We CaRe AbOuT FoOtBaLL

subota, 20.05.2006.

ARSENAL- Era zvana Arsene Wenger

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nogometne sezone 1996/97. na stranu topnika sjeo je čovjek kojemu duguju mnogo. On je prvi čovjek koji je zasjeo Highburyem a da nije s otoka. Prve sezone kada je došao, Arsenal je osvojio Premiership i FA cup i napravio takozvani `double`, drugi put u povjesti kluba.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Deniss Bergkamp dobio je priznanje Football Writers Association (FWA) Player of the Year, i PFA Player of the Year. U to vrijeme klub je rekao zbogom velikoj legendi Highburya, Ianu Wrightu koji je bio najbolji strijelac u povijesti kluba sa 185 postignutih golova u svim natjecanjima.

2000. godine Arsenal se prošetao kupom UEFA ali na kraju koban je bio Galatasaray koji je turcima na penale dao prvi europski kup ikada. U istoj sezoni gube finale FA kupa na Millenium Stadionu protiv Liverpoola 2-1.

2001. Topnici prvi put ulaze u polufinale UEFA lige prvaka ali bolja u dva susreta je španjolska Valencia zbog golova u gostima. 2001/02. Arsenal radi svoj treći `double`osvojivši LP i FA cup protiv Chelsea
2-0. Sljedeće sezone T. Henry dobiva priznanje FWA.

2003/04. Topnici osvajaju Premiership, 11 bodova više od drugoplasiranog Chelsea. Španjolac Cesc Fabregas ruši rekord najmlađeg igrača i strijelca Arsenala.

Sljedećih godina klub nema prevelikih uspjeha. 2005/06. je zadnja sezona koja će se igrati na legndarnom Highburyu od 1913.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 12:31 - Komentari (1) - Isprintaj - #