Mrkva kupus rotkva - Susret s djevojkom

srijeda , 23.01.2019.

Gaya F1










Dating Site: Mrkva kupus rotkva






Sjeme klija nakon 15 dana. Vrijeme je tradicionalnog kiseljenja kupusa i repe.



mrkva kupus rotkva

Siju se na udaljenost 5x15cm. U zaštićenom prostoru sije se celer, peršin, rajčica, paprika, patlidžan, korabica, a na otvorenom prostoru bob-mahunar, cikla, mrkva, grašak,luk, peršin, rotkvica, blitva, rukola,špinat, radić.



mrkva kupus rotkva

Gaya F1 - Rotkva se ne smije sijati na isto mjesto uzastopno 3-4 godine. Raskužuju se kliješta, klijališni okviri i klijališni prozori.



mrkva kupus rotkva

U rotkva godini razvije hipokotolski gomolj, u donjem dijelu rotkva korijen, a na vrhu vrlo skraćena stabiljka s rozetom izduženog lišća. Gomolj može biti okruglog, ovalnog ili valjkastog oblika. Spolja je najčešće crne boje. Unutrašnje tkivo je bijelo, soćno i jedro. Na cvjetnoj stabiljci visine 1,5m, nalaze se grozdaste cvati sa cvjetovima bijele, ružičaste ili ljubičaste boje. Zahvaljujući svom mirisu i ukusu, u prehrani se pretežno koristi kao aperitiv. Optimalna temperatura za rast i razvoj iznosi 15-20C. Najbolje uspijeva na srednje teškim tlima, bogatim humusom, dobre strukture i propusnosti uz pH 5,6-7. Rotkva se ne smije sijati na isto mjesto uzastopno 3-4 godine. Za razliku od rotkve, rotkvica je kupus biljka. Uzgaja se zbog zadebljalog hipokotila koji se na donjem dijelu produžuje u tanki mrkva korijen, a na gornjem dijelu ima vrlo skraćenu stabiljku sa rozetom lišća. Cvjetovi su skupljeni u grozdastu cvat. U 1gr može biti 100 - 200 sjemenki. Najbrže raste mrkva umjerenim temperaturama oko 17C. Najbolje uspijeva pri pH 5,6-7. Rotkvica se može početi sijati čim kupus vremenske prilike omoguće, zavisno od stanja tla i temperaturnim prilikama. To je obično u februaru u mediteranskom području i u martu u kontinentalnom području. Bitne karakteristike koje važe za rotkvu i rotkvicu: Količina sjemena u 1gr iznosi 100-160 sjemenki. Sjeme klija nakon 15 dana. Vrijeme sjetve: Januar-april plastenikapril-septembar na otvoreno. Siju se na udaljenost 5x15cm. Dobri susjedi su: pasulj, šargarepa, zelena salata, blitva, spanać, paradajz, kupus, keleraba, grašak.



STOMAK VOLI SALATU OD KUPUSA ,REPE I ŠARGAREPE!!!
Zalijeva se prema potrebi i provodi zaštita povrća od nametnika. Kolovoz: Počinje vrijeme berbe i spremanja zimnice. Sadi se cvjetača, kelj pupčar, kupus,kelj, brokula, salata, radič, korabica, endivija, poriluk. Priprema se tlo za sjetvu i sadnju. Spolja je najčešće crne boje. Sije se: bob mahunar, grašak, mrkva, peršin, a sadie češnjak i luk. Ako je vrijeme sušno, jače se zalijeva povrće i to nakon sjetve i sadnje, u jutarnjim satima. Provodi se pikiranje povrća sijanog u siječnju ako ima 2 prava lista. Plijeve se korovi, sve više treba zalijevati povrće.

[Online dating clowns|Upoznavanje u teretani|Sex usluge beograd]






Oznake: kalendar, radova, u, povrtnjaku

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.