Akcija prikupljanja novca za izmjenu krova crkve Svetog Jure u Poljicima Kozičkim

ponedjeljak , 29.02.2016.



Nakon naše objave o akciji prikupljanja novčanih sredstava za hitnu obnovu ruševnog krova crkve Svetog Jure u zaseoku Medaci u Poljcima Kozičkim, javio se cijeli niz naših čitatelja koji vuku podrijetlo iz ovoga sela, a žive po cijelom svijetu. Svi su oni htjeli dati svoj doprinos spašavanju crkve. Obratili smo se stoga organizatorima akcije i dobili broj žiro računa župe na koji je moguće uplatiti sredstva.
Račun je otvoren u Splitskoj banci i njegov je broj: IBAN: HR1523300031100325917. Molimo da u opis plaćanja navedete „Za crkvu Sv. Jure – Medaci“, jer se radi o zajedničkom računu župe s obzirom da se ne može otvoriti posebni račun za svaku crkvu. Zbog toga je potrebno u opis plaćanja staviti naznaku da je riječ o crkvi sv. Jure – Medaci.
Podsjećamo, krov crkve je u vrlo lošem stanju i potrebno ga je potpuno izmijeniti. Građevinski radnici su već bili na terenu i prema trenutnoj situaciji trebalo bi ukloniti postojeću krovnu konstrukciju i sve promijeniti. Radovi zahtjevaju velika financijska sredstva (cca 100.000,00 kn) i teško da će ih moći podmiriti samo stanovnici koji trenutno tamo žive. S obzirom na zadnji sastanak mjesnog župnika don Mate Munitića i članova župe radovi bi trebali započeti čim to dopuste vremenske prilike jer su zaista nužni kako ne bi bili u situaciji da nemaju gdje doći na sv. misu i ostale crkvene obrede.

<< Arhiva >>