nedjelja, 04.11.2007.

Koch spasio Dinamo, Tudor za tri boda Hajduka

U posljednjoj minuti 15. kola Igor Tudor pogodio je Skenderovu mrežu za pobjedu Hajduka u Osijeku. Dinamo je sa 2:1 bio bolji od Cibalije, a vratar gostiju Georg Koch obranio je Bagarićev jedanaesterac. Varteks je u Kranjčevićevoj bio bolji, ali nije mogao više od remija. S tri boda iz Međimurja vraća se Rijeka. Stjepan Poljak zabio je gol iz kornera za pobjedu Slavena Belupa, a Inter je u drugom dijelu preokrenuo vodstvo Zadra.
U posljednjoj utakmici 15. kola T-Com Prve HNL splitski Hajduk gostovao je u Osijeku te nakon teške, čak bismo mogli reći i dosadne utakmice, ponio kući sva tri boda. Strijelac jedinog gola bio je Igor Tudor u posljednjoj minuti sudačke nadoknade.

Prije tog pogotka, malo je toga bilo gledljivo u Gradskom vrtu. Utakmicu je krasila velika borbenost, mnoštvo prekršaja te rijetke prigode koje su stizale nakon prekida ili grešaka obrana, a ne kao plod kombinatrone igre.

U prvom dijelu bilo ih je tek četiri, ali ni Primorac, ni Kalinić (dva puta), ni Verpakovskis nisu bili precizni.

U drugom dijelu tek je desetak minuta bilo dopadljivog nogometa. Prigodom Nikšića domaći su zaprijetili Tomiću, a najveća prijetnja Skenderu stigla je u vidu Hrgovića. I to je, nažalost, uglavnom bilo sve. Naravno, uz pogodak Igora Tudora u posljednjim sekundama utakmice, to jest cijelog 15. kola.

CIBALIA - DINAMO 1:2
0:1 Vukojević (20')
1:1 Malčić (44')
1:2 Guela (50')

Nakon iznenađenja na Poljudu, Cibalia je s puno optimizma čekala ogled s Dinamom. Osjetili su to i gledatelji, pa ih je došlo čak 5.000, ali na kraju su više razloga za veselje imali Bad Blue Boysi.

Momčad Branka Ivankovića ušla je bolje u utakmicu, ali prvu priliku ipak su imali domaćini. Udarac Studenovića u osmoj minuti na gol crti zaustavio je Etto. No gosti, kojima se ipak priključio kapetan Modrić, samo minutu kasnije prijete domaćem golmanu Burcsi. Pucali su Vukojević i Mandžukić, ali rezultatske promijene nije bilo. Desetak minuta kasnije Vukojević je ponovno u prilici. Nakon kornera koji je izveo Modrić, lopta je preskočila Šokotu, ali ne i Dinamovog 'destruktivca' Vukojevića koji je glavom matirao Burcsu. A da zlo nikad ne dolazi samo, potvrdilo se u 33. minuti, kada se ozlijedio vratar Burcsa.

Ipak, smogli su snage domaćini za preokret, a junak je opet bio Željko Malčić. Igrač koji je do prije nekoliko tjedana nastupao u petoligašu iz Tordinaca matirao je Kocha za 1:1.

U drugom dijelu trener gostiju krenuo je sa sve boljim Guelom, a ovaj mu se igrač već u 50. minuti utakmice odužio pogotkom. Oteo je loptu Radasu, prevario Antolovića i pogodio za Dinamovo vodstvo.

A da suci ipak znaju pogriješiti i na Dinamovu štetu, potvrdilo se u 77. minuti. Radotić je ostao sam u šesnaestercu gostiju, a vratar Koch malo ga je dotaknuo, što je sucu Šuprahi bilo dovoljno da pokaže na bijelu točku. Ipak, iskusni Nijemac ispravio je pogrešku te uspio zaustaviti udarac Bagarića. Naravno, i potvrditi Dinamovu pobjedu.

MEĐIMURJE - RIJEKA 0:1
0:1 Đalović (49')

Slabije prvo poluvrijeme te nešto bolje drugo bilo je dovoljno gostima iz Rijeke da osvoje sva tri boda. Domaćini su svoje prigode propustili iskoristiti u prvom dijelu, a i ono što je prošlo kroz obranu Rijeke zaustavljao je Radman.

Utakmica je riješena u 49. minuti, kada se nakon brze akcije gostiju pred golom domaćina našao Đalović te u skoku prvi stigao do lopte i glavom je poslao u mrežu.

ZAGREB - VARTEKS 0:0

U skromnoj utakmici, gosti iz Varaždina imaju mnogo više razloga za tugu. Naime, posebice u drugom dijelu bili su kudikamo konkretniji od domaćina, kojem je vidljivo nedostajao Kruno Lovrek.

Ipak, kada nisu iskoristili prigode Ivančića, Pape, Balajića i Mumleka, ni gosti iz Varaždina ne smiju biti previše razočarani.

SLAVEN BELUPO - ŠIBENIK 1:0
1:0 Poljak (66')

U prilično slaboj i nezanimljivoj utakmici u Koprivnici Slaven Belupo bio je tek nešto konkretniji i opasniji. U prvom je dijelu prijetio preko Radeljića, Bošnjaka i Šehića, ali jedini pogodak stigao je sasvim slučajno. Ili ako nas strijelac demantira - čudno.

Naime, u 66. minuti Stjepan Poljak izveo je udarac iz kornera, a umjesto ubacivanja, odlučio je gađati gol. I pogodio ga je, na iznenađenje svih u Koprivnici.

INTER - ZADAR 2:1
0:1 Mitrović (36')
1:1 Gulić (61')
2:1 Sivonjić (65')

Nakon slabe igre u prvom poluvremenu, Inter je na odmor otišao sa zaostatkom od jednog pogotka. Strijelac za Zadar bio je Mitrović, koji se u 36. minuti 'slučajno' našao u šesnaestercu domaćina i neometan sa 12 metara pogodio mrežu domaćih.

U drugom dijelu veliki preokret. I rezultatski, ali i u igri Intera. U 61. minuti Gulić je iskoristio nespretnost gostujuće obrane i sa 16 metara pogodio mrežu Zadrova golmana. Samo pet minuta kasnije stigla je nova nagrada za trud Zaprešićana. Sivonjić je glavom pogodio za 2:1 i bijeg iz opasne zone.

- 18:10 - komentari (14) - print - Koch spasio Dinamo, Tudor za tri boda Hajduka -

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

html>