The Last Broadcast

nedjelja, 27.06.2004.

Father Ted


Sad vidim da uopce nisam pisala o jednoj od najboljih humoristicnih serija ikad: "Father Ted". Ne znam da li je bila prikazana u Rvackoj, brijem da nije niti ce ikada biti, posto joj je glavna tema katolicki svecenici i ironicno prikazivanje zivota inih. Serija je radjena u Irskoj i svodi se na prikazivanje zivota troje katolickih svecenika i njihove kucepaziteljice na nekom fiktivnom otoku bogu iza nogu blizu Irske (Craggy Island). Tu i tamo pojavi se njihov nemesis u obliku nadbiskupa Brennana kojeg ne mogu smislit (a ni on njih). Na Craggy Islandu nema bas neke zabave, a svecenici su tu dospjeli po nadbiskupu Brennanovoj zapovjedi (kao kazna jer su mu se zamjerili).

Dakle, Father Ted Crilly, glavni junak, svecenik koji razmislja o svemu i svacemu, a na Craggy Island je dospio zbog toga jer je pronevjerio neke novce od dobrotvornih organizacija i time onemogucio nekog 10-godisnjaka da ode na hodocasce u Lourdes: Father Ted veli "The money was just resting in my account, I was going to transfer it, I really was!" (mos' mislit). Father Dougal McGuire, priglupi svecenik, segrt Father Teda, nema pojma da je uopce svecenik, izvaljuje najgluplje izjave stoljeca. Ali simpa covjek, kaj ces. Father Jack Hackett, predstavnik starije garniture svecenika: pohotan, psovac par exellance, pun grijeha i alkoholicar. U seriji nista drugo ne govori, nego se uvijek tu i tamo zadere: "Drink! Feck! Girls! Arse!" Kucepaziteljica je isto ekscentrik (Mrs Doyle). I tako, zivot nikada nije dosadan na Craggy Islandu. Ima tu jos podosta likova, poput Johna i Mary (pun intended), vlasnici jedinog ducana na otoku, koji se kolju i tuku i psuju si mater, a kad svecenici dodju u ducan, onda se ponasaju potpuno obrnuto i ulizuju im se. Ima tu i lokalni psiho koji muci plisane zeceve; plesni svecenik (svecenik koji plese u dobrotvorne svrhe), dosadni svecenik (svecenik koji baljezga ni o cemu i kojeg svi hoce zadavit)...

Serija je zavrsila 1998., nakon 3 godine, zbog smrti glavnog glumca Dermota Morgana (glumio je Father Teda). Ako imate sansu pogledati barem jednu epizodu, pogledajte!

- 17:00 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2004 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there