Nogometni klub Orebić

subota, 01.10.2011.

Županijski nogometni ligaši uglas: HNS ovim nastavlja politiku prijetnji i ucjena

Image and video hosting by TinyPic

Zorislav Srebrić, glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, poslao je dopis u utorak, 27. rujna (dopis pročitajte ovdje) na adresu Branka Bebića, povjerenika, kojeg je HNS imenovao nakon što je suspendirao vodstvo Županijskog nogometnog saveza na čelu s Tomislavom Jurjevićem. Bebić je taj dopis proslijedio na adrese klubova Prve i Druge županijske nogometne lige.

Na našu adresu stigao je u srijedu, 28. rujna malo iza 16 sati novi dopis, koji potpisuju klubovi Prve i Druge županijske lige, a koji je naslovljen na adresu Zorislava Srebrića, glavnog tajnika HNS-a. U njemu stoji: 'Poštovani, temeljem Vašeg dopisa od 27.09.2011. kojeg ste uputili Branku Bebiću, a koje je isti proslijedio na naše adrese osjećamo se obvezni odgovoriti Vam jer je evidentno da ste u potpunosti neupućeni u aktualnu situaciju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Odgovor na točku 1.- Upravo smo mi ti koji poštuju Statut ŽNS-a i HNS-a i nastupamo u natjecanju pod Županijskim nogometnim savezom Dubrovačko-neretvanskim i vodstvom koje je upisano u registar udruga RH.

Odgovor na točku 2.- Još uvijek cjelokupna javnost iščekuje Vaš odgovor o valjanosti odluka Izvršnog odbora HNS-a u kojem glasa osoba protiv koje se vodi kazneni postupak, što govori da ste Vi ti koji ne poštuju i krše Statute i Zakone RH, pa bi Vam preporučili da se što manje pozivate na odluke istog.

Odgovor na točku 3.- Vaša neinformiranost je zapanjujuća, Tomislav Jurjević NIJE i NEĆE biti povjerenik za natjecanje, već je Plenum klubova 1. i 2. ŽNL imenovao povjerenike za suđenje , natjecanje i za mlađe uzraste i to nogometne djelatnike kojima ta funkcija prirodno i pripada. Svakako bi bilo nedolično da predsjednik Saveza bude povjerenik za natjecanje. To bi bilo kao da gosp. Markovića imenujete za povjerenika za natjecanje liga pod ingerencijom HNS-a.

Odgovor na točku 4.- HNS ovim nastavlja politiku prijetnji i ucjena kojom nas želi zastrašiti. Ovdje je također vidljivo koliko ste neupoznati sa situacijom: velika većina klubova članica ŽNS DN igra nogometne i malonogometne lige pod legalno izabranim vodstvom ŽNS DN, a funkciju povjerenika ignorira upravo poštujući Zakon o udrugama, Zakon o športu , Statut ŽNS-a i HNS-a, poštujući pri tome Zakone RH i ne želeći snositi kaznenu ni bilo kakvu drugu odgovornost. Ovakvim dopisima pokušavate obezvrijediti Skupštinsku odluku 40-tak klubova,odluku predstavnika Udruga trenera, delegata i kontrolora-instruktora, a provesti silu u korist njih 8. Nemamo nikakvu želju napredovati u veće rangove natjecanja dok ne promijenite stav prema nama, i ne počnete uvažavati naše odluke.

Odgovor na točku 5.- ovime prijetite sucima i delegatima naše županije i uskraćujete im mogućnost skupljajanja iskustva na županijskim utakmicama, kao i potrebnog broja odsuđenih utakmica da bi mogli napredovati i suditi natjecanja pod ingerencijom HNS-a. To svakako nije u interesu ni nogometa ni HNS-a, a u samom Statutu na koji se pozivate upravo izričito piše da suci, delegati i drugi nogometni djelatnici smiju sudjelovati u natjecanjima koje vodi ŽNS ili HNS.

Za kraj još jednom bi Vas podsjetili da smo upravo MI, klubovi županijskih nogometnih liga ti koji su osnovali Županijske nogometne saveze u cijeloj RH, da smo MI kao takvi temelj i osnova za rad i boljitak nogometa po županijama, da MI velikom većinom financiramo rad Županijskih saveza i na Skupštini biramo vodstvo koje će nas predstavljati i boriti se za svaki klub jednako, pravedno i nepristrano te da je neprihvatljiva Vaša namjera da provedete samovolju 8 klubova, a ignorirate Skupštinske odluke svih ostalih članica ŽNS DN. Budući da ste već najavili da nećete prilikom Vaše posjete našoj županiji naći vremena za sastanak sa nama, već isključivo sa Brankom Bebićem, očekujemo da će odluke slijedećeg Izvršnog odbora HNS-a najavljenog za ponedjeljak biti sramotne, kao i ove do sada. Molimo pripazite na kvorum!

Osim na adresu Hrvatskog nogometnog saveza, točnije, na ruke glavnog tajnika Zorislava Srebrića, dopis je poslan i na adrese Ministarstva uprave RH, na ruke ministra Davorina Mlakara, na Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, na ruke ministra Radovana Fuchsa, na adresu Hrvatskog olimpijskog odbora, na ruke predsjednika Zlatka Matešu..

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #