The Last Broadcast

ponedjeljak, 11.02.2013.

O Peršunu i Grlenki: skičica


"Dakle, tako! - uzviknula je Grlenka pročitavši naslov u najnovijem izdanju seoske štampe 'Trač-mač". A naslov je išao nešto poput "Peršun napravio ršum!" Peršun Simeonović, muzičar [svira gitaru i pjeva], muzičar [vlastoručno muze svoje krdo od pedesetak krava] i sveopća seoska zvijezda, koja se druži samo sa šećerlemom susjednog sela. I koji je nekoć grlio Grlenku. I ne samo po grkljanu nego i širem magnetskom polju Grlenkina zanosnog tijela.

Uršum se odnosio na seoski događaj proljeća - Peršun i gosti muzičare, muzu krave [Peršunova specijalnost, pomust nekoliko krava odjednom u intermezzu od svirke i sveopćeg intelektualiziranja na kulturni način], prirede večeru i rječito [a češće nego rjeđe i tjelesno] pohvale najmlađe seoske mladice koje uvijek stoje u prvim redovima. A pošto Grlenka nije više potpadala pod kategoriju grlenih mladica, nije bila pozvana. Niti će ikad više i biti. Nije da je i Peršun bio neka tko zna kako svježa substralna [polivena Substralom] cvećka - bio je njezinih godina. Ali za Peršuna postoji samo žica, gitara, krava i kava. Nekad davno poslije kave išla je i Grlenka na spisak. Avaj, ne više.

Osim nekadašnjeg karnalnog griješenja sa Peršunom... IDE DIGRESIJA - op. a.

A znao joj je i serenadirat [da, da, Peršun je bio sav od romantikalija satkan], nakon što bi pospremila krevet, presavinula ćebe te mu odrezala nokte na nogama [Peršunu, ne ćebetu], a sebi nacrtala odeblji madež ljepote podno donje usne (koju bi onda koketno napućila i kitnjastim glasom umotala njegovo ime sveto u oblik zvuka iz grla)…

KRAJ DIGRESIJE op. a. …Grlenka trenutno nema ništa. Osim trideset pet tegli zimnice koju je sama spremila. I u koju bi svako malo umočila prst, polizala ga i uzviknula "Nitko ne pravi bolju zimnicu od mene, Peršune Simeonoviću!' Smatrala je da je zimnica i pravljenje ine dobra distrakcija od Peršuna sa umakom od uršuma. Osim toga, naučila je Peršuna i krckat orahe.

Kad je uzviknula "Dakle, tako!", Grlenka je zapravo mislila "Evo ti na, koliki su ti sad nokti na nogama, mogao bi pivske flaše otvarat! I radit problematične rezbarije u drvu od bukve!" I dok je umakala srednji prst u zimničku teglu zelenih kiselih paprika-babura, Grlenka je smišljala plan. Planirala je, a da ni jednom u životu nogom nije isplaninarila.

Plan(ina) broj jedan: pokidati mu sve žice na tamburi, umjesto žica stavit crevca [Spiran Mesarovina ima jako dobra na ponudi u mesnici, dvije kile = petsto dinara]. Pa da vidi onda Peršunović kome će kako tamburat! Mladice ne podnose miris crevčeta, a Grlenka zna sa njima, napravi ih na sočno na tečno. Koja juha tako krijepi nego Grlenkina supica od crevčeta??? Dakle, mogao bi se Peršun napatit [a može i naplatit] na ovaj način. KRAJ SKIČICE

- 21:52 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< veljača, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there