nedjelja, 25.04.2010.

Razmnožavanje

Često se u pričama javlja vuk samotnjak, naravno i u divljini postoji vuk samotnjak, ali to je rijetko pojava. Jer normalan život vuka odvija se u čoporu. Vučji čopor se u pravilu sastoji od roditeljskog para i njihovih potomaka, dakle, riječ je o obitelji. Vukovi (za razliku od domaćih pasa) spolno sazrijevaju tek s dvije godine i za to vrijeme ostaju s roditeljima. Prošlogodišnji mladunci pomažu roditeljima u podizanju sljedeće generacije mladunaca. U normalnim uvjetima, u jesen se vučji čopor sastoji od roditeljskog para, njihovih mladunaca iz prethodne kao i mladunaca iz te godine. S dosizanjem spolne zrelosti, mladi vukovi u pravilu napuštaju teritorij svojih roditelja i kreću u potragu za vlastitim područjem. Roditelji su uvijek dominantni u odnosu na svoj podmladak, pa obično i nema puno borbi oko dominacije. Do parenja između srodnika u pravilu ne dolazi, čak i kad ne postoji drugi seksualni partner. Pri tome, mužjak je taj koji odbija parenje.

Razdoblje skotnosti je oko šezdeset dana, a u jednom leglu je u pravilu između troje i sedam (ponekad se dogodi i četrnaest) mladunaca.

Baby Wolf! Pictures, Images and Photos

Vukovi sve rade za obitelj, oni ih ne napuštaju, brinu se za njih. Oni su poštene i dobre obiteljske životinje.

Mother wolf Pictures, Images and Photos

Vaša vučja princeza.

- 15:28 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2010  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Travanj 2010 (17)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Vukovi, zli likovi iz bajki, kradljivci stoke, opasni po život, ali tko su oni zapravo? Sve te činjenice o njima upućuju nam da su oni loše životinje, zločeste... Ja ne vjerujem u to. Nijedna životinja nije zločesta kao što nijedna osoba nije samo zločesta. Stoga ja ću vam pokazati istinu o vukovima, istinu u kojoj se ne trebate bojati...

Wolf princess :D

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr