WTC Komuna

srijeda, 30.01.2008.

NATO

Alternative postoje!

Nije istina da za Hrvatsku nema druge mogućnosti od ulaska u NATO. Ta druga mogućnost je aktivna neutralnost. U Europi su neutralne države Austrija, Švicarska, Finska, Švedska i Irska. Sve su jako uspješne i to potpuno bez "pomoći" NATO-a. Ulazak u NATO bi značio odricanja dijela suverenosti, jer bi Hrvatsku postavio u ovisnost od politike NATO-a i Amerike. Aktivna neutralnost omogučava veću neovisnost. Neutralnost nije sebićna izolacija, već znaći preuzimanje odgovornosti za mir u svijetu s nastojanjem za mirno rješavanje konflikata, bez rata, i političko posredovanje među stranama u sukobu. Ona državu ne spriječava u sudjelovanju u mirovnim operacijama, pa i u okviru Partnerstva za mir. Neutralnost je jeftinija od članstva u NATO-u: članice NATO-a za obranu prosjećno odvajaju oko 2,5% brutto društvenog proizvoda, a europske neutralne države oko 1%.


Budućnost određujemo sami!

Ulazak u NATO je projekt vladajuće elite, grupe političara, koji stanovnicima i stanovnicama Hrvatske na podao način, laganjem, prikrivanjem podataka i jednostranom propagandom stavljaju veliki teret, kojega se nećemo moći lako riješiti. Da li će političari uspjeti nametnuti taj projekt, ovisi o nama!
Nije točno da je ulazak u NATO neizbježan. Nije točno da je već sve odlučeno. Tako važnu odluku, koja se tiće budučnosti svih nas, ne možemo prepustiti koristoljubivoj grupi vladajućih ulizica, koji se radi ulaska u NATO odriću zaštiti prava stanovnica i stanovnika Hrvatske. Naše pravo i odgovornost je da o tome odlučimo sami. Zaključak, kako je ulazak u NATO za Hrvatsku štetan i neprihvatljiv, treba glasno kazati. Ne smijemo dopustiti da bi se i dalje pokušao ignorirati ili utišati! Radi naše ustrajnosti i glasnoće vlada neće moći izbjeći REFERENDUM, na kojem bi sami odlučivali o svojoj budućnosti i budućnosti naše djece. Odluka protiv ulaska u NATO bi od hrvatske vlade zahtijevala da odbije poziv na ulazak u NATO. Ako budemo dovoljno glasni možda ni ne dođe do poziva.

Louis Armstrong - What a Wonderful World

- 21:46 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 09.01.2008.

Ferenca na slobodu!

U travnju prošle godine pritvoren je mladi glazbenik Ivan Ferenac zbog posjedovanja jednog i pol grama marihuane. Ferenac je vokal popularne rock-grupe Popeye iz Pule. Za posjedovanje grama i pol marihuane, Ferenac je dobio dvije godine zatvora. Samo još jedan primjer apsurda u Hrvatskom zakonu koji će koštati 2. godine lišanja slobode i etiketu doživotnog "narkomana" u očima društva. Uhapšen je dok je bezbrižno šetao Pulom i to od strane 9 policajaca. Nakon toga je uslijedio pretres kuće i ispitivanja.
Nezavisne ankete u Hrvatskoj pokazuju da više od 50% srednjoškolaca je konzumiralo/ra marihuanu. Znaći da bi pola srednjoškolaca trebalo završiti iza rešetaka na minimalno jednu godinu zatvora pretpostavljajući da je 1 gram 10kn(bar kod nas nekad bio), a to je za jednu frulu, đoint.
Znanost pokazuje izrazitu štetnost marihuane iako nikad nije zabilježen smrtni slučaj, dok od cigareta umire godišnje 4 milijuna ljudi, a o alkoholu da ni ne govorimo.Da li je alkohol štetniji od marihuane pokazuje broj mrtvih u slučajevima alkoholizma, brojne kronične bolesti izazvane alkoholom, ludilo, slijepilo, dijabetes, samo su neke, dok u slučaju marihuane zdrastveni rizik je minimalan i statistički zanemariv. Navodno trava izaziva i veliku ovisnost iako ju ja osobno nikad nisam osjetio (za razliku od cigareta i alkohola). Zahvaljujući stalnim uhićivanjima povećava se broj socijalnih ustanova i zapošljavanja socijalnih radnika te policijskih službenika. Sve to plaćaju porezni obveznici. Zamislimo si samo koliko bi se novca slijevalo u državni proračun kad bi se zabranio npr. alkohol. Koliko bi se novih policajaca regrutiralo i koliko bi se novih socijalnih ustanova otvorilo. Ovo je još jedna očigledna manipulacija državnog sistema, profita i policije. Ipak sve dobro zamaskirano i uljepšano za zasljepljenu masu zvanu narod.

Popeye - EUropa (Ferenac svira gitaru)


Ako vas zanimaju nezavisna mišljenja o marihuani posjetite Vutra.org

- 14:16 - Komentari (35) - Isprintaj - #

petak, 04.01.2008.

Apstinencijska kriza

Straight Edge

Straight Edge je životni stil koji je nastao unutar hardcore punk subkulture 80. godina prošlog stoljeća u Washington D.C.-u. Prvobitno je nastao kao anti-punk reakcija na dotadašnje pankersko društvo koje je uživalo različita sredstva koja izazivaju ovisnosti kao alkohol, cigarete i razne droge te je punk kultura poprimila poveći oblik komercijalizacije glazbe i stila. Ideologija samog pokreta veoma je bliska anarhističkoj ideologiji i zasniva se na ideji da mjenjajući sebe mjenjamo svijet, tj. "prvo kreni od sebe". Želimo li osloboditi društvo nevidljivih okova, prvo moramo sami sebe osloboditi okova o kojima smo ovisni. Pokret je nastao na incijativu benda Minor Threata i prozvan je Straight Edge. Pokret je rastao samim rastom hardcore scene tako da je ubrzo preplavio cjeli SAD, a kasnije i Europu. Straighteri su poprimili karakteristike ljudi sklonih aktivističkim zalaganjima za životinjska prava i promicanje vegetarijanskog i veganskog načina prehrane. Svoje misli i ideje su iskazivali putem hardcore glazbe, a frustracije preko šutki (agresivniji pogo). Osim ne konzumiranja alkohola, duhanskih proizvoda, mesa, droge, kockanja, kofeina, sexa itd, prepoznatljivi su i po istetoviranim crnim X-evima na obje ruke.



"Me you youth crew! ,If the world was flat I'd grind the edge, To the positive youth my heart I pledge, X on my hand now take the oath, To positive youth to positive growth, To positive minds, to pure clean souls, These will be all my goals, Walk with me and my crew, There is so much shit we can do, And we won't stop until we're through"

Youth of Today

"Street by street. Block by block. Taking it all back. The youth's immersed in poison. Turn the tide counterattack. Violence against violence, Let the roundups begin. A firestorm to purify the bane that society drowns in."

Earth Crisis

- 20:11 - Komentari (23) - Isprintaj - #