnu intimnost s atraktivnim osobama koje bi mogle biti dobra alternativa vašem partneru. Oduprite se porivu za spašavanjem slomljenih srca jer bi oni mogli ugroziti vaše.

Zaštitite svoju vezu tako što ćete sve probleme rješavati s partnerom i u miru. Ako morate s nekim drugim razgovarati o problemima u vezi, neka to bude osoba koja je ne samo vaš prijatelj nego i osoba koja podupire vezu. Ako je to netko tko prezire veze kao takav sigurno nećete dobiti objektivno mišljenje.

Držite se podalje od starih ljubavi! Ako znate da će na nekakvom okupljanju biti i netko od vaših bivših, obavezno sa sobom povedite partnera. A ako vam vaša veza išta znači dvaput razmislite prije nego što odete na piće s nekim takvim. To je nešto što svakako treba izbjegavati. Bez obzira koliko star nikad ne znate kad se ljubavni plamen može ponovno upaliti.

Postavite sebi jasnu granicu koju ne smijete preći s internet prijateljima. Najbolje bi bilo pričati o njima i s partnerom, kako oni ne bi postali nešto tajno.

Potrudite se da vaše društvo bude potpora vezi. Okružite se s prijateljima koji su u sretnoj vezi i ne misle kako je dozvoljeno zezati se okolo. Ukoliko se budete više družili s ljudima koji imaju otvorene veze veća je vjerojatnost da ćete i vi početi o tome razmišljati i da će vam to postati normalno. To ne znači da trebate izbjegavati one koji nisu u vezi nego one koji imaju drugačije mišljenje o odnosima u vezi.

Eto, par savjeta kojih bi se barem malkice trebalo pridržavati, da ne dovedete partnera u vezi ili sebe u moguću/nemoguću situaciju. Zašto pišem o tome? Naravno da me netko mlad u vezi i neiskusan molio da pojasnim kako se zaštiti od nevjere... yes

Pjesmica...

Htio bih još

U tvojoj sobi polutama,
u oku zvijezda bez sjaja.
Došao sam nezvan, sasvim sam
tražeći ključeve od raja.

Posvuda tišina, teško vrijeme,
kažeš mi po neki stih,
uvijek si bila u drugom planu,
a bolja si od svih...

Moj pogled osječaš na svom tijelu,
kratko je trajala noć,
u očima mi nazireš želju,
ma ja bih htio još.

Tvoje usne na mom vratu,
za mene staje vrijeme.
Nad gradom i dalje bjesne oluje,
divno je što si kraj mene.

Dodirom govoriš mnogo više,
dok na riječima štediš,
neka vječno liju kiše,
da saznam koliko vrijediš...

-Josip-

| 17:32 | Komentari (3) | Isprintaj | #