Važna molba stanovnicima Poljica Kozičkih u domovini i inozemstvu - spasimo crkvu Sv. Jure od propadanja!

ponedjeljak , 22.02.2016.



Zaprimili smo molbu gospođe Mile Opačak iz Poljica Kozičkih. Molba je vezana uz obnovu i uređenje krova crkve sv. Jure u Medacima (Poljica Kozička) koja je prijeko potrebna. Građevinski radnici su već bili na terenu i prema trenutnoj situaciji trebalo bi ukloniti postojeću krovnu konstrukciju i sve promijeniti. Radovi zahtjevaju velika financijska sredstva (cca 100.000,00 kn) i teško da će ih moći podmiriti samo stanovnici koji trenutno tamo žive. S obzirom na zadnji sastanak mjesnog župnika don Mate Munitića i članova župe radovi bi trebali započeti čim to dopuste vremenske prilike jer su zaista nužni kako ne bi bili u situaciji da nemaju gdje doći na sv. misu i ostale crkvene obrede.

Pa zbog toga Opačak moli da na našoj stranici objavimo apel mještanima Poljica Kozičkih, pogotovo onima koji žive izvan njih, a čvrsto su vezani za taj kraj i koji prate našu stranicustranicu na planirane radove oko sanacije i uređenja krova naše crkve.

Što se dobrovoljnih priloga tiče, a koji su zaista dobrodošli, ne postoji broj žiro računa za uplate, nego bi se prilozi direktno dostavljali u crkvu. - Iskreno se nadamo da ćemo uspjeti u ovom projektu na dobrobit svih mještana, ali i svih onih koji zbog bilo kojeg razloga više tamo ne žive, kaže nam Mila Opačak.

<< Arhiva >>