Check this out

ponedjeljak , 23.10.2006.

Na ovom blogu sam nemali broj puta ugnjavio cijenjenu publiku političkim temama, a ni inače moj interes za politiku ne nalazi baš na veliko razumijevanje okoline. Pa pošto sam pristojan, obično u društvu promijenim temu ili je ni ne započinjem.

Po prirodi sam znatiželjan i tu osobinu cijenim i kod drugih ljudi. Kao što tijelo treba održavanje isto tako i zdravom duhu treba vježba. Zato mi je nelijepo vidjeti duhovno zapuštene, neinformirane ljude. Stvarno, možda nije krucijalna stvar u nečijem životu da zna da je jučer zabitu filipinsku pokrajinu pogodio tajfun, ali čitanjem te informacije se nešto i nauči pa makar i samo to da Filipini imaju pokrajine. I to je ono vrijedno što ostane u glavi nakon prelistavanja novina, web-stranica, gledanja televizije, pa čak i najglupljih emisija. A čudni su životni putevi, nikad ne znate kad će vam neka naizgled glupa informacija trebati u životu. Možda u Milijunašu na zadnjem pitanju...

I politika ulazi u to područje opće obaviještenosti, informiranosti, opće kulture... Znam da je naša politika često dobar poticaj na riganje, svjetska nije puno bolja, ali opet, stavljanje škartoca ili ružičastih naočala na glavu opet nije rješenje. Opet ne mislim na informiranje o trivijalnostima tipa braka župana i njegove zamjenice... Nedavno sam pričao sa grupom apsolvenata jednog fakulteta i slučajno je došla na tapet tema EU-a i što oni misle o argumentima za i protiv ulaska Hrvatske. Ništa, od njih desetak, jedan ili dvoje su mogli reć dvije suvisle. A sutradan će na tom tržištu tražiti posao i pokušavati sebi osigurati bolji život.

Stoga, informirajte se ljudi, a od danas za to imate jedan novi site na hrvatskom web-prostoru POLLITIKA

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>