Trgovanje vrijednosnim papirima

utorak, 13.02.2007.

Horvat: Fima ide na burzu i širi se na istok

Pripremamo se na prikupljanje kapitala kroz tržište, kroz obveznice i dodatne dokapitalizacije, kaže predsjednik Uprave Milan Horvat
Fima Grupa ovih se dana ubrzano priprema na otvaranje ureda u Ukrajini, novom i velikom tržištu za tu prvu i najveću domaću privatnu financijsku grupu. U prvoj polovici godine Fima Grupa objavit će i prvo konsolidirano financijsko izvješće na razini grupe, koje će biti samo uvertira u njezino uzlistavanje na Prvoj kotaciji Zagrebačke burze.

"Strategija je Fima Grupe da Vaba bude banka orijentirana prvenstveno na privatno, investicijsko i komunalno bankarstvo. Dakle, cilj koji smo svi zajedno postavili pred sebe je da se Vaba, prepoznajući navedene segmente tržišta, razvije u srednje veliku hrvatsku banku. Ovaj segment tržišta ima golem potencijal razvoja. Klasično komercijalno bankarstvo u Hrvatskoj je, s druge strane, već uistinu visoko razvijeno. Fima Grupa bavi se upravljanjem imovine. U tom poslu želimo dati punu uslugu jer je to naša tržišna niša. Banka predstavlja sastavni dio cjelokupnog razvoja Grupe, ne samo u Hrvatskoj, već i Bosni i Srbiji, a bit će, s veseljem najavljujem, i dijelom našeg razvoja u Ukrajini", najavio je Milan Horvat, predsjednik Uprave Fima Grupe.

"Industrija fondova u vrlo je dinamičnom razvoju te je naša želja biti među tri najbolje kuće koje se ovim poslom bave u Hrvatskoj, no želimo se širiti i u regiji pa, sukladno tome, osnivamo i društvo za upravljanje fondovima u Beogradu. Smatramo da je to posao za koji smo u potpunosti kompetentni jer ga radimo već petnaest godina."

"U tijeku je izrada konsolidirane bilance nakon čega pripremamo međunarodnu reviziju i ulazak u prvu kotaciju nove Zagrebačke burze. Na taj se način pripremamo na prikupljanje kapitala kroz tržište, kroz obveznice i dodatne dokapitalizacije. To smo već napravili i u Validusu, a pripremamo u Vabi, no isto planiramo ponovno raditi u Validusu i ostalim našim ključnim kompanijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Naša je namjera razvijati se kroz tržište kapitala i na tržištu kapitala", dodao je Horvat.

- 20:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #