DIZAJN NAPRAVIO:ICE PRODUCTIONS Image Hosted by ImageShack.us

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ŠTA BULJIŠ

blog mi je strava

LINKOVI

ako hočete se nasmijat idite na viceve.net
ako hočete iči na forum i skinuti dizajne registrirajte se naiceproductions
odgovarajte i radite ankete i radite testove znanja naankete.eu
igrajte multiplear igru na travian.com.hr

TRAŽILICA

E MAILOVI I MSN

Tko če se dopisivat sa mnom?MSN mi je - rista13@hotmail.com.Najviše koristim mr112.kralj@gmail.com - to mi nije msn nego samo email
ko ima face nek mi se javi na e mail mr112.kralj@gmail.com

petak, 19.12.2008.

DEAD SILENCE



Savršena večer mladoga bračnoga para kreće nizbrdo sa posjetom misteriozne osobe koja im pred vrata stana ostavlja veliki drveni kovčeg naslovljen na Jamiea. Odmah otvaraju kutiju i u unutrašnjosti nalaze klasičnu lutku za trbuhozborenje sa kojom se počnu sprdati. Jamie uskoro odlazi van stana po hranu, a njegova žena naprasno saznaje da je sa lutkom došlo i nešto mnogo groznije. Fast forward, radnja se seli u mali skoro pa napušteni gradić u kojemu je počela legenda o crnoj sudbini trbuhozborkinje Mary Shaw i njene poveće “lutkaste” obitelji.
pogled kroz film
Od ekipe hit serijala Saw, dolazi ovaj horror film koji uspješno utjelovljuje dobru pozadinsku priču upakiranu u atmosferu starijih horror filmova. Jest da čim su lutke u igri, cjelokupni osjećaj uz gledanje mora biti malo creepy (stare porculanske lutke nikoga ne ostavljaju ravnodušnim), ali gledajući film mogu se primjetiti nastojanja redatelja Jamesa Wana i njegove ekipe da gledatelju pružaju, u novijim filmovima često zanemarenu varijablu - atmosferu. Nažalost, dok svi filmski setovi izgledaju savršeni, scenarij je pomalo razvučen i u velikom dijelu utječe na to da se ne iskorištava potpuni potencijal inicijalne ideje.

Za “Dead Silence” se zasigurno može reći da je dosta dobar noviji horror film, ali iskreno dok recimo nisam ni primjećivao neke veće mane, nisam ostao nešto previše fasciniran. Osim spomenute razvučenosti scenarija, mislim da je veliki problem u tome što se dinamika tek počinje poboljšavati u zadnjoj trećini filma, dok do tog trena imamo samo realno očekivane tipične scene sa na trenutke “oživjelim” lutkom i duhom njegove mamice.

Modus operandi riješavanja nečijih života je vrlo zanimljiv i uz mala CGI kašljucanja ipak izgleda dobro. Tipičan primjer “završne” akcije je prikazan na slijedećoj slici - makar na filmu djeluje ipak malo bolje nego na ovom screenshotu.

Za očekivati od Saw ekipe, kraj filma nudi twist, ali to mi je najslabiji dio filma, makar je ideja solidna sve je objašnjeno malo prebrzo i ne djeluje mi toliko uvjerljivo kako je trebalo ispasti. Pogledao sam i alternativni kraj filmu, drago mi je definitivno da su se odlučili na ovaj koji se može naći u završnoj verziji filma.

Sve u svemu, da apsolviramo stvari: film ima poseban štimung koji ga pozitivno distancira od trenutnog obrasca modernijih horror filmova. Da su bar malo poboljšali scenarij i modificirali tipične “doll horror” situacije “Dead Silence” bi ispao mnogo bolji, makar je i ovako sasvim solidan dodatak žanru.

- 14:45 - Are u afraid? (1) - use some collor - #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.