listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv




Poruke za čestit život s građanima

KOJE BENDOVE BI TILI VIDIT U IDUCIM POSTOVIMA?
Atomsko Sklonište
Azra
Buldožer
Disciplina Kichme
Đubrivo
Ekatarina Velika (EKV)
Elektricni Orgazam
Haustor
Hladno Pivo
Idoli
Kojoti
Leb I Sol
Let 3
Majke
Partibrejkers
Riblja Corba
Šarlo Akrobata
Zvončekova Bilježnica
Neku kompilaciju...
Nista od toga, nego... (UPISI U KOMENTARE)
  
Free polls from Pollhost.com


__________________________


UPUTE ZA DOWNLOAD

Većina je stvari u Rapidshareu, pa ako ocete skinit nešto kliknite na link. Otvoriti će vam se rapidshare stranica. Scrollajte dolje i u zadnjem redu tablice koju cete vidit kliknite na free. Pričekajte nekoliko sekunda/minuta (postoji nekakakvo odbrojavanje, NIŠTA ne drkajte, samo pricekajte). Zatim unesite neka berlava, šarena slova i/ili brojeve koju stranica traži od Vas u kućicu te nakon toga kliknite download from mirror-berlin ili tako nešto... Pojavit će se save-target as i lijepo snimite u koju mapu hoćete kao što radite i kod svih ostalih downloada.
Nije komplicirano, al da nije THE PROCES - je, i to Kafkin :)


UPUTE ZA DALJNJE DJELOVANJE

Uglavnom, kako naš dragi peder Rapidshare (drag jeste, al jeste i peder :) , kao i većina hostinga, briše iz baze podataka linkove koji se dugo ne koriste (točnije 30 dana), moraćemo napravit sljedecu stvar. Ako odlucite skinit nešta s ovog bloga i pojavi se nešto ala "this file has been deleted from ours database becaouse it was unactive for 30 days" što onemogucava downloadanje, napišite koji je to album i ja cu ga nanovo uploadat.

! ! ! ARHIVA ! ! !


Nesta malo i o mom skromnom umu

Dob: 19
Spol: žensko (i to kakvo žensko :)
Pala sa Marsa...: 01. travnja aprilili 1987.
...ravno na: Split
...Ma...normalno čeljade, lagano studiran, sviran gitaru, citan knjige i stripove, gledan horror-filmove, 5 dana u tjednu manijakalno išcekujen vikend, a nekad mi se ne da cekat ni toliko... party

Pametni i knjiski ljudi:


16.10.2006., ponedjeljak

PAKET ARANŽMAN (1981) - Idoli, Električni Orgazam, Šarlo Akrobata
Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

1. ONA SE BUDI - Šarlo Akorobata
2. KROKODILI DOLAZE - Električni Orgazam
3. OKO MOJE GLAVE - Šarlo Akrobata
4. OMORINA NAD EVROPOM - VIS Idoli
5. MALI ČOVEK - Šarlo Akorobata
6. PLASTIKA - VIS Idoli
7. MALJČIKI - VIS Idoli
8. ZLATNI PAPAGAJ - Električni Orgazam
9. AMERIKA- VIS Idoli
10. VI - Električni Orgazam
11. NIKO KAO JA - Šarlo Akorobata


Ploča "Beograd - Paket Aranžman" je u svakom pogledu značila prekretnicu na beogradskoj i jugoslovenskoj rock sceni. Objavljena februara 1981. ova ploča je bila početak novotalasne muzičke revolucije, izbacivši u prvi plan nove bendove koji će dominirati beogradskom rock scenom sve do 1991. godine.

Bendovi koji su učestvovali na ovom izdanju pokazali su se više nego odličnim izborom za budućnost. Na ploči se premijerno pojavio sveže sastavljeni Električni Orgazam (jedina originalna grupa sa "Paketa" koja još uvek funkcioniše), dok je Šarlo Akrobata imao objavljen jedan singl (Šarlo je pre toga objavio singl ploču "Ona se budi / Mali čovek" - Jugoton, 1981.), a Idoli dva. "Paket Aranžman" sadrži prvu i bolje snimljenu verziju pesme "Maljčiki" nego ona na singlu, dok su ostale tri kompozicije Idola nove i jedino objavljene na ovoj ploči.

Šarlo Akrobata nije doživeo 1982. godinu, usled muzičkog razilaženja Milana Mladenovića i Dusana Kojića Koje, što nikako nije značio muzički kraj za njih dvojicu. Milan Mladenović je od 1982. godine sve do svoje tragične smrti, usled raka pankreasa 5. novembra 1994. godine, vodio grupu "Ekatarina Velika" (od 1982. do 1984. grupa je nosila naziv "Katarina II"), dok je Dušan Kojić Koja od 1982. vodio grupu "Disciplina Kičme" ("Disciplina Kičme" je funkcionisala sve do Kojinog odlaska za London januara 1992. godine. Od 1995. godine Koja u Londonu sastavlja ponovo grupu pod nazivom Disciplin A Kitschme, sa kojom i danas radi). Ploča "Beograd - Paket Aranžman" je snimana tokom jeseni 1980. godine u studiju "Druga Maca" u Beogradu, a producent ploče bio je Enco Lesić.

"Paket Aranžman" je bio vrlo značajna odskočna daska za sve grupe koje su na njemu učestvovale, iako sam tiraž nije bio preterano visok (procena je da je prodato oko 30.000 komada). Iako "Paket Aranžman" daje na prvi pogled utisak da tri grupe pripadaju sličnim muzičkim vodama, ovo nikako nije istina. Dalji rad svih učesnika sa ploče pokazuje da je približavanje u zvuku bilo samo trenutne prirode. "Paket Aranžman" je jedna od najlegendarnijih ploča domaćeg rock-a, i svakako jedna od najuticajnijih. Njen legendarni status se može videti i po tome što je tokom devedesetih snimljen film istog naziva (doduše druge tematike), a sjajna afirmativna emisija istog naziva postoji već vise godina na beogradskoj stanici TV POLITIKA. Zagrebački Jugoton je 1990. godine objavio ploču na CD-u, koji je mogao da se kupi sve do jeseni 1991. godine. Za promociju ploče su svojevremeno snimljeni spotovi za većinu stvari.

Producent: Enco Lesić
Izdavač: Jugoton, 1981.
Snimano: Studio "Druga Maca", Beograd, jesen 1980. godine
Snimatelji: Dusan Vasiljević & Miroslav Cvetković
Fotografije: Milinko Stefanović (naslovna strana); Goran Vejvoda (unutrašnja strana)
Dizajn: Branko Gavrić




- 12:30 - Komentari (13) - Isprintaj - #




Copyright © Ex-yu rock yebada - Design: Azzul S'phyre